• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“

    Kurvu a intelektualku uz jsem nasel: ja jsem kurva a ona je intelektualka. Ja mam rad takovy, ona zas makovy. Oba mame radi lidi, kytky a zvirata. Ovsem v ruznych pomerech. Ja se jmenuju Tomas ona Adela. A k tomu nam dobomahej -uh.Arrakis učí filozofii nože - uřízneš to, co není dokončené, a řekneš: "A teď už je to dokončené, protože to konči zde." ~ Princezna Irulán : Sebraná rčení Muad´Diba Neávist k duševnímu sebepozorování. Dušespytné analýzy, jako: Včera jsem byl takový, a proto jsem dnes takový, a to proto. Není to pravda, vůbec ne proto, anebo proto, a nebo takový ani makový. Klidně snášet sám sebe a neukvapovat se, žít tak jak je třeba, neobýhat se jako pes. ~ Franz Kafka : Aforismy
    "Není škoda ničeho, co už je pryč. Škoda je nynějška a dneška, všech těch nesčíslných hodin a dní, které jsem ztratil, které jsem jen strpěl, které mi nic nedarovaly, ani mnou neotřásly."
    ~ Hesse: Stepni Vlk
    Proste blazen co si zo sveta aj sam seba robi legraci, zabava ostatnych a neriesi problemy. a par krat to uz bol taky hundrajuci zobrak, mumlajuci si svoje pravdy, sediaci s flaskou jabcaku
    ~ Hiena
    [[CyberPunk]] -- [[ Overdrive’s HomePage ]]

    [[Book Depository Bookstore]] -- [[I-Ting]]

    [[ TagZ: ToDo, GoTo, HowTo, Linux, Comix, sex, punk, cyberpunk, politics, human rights, woman rights [specific], violence against woman, rape, doxx dox, haxx, musick, tech, text, blog, book, ostrava, urbex, IRL, IRC, hackerspace, POMOC, BTC suxx, propaganda war, dezinformation, alternative facts, guns, knives, survival, [everithing is] INTERESTING ]]

    Internetová jazyková příručka

    http://prirucka.ujc.cas.cz/ - 62 tisic slov!!
    rozbalit záhlaví
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    LAUNCHER: já ti nevím, my jsme to párkrát šňupali a kromě zanesených dutin sajrajtem mi to nešláplo ani trochu (a to jsem citlivej na kofein a výrobky z něj). lidi, co byli s náma, tak tvrdili, že nemohli usnout. takže pravda je tam někde venku. ale za mě to nic nedělá a je lepší si to hodit do vody/kafe.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SPECZ: Lidi si po netu mmj na extremni vykony chvali snupnuti kofeinu v prasku :-)

    Ale musi se s tim opatrne, aby se clovek neotravil.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Vzpomel jsem si na Gilhada:


    „už zažil, že se muži v boji vydali ze všeho a pak, i když zvítězili, zemřeli.“

    Citace z knihy
    Koniáš: Vlk samotář
    Žamboch, Miroslav
    Je možné, že tento materiál je chráněn autorským zákonem.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A jeste me napad jeden napad, co jsem vzdy chtel zkusit... uvazuju, ze zasvinim zahradu.

    Chtel bych si postavit domek a sklenik, oboji s minimem ready made veci.

    Dum nejakym low-life zpusobem. Uvazoval jsem nad jutovymi pytly naplnenymi hlinou/piskem, ktere postavim na sebe a to tak, ze mezi nima bude ostnatej drat, aby neujizdely. Jakekoliv dalsi napady - most wellcome. Taky uvazuju, jak vyresit strechu. Igelit to samo resi, nebo vlnity plech, toho je vsude dost (i kdyz ne v dobe, kdy nemuze clovek recyklovat treba neci plot). Spis ty pytle budou problem.


    Sklenik je jasny, rozbruska svarecka, dlato, zbytky oken. Nebo mozna jen pouzita vyhozena okna a jen to spojovat... ale do toho se mi nechce, dum me laka vic, zas obsahuje min dostupne materialy.


    Nevim, treba vas napadne nejakej chytrej low-budget dum.
    Kamoska uz 20 let bydli ve slamenem dome vlastni vyroby, to me taky laka, za par tisicovek-hromada srandy. Dokonce to i jeden cas ucila, jak se to stavi. Finta s ostnatym dratem tam taky maka... uvazoval jsem, ze bych si tak zateplil kontejner, kdyz jsem z nich ctel postavit hackerspace.

    Akorat na hackerspace uz vsichni serou. Chtel jsem koupit brownfield, udelat na nem psi cvicak, a nechat si postavit 3 kontejnery, tak, ze je propojim dva k sobe a jeden na ne, takze by to melo i patro.

    Akorat kontaky nejsou nic moc na stavby, vlastne je to nakonec jen draha konstrukce a trocha srandy s rozbruskou a svareckou, ale uzitecne na bydleni to moc neni.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Hele, kde se kupuji materialy na divne veci?
    Vim, ze v centru prahy byl kram, ktery mel vsecko, nyty, ocka, ktera jsou na krajich plachet od nakladaku, spony, presky, ale treba i igelit ruznych druhu a podobne. Bohuzel si nedokazu vzpomenout, jak se kram jmenuje (a nenasel bych jej ani snadno, myslim, ze byl v druhe ulici nez je rektorat (a museum) Karlovy Univerzity, jakoze jdes od Stavovskeho Divadla smerem na Republiku, ulici s rektoratem mas po leve ruce, jdes tou druhou. Netusim jmena, a tesne predtim, nez se ulice potkaji (mmchodem je tam pak VYNIKAJICI SECESNI KAVARNA), tak tam nekde je kramek, kde maji vsechno pro ruzne kuteni, bastleni. Neco mezi zelezarstvim (ale bez domacich potreb) a kramem, kde maji... vsechno.

    Takovej shop nekde na netu najdu?

    Treba kdyz bych chtel 5x5m tuheho pruhledneho igelitu...

    Ja vim, ruzne OBI a tak, jenze treba provazy maj v techhle kramech jen desny low-end. Vlastne vsecko tam maj low end...

    Vubec netusim, jak to mam hledat. Zelezarstvi/hobby market?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A posledni sandale, mmchodem jde do toho nekdo semnou? Muzem zasoutezit, kdo da lepsi, treba...

    Jakoze asi ignorovat nejaky veci, co rikaj a pisnicku, ale je tam treba dobre videt, jak ma poreseny presky. Sice uz pouziva relativne dost modernich nastroju, ale to je za me ok, taky asi budu podvadet, pac krajet to nozem, to asi nechci, resp se k tomu nedokopu.

    Navic na konci videa jsou videt na fotkach dalsi napady, jak boty vylepsit, jak uchytit presky a podobne.

    To, ze jemnou (eh) praci dela multitoolem je vlastne taky dobrej hint, mozna by to slo cely prave multitoolem, pac ten ma treba i tolik proklinanou pilku, i kdyz si nemyslim, ze je vhodna, v nouzi poznas pritele


    Homemade sandals, made from tire treads.
    http://www.youtube.com/watch?v=TWojdi-WkeU
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Nasel jsem i video, kde to nejaka neziskovka vozi z Rwandy a prodava boty na zapade, aby vydelala na humanitarni pomoc. To je taky cool napad, normalne na charity, ktere jsou daleko, tak prachy nedavam, moc neverim, ze se vetsina tech penez neztrati po ceste odeme do Afriky, kdysi jsem nekde cet, kolik penez stoji provozy neziskovek, ktere neco nekde supporti, a prumerne (co si tak matne pamatuju), tak to sezralo cca 70% penez na chod samotne organizace a 30% se dostalo k lidem. Ale prodavat boty z pneumatik? To si dokazu predstavit, ze to nekde nasmlouvam, koupim si od shoptetu online kram, boty uskladnim pod posteli, a kdyz se nic nedomrda, bude to mit tak malou reziji, ze by se fakt dalo poslat realny penize cloveku, ktery boty vyrabi, a pokud svet nepujde tak do prdele, kterak to spis cekam, tak dokonce i verim, ze by to lide mohli chtit kupovat.

    Trochu se bojim, ze ted spis prijde doba, kdy to budou spis chtit umet vyrobit.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ty kravo! Nebo takovymhle nozikem. Tim se asi nechces porezat.
    Kazdopadne koukam, ze se na to vybiraj jen nektere druhy pneumatik, ocividne dobre jsou ty z motorek. Pac to co kraji on nema v sobe ty draty ani mrizku.
    Uz vim, co bude muj dalsi projekt na tenhle tyden. Vyrobit si boty. Tak to mi drzte palce. Nejsem zvlast zrucny nicmene stejne jsem si chtel poridit sandaly, takze... upgraduju Adelin model a z paracordu si upletu presky, ala survival naramky, dam tam spony, takze to nebude nesmrtelne, ale pujde to rozepnout. Uz to vidim, ted jen nebejt linej.

    sandalmakingcambodia 10
    http://www.youtube.com/watch?v=hlKgWaKrdso

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tyvole!!! Neni nad to se zeptat (od posledka je tech videji uz hromada;)... clovek musi neco googlit i o par let pozdej.

    Takze pila!!! How easy! A fakt dlato. Skoda, ze neni videt, jak nakonec dole prichyti tu dusi od kola, nebo z ceho dela ty pasky, ty moje jsou udelane zas z velke kneumatiky, je to tvrde, ale zas mam i spicku a patu. Ke zbytku je to pridratovane. Rek bych, ze asi ohlazene pilnikem.

    Jinak project Eden? Musim se podivat. Kazdopadne dnes se mi bude lip spat. Sralo me to dost, ze nevim jak na to.

    O duvod vic mit na konci sveta par pilovych listu.

    How to make sandals from an old tyre
    http://www.youtube.com/watch?v=fZQ9GZSPEz8

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jeden ze survival skillu, co bych chtel umet, tak je : usit si boty.

    Uz jsem se tady k tomu kdysi chystal, ale jak rika (zas) Harrell: lepsi je si vec koupit, nez zit s tim, ze az jednou budu mit cas/chut/... tak si ji vyrobim.

    Adela si loni udelala sandale z paracordu a kopene podrazky, ktera puvodne byla jen vhodny kus gumy, ktery si upravila. Jsou to dobry sandale a i hezky (je sikovna, kdyz uz neco dela, je neuveritelne precizni).

    Ja bych chtel sandale/botu z kuze a pneumatiky, ale neprisel jsem na to, cim pneumatiky efektivne zpracovavat.

    Videl jsem nejaky videa (a jedny takove boty mam z Afriky)... jenze oni to delaj tak, ze maji lis a vysekavaci formu. Nic primitivnejsiho jsem nenasel, ac verim, ze to jde i bez strojni techniky.

    Jsou v tom draty a takova pevna... nevim, mrizka, co je jakoze textilie, a to ani hodne ostrym nozem nezpracuju. Mozna nuzky na plech, mozna dlato... proste nevim. Uz i jen stahnout z pneumatiky vhodnou cast povrchu je neuveritelne peklo.

    Pokud by existovalo video, ve kterym je videt, jak se z pneumatiky ziskava material a jak to pak siji-dratuji, tak bych fakt chtel.

    Fakt bych chtel takovy boty, ale lis nevlastnim, a nosit jej v baglu mi nepripadne mozny ;))) (sel by vyrobit, ale to je mega-overkill, to uz bych se radej pak zivil vyrobou lisu, pripadne tedy i bot ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Jop, asi souhlas. Furt je to spis knizka.

    Kradeny boty jsou zlo. Jeden muj znamy (uz jsem si myslel, ze bude kamos, ale po tomhle nebyl) v Izraeli nekomu pred dverma ukrad par kanad. To me nasralo, a hodne. Od te doby jej mam za picu.

    I kdyz nebyl blbej, ty boty v Izra nekoupis, nedaj se tam sehnat v zadnym krame, a vojensky boty maj zvlastni kouzlo.
    Ja o tom jen slysel, pac jsem tam nikdy nestopoval, ale par techhle bot prej zastavi ledsjaky auto.

    Vlastne tim rikas, ze jsi kluk/holka, co byl/je v armade a snazis se nekam dostat. A ma to jistej druh... ja nevim, proste jsi duveryhodnejsi.

    Neudelal bych to. Boty jsou hrozne cenej artikl, nove dobre boty tlaci a to i nebezpecne, nebo dlouho. A chodit v cizich botach (konecne je o tom i prislovi) je tezky. Boty chces svoje a chces si je nechat a vetsinou jich nemas plnej bagl (i kdyz ja mam ve velke polni aspon cinske tenisky, to se hodi)...

    Boty jsou tak trosku... vsecko, o co nechces prijit. Tak jako horolezecky nacini, kdo to ukradne, ten at zdechne.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A vubec: z5 k tomu okradani, pac v bojovani jsem nastesti vice mene teoretik, a rad jim zustanu.

    Jak resit okradani?
    Pripadne mi to jako hrozne dulezite tema.

    Situace: mam na zadech bagl se vsim. Prisel jsem do mesta, po vlastnich, nic nechci postradat, co jo, mam v kapsach, abych to vymenil za jidlo.
    Nemam palnou, nemam kamarada.

    Bagl ma 55+10l, tudiz je relativne neskladny.
    Co udelam?

    Rekneme, ze situace je takova, ze uz mi nevadi rozbit okno, pripadne neco ukrast.

    Me napada reseni, schovat veci v cizim dome, ktery si pamatuju a nicim nevybocuje. Napada me, schovat bagl treba do podvozku nakladaku, nejhur pod auto.
    Zkousel jsem bagl zakopat, a to je netrivialni, na jednu noc je to overkill a potrebujes nastroje.
    Zkousel jsem bagl povesit mimo line of sight, treba na strom, to nefunguje na jihu, nemaj casto stromy a na palme to nefunguje (nemluve o tom, ze na ni neumim dost ucinne splhat).

    Jak se tohle resi? Treba na vojenskym cviceni. Chapu, ze dneska uz jsou v armade jini lidi, ale Dezo a Fero proste muzou chtit moji lzicku. Ja jim to nezazlivam, ja zas chci jejich rozchozenejsi boty.

    Jak se tohle resi treba na kasinu.

    Dat si dulezite treba pri spani pod hlavu je tricky, za a) otrly zlodej te neprestane okradat ani, kdyz se vzbudis, to se mi stalo, nezvylezes ze spacaku, ma veci z horni casti baglu a zdrha... kdyz jej budes pronasledovat, prijdes k uhone a o zbytek baglu
    B) je strasne nebezpecne se o veci porvat, clovek, co krade, je ochoten o lup vetsinou bojovat (stalo se mi v Uruguay, ze se mi typ snazil strhnout fotak z ramene, jenze necekal, ze jej mam krizem, drzel dobre.. typek byl zoufaly a misto aby chytil a zdrhal, povesil se mi na fotak a tahal dal. Dav se rozestoupil (bylo to na trzisti) a nikdo nedelal nic. Parkrat jsem jej kopnul do kolen, v teniskach nic moc. Pak me za snuru fotaku strhnul na zem, a tam jsme si jeste chvili davali pestickama a loktama. Pak se vzpamatoval a utek. Dlouhych 20-30vterin. Lidi mi pak rikali, ze jsem se nemel rvat, ze moh vyndat gun a zacit strilet. To mi v te dobe vubec nedoslo. Ja se ani nechtel rvat, jen on mi to dovolil. Ale priste bych ozelel fotak, ciste pro bezpeci)...

    Tzn: jak se zbavit veci, kdyz o ne nechci prijit? V hotelu je to problem. Maj trezor, ale hotelovi zlodeji je umi otevrit. Pas lepim kobercovkou na necekana mista, stejne jako prachy a nahradni kreditku. Obecne nelitam s vecma, o ktery nechci prijit.

    Ale kam s tim? V dobe miru proste skrinky na nadru, trezor hotelu (ne ten ve skrini) a ozelet co neuhlidas.

    Jenze v dobe zla o nic prijit nechces.
    Uvazoval jsem, ze by mohlo byt uzitecne umet otvirat kanaly, pripadne ruzne skrine (elektricke rozvodny), uvazoval jsem nad vyhozenim baglu do odpadku... ale to zavani pruserem... nekdo muze v odpadkach hledat stesti.

    Uvazoval jsem, ze by mohlo byt uzitecne hodit bagl nekam na strechu, ale bude furt videt.
    Hodit batoh nekam za zahradni zed a doufat, ze nikdo neni doma, a neni tam pes...

    Nevim, neco uzitecneho... byt lepsi s auto-zamky, proste bych ukrad auto, a veci mu dal do kufru, ale tak dobry nejsem, vetsinu autozamku dnes nedokazu dat v rozumnem case.

    Kam schovat veci, kdyz je nutne potrebuju, ale musim byt jinde?

    Nejake napady?

    A to i pro dobu miru i pro dobu pruseru.
    Samo nejlip je mit kamarada ani pes neni blbej, ale to nemas dycky.

    Kdyztak, pokud je to fakt dobry trik, tak klidne do posty.

    Posledni storka, jeden z mala survivalu o zivot, ale v miru, trochu offtopic:


    Sbalil jsem kamaradovi holku, jmenovala se Jennefer, byla z Parize a suprove zonglovala. Pac se potrebovala dostat do Krakowa a ja nemel na vlak, tak, ze jdem stopovat. Z centra Moravy jsme byli v Krakove cca za 5h, poprve jsem sedel v aute, co jelo pres 200 (a vlastne mozna naposled, zatim).
    Jeneffer se toho nebala: kde budem spat? Na nadrazi v tunelu, co vede k vlakum (jako jo, bylo tam sucho a cisto, ale uz tam nastal problem, kam s vecma, nastesti jsem mel tehda jen vojenske zebradlo a spacak, ale ona ne. Takze bagl mezi sebe a tulit se k nemu.). V 4 rano nas stejne vyrazili policajti. Nasel jsem lepsi spani, ale to je trik, o kterem nechci mluvit, pac furt funguje.
    Rano jsme se na nadr vratili a dojidali jsme jidla od slusne vypadajicich lidi v nadrazce. Pak jsme sli do centra Krakowa, ja chtel do galerii a ona sla schanet penize zonglovanim do parku.
    Pak zacalo prset.
    Mel jsem derave kanady, takze mi bylo zima a mokro. Mel jsem jinak jen mikinu s kapuci a kosili holandske armady (doporucuju, misto zipu a knofliku maj patentky, vydrzi to vsechno... moc prakticky vystrojni kus).
    No jenze ono neprestalo prset fakt dlouho. Tyden a furt chcalo.
    Byli jsme v nejake vesnicce kousek od Lublinu, krasna oblast, stredoveka namesti, jezera, luzni lesy... polaci desne valej vodku, coz me sralo, pac pak na me byli agresivni a sli po Jennefer. Odnekud jsme zdrhli, pac na te chate se schilovalo ke skupinovemu znasilneni.
    Furt jen zebradlo, ted uz s 2 flaskama vypujcene vodky.
    Furt chcalo.
    Nebylo kde prespat, takze zastavka.
    Najednou nas nekdo budi, byli jsme trochu naliti, oba jsme nastesti usnuli v hadrach, ja spal v botach, aby uschly.

    Vstavejte, utikejte!!! Delej delej, vypadni!”

    Myslel jsem, ze je to stara, nebo nas mistni v zastavce nechtej, ale nakonec nas donutili utect. Jenn si nestihla vzit bagl, pc uz tam bylo moc agrese, ja vzal aspon svuj spacak a zebradlo.

    Vybehli jsme do deste a za nama lidi, co nas budili.

    A pak se to stalo: nekde mozna nevydrzela hraz, ale spis meli v dedince potok.

    Bleskova povoden. Zastavku jsme videli z domu, kam jsem vrazil durch dvere, pac jsem se fakt bal, ze dostanem vyprask a chtel jsem kdyztak kricet v dome, treba by nam nekdo pomoh.

    Jenze oni nam zachranili zivot. Behem peti minut byla zastavka pod vodou. Utopili bychom se jako krysy.

    Od te doby jsme meli jen mou vojenskou kosili a spacak. Nastesti po par dnech se k Jenn pridali kamosi, taky Francouzi, a dali ji veci, penize... doklady a listky na vlak mela. Casem jsme se rozesli. Nechala mi hrst zlotych a ja pak zkoncil na stopu domu s australanem, co furt rikal clicks misto kilometers, a vzal me podivat se do koncentraku, kam smeroval jako na vylet.
    Dal mi pak hromadu zlotych a dovez me az do Czesina-Tesina, i kdyz si zajel.
    Zlote jsem si nechal a ukecal pruvodciho, ze az domu muzu jet vlakem na cerno.

    Kazdopadne bejt na rozvodnene Visle bez penez, bez hader, v desti, ve vlacich na cerno, s holkou, co prisla o vsechno (jakoze i o malovatka, zrcatko a vytrhavac na oboci - bez toho zadna punkacka, co spi na nadrech nemuze vydrzet). A malem se utopit, to byl fakt hustej zazitek.
    Dodneska vidim sam sebe z venku, jak sedim na chodbe baraku a vidim, jak se voda vali pres namesticko, zastavku, pres jeji veci, pres auta. Svitily tehda lampy, coz je zvlastni, ale povoden byla videt. Bylo to desive, a zvlastni.

    Nekdo nam zachranil zivot, kdyz by o nas na zastavce nevedeli (a to jsme si mysleli, jak nejsme chytre nenapadni), byli bychom bradou hore.

    Jinak od te doby mam rad polaky, ne mlade, ale starsi a stare. Vzdycky nam nekdo, za slusne poproseni, dal najist, dokonce nas nechavali i prespat. Na kazdem stopu me nebo nas vzali nekam na jidlo, byli hrozne hodni. A zachranili nam zivot.

    Jinak Polsko je moc hezky.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Uvahy co probehly jsou spis na osobni pokec. K zenskejm - zautoci jako chlap, dostane jako chlap. Cikan kradouci boty - zalezi na situaci - pokud by me chybejici boty mohly ohrozit na zivote, pak zcela urcite, v jinych situacich je cely spektrum moznosti.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Stejne je bezva, ze v konecnem pohledu to, co se zda jako hippisacka filosofie, kristalizuje v jednotlivych soubojich, ktere mi rekly jedine: do bitky se dostat nechces, am, kdyz dobre, je to 50:50. Do vetsi skrumaze se dostat nechces, pac tam je to , kdyz dobre 0,1 :1.
    Clovek se chybama uci, a ja mam stEsti.. bud v tom, ze byl mir (z meho pohledu tak nejak okometricky 1:005, v neprospech nahodne “chytre akce”, treba Viet Nam.. zas jako “nas mnogo” a proto se bojim Sajuz invaze). Kazdopadne ve 40 letech, furt nejsem odstrelovac, a scout nemusi umet moc strilet, jen vedet. Konecne: zabij medica. Do toho, blbce! (A dostal nuz do bricha, ze,...)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Mrkni na to pdf, dobry cteni ...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Specz: hele omlouvam se, ze te kdyztak pouzivam neadekvatne. Popravde myslim, ze ne, ale kdyztak ne napomen.
    Proste si myslim, ze vim co je “mel jsem v hlave gulas” a to ne jen v dane situaci, ale i tydny po te.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jenze ono je to, jak vtipne popisuje Harrell:
    Rekli mi kamosi, ze se jdem potapet s kosatkama, no, mel jsem auto, co dalo patricnou lod...
    ...
    Po trech dnech tam byly kosatky, oblik jsem si neopren a gear vubec (co ja vim?!)
    A volam na kamose: Tak ted ted, oblikej se.
    A oni sedeli, a pak z jenoho vypadlo : “neco mi rika, ze dnes nemam jit do vody”.
    Takze:
    - do vody nesel
    - po me zustane vdova

    To je pouceni z pribehu, ktere Harell neuvadi. Pokud sel pod vodu, moh umrit, ostatni ne.
    Pokud jdes do fightu, muzes umrit, pokud ne, tak ne.

    To je dulezity prvek palnych, bodnych, secnych.

    Je pravda, ze Adela nesla do fightu, nekdo ji chytil a znasilnil. Z mojeho pohledu bych mu ukousnul ucho, jazyk, rtfy, kdyz by me mlatil do xichtu, pouzil bych kolena, lokty, celo. Zabil bych utocnika, nez by mi dostal nohy od sebe, i za cenu, ze my me zabil. Vzal bych jej kamenem a neprestal, dokud by mel oci a lebku v kulatem tvaru, a pak bych mu jeste po ni skakal.

    Jenze: me nikdo neznasilnil.

    V kolika bitkach byl clovek general o 2h pozdej? Za me? Ve vetsine.

    Jedine, co rozhoduje, je: uz muzu bodat nozem?

    Popravde viz SPecZ, ktery je kokot, ale verim, ze tahle uvaha presne prosla. (Mel jsem v hlave gulas.. jinak se tomu rika moralka. Ubodal bys zenu? A zenu se sekerou? A co cigane, co ti krade boty? He?)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tzn. Na 7yards tedy FBI stadard verim noze od stolu, sekere, kozene krabicce od sirek, nozi v rukavu. Kdyz jses dobrej, jeste si na 7y pri attacku drepnes pro nuz v bote a az pak mu ho 7x vrazis do bricha nebo 7x strenkou do xichutu a do krku.

    Pravda NUZ NENI NA OBRANU! Nic takoveho bych NIKDY NEREKL. Nuz je na to, ze maj chystat JIP nebo rakev.

    Nuz nema 9mm drahu, nuz ma kruzny sek, bod primy, bod s hora, zastaveni strenkou, a podobne.

    Co ja vim, jak se to preklada. Radej bych, aby po me nekdo strilel, nez aby do me bodal, popravde.

    Ale noha od stolu vede.

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Ja vim ;)

    Pytle jsem vyresil, jsem hlupak, jak nemam rad plasty, predsudek me nutil o nich nepremyslet... wrong... solved!

    Salam se kazi. Med dobry, nemam ho rad, ale..
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam