• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: IMHO dobrý nůžky na plech i to lanko musí žvejknout bez zaváhání (zvlášť dokud je v průběhu střihu uvězněný v gumě a nemůže se moc hýbat).
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    LAUNCHER: Nn, myslel jsem to nevážně - jeden by čekal že na tom poběží nějaká supersofistikováná hi-tech sranda, a ona je to jen prašívá reklama ... Obsah si dodává klient, my pouze poskytujeme médium a rozhraní k němu.

    OVERDRIVE: Na VLC zapomeň, s tím se nedá příčetně automatizovat a hrozně vyžírá linku, to by jsme na LTE v tomhle počtu neuhonili ...

    Klient si jednotlivý jednotky (typicky jedna jednotka na provozovnu) zatřídí do různých skupin podle toho co na nich chce konkrétně inzerovat (např. na jednotkách v pohraničí běží vícejazyčná verze videa), a když pak chce pustit konkrétní novou kampaň tak jen zadá přes webxicht že tahle kampaň je pro tu kterou konkrétní skupinu, a od kdy do kdy se má zobrazovat - v ten moment se video začne distribuovat a v zadaný moment se zobrazí na patřičných jednotkách. Když je jedna jednotka ve více skupinách které mají různé kampaně, server videa poslepuje a nahraje je do patřičných jednotek ...
    Některé jednotky jsou vybaveny dodatečným HW (bezdrátové losovací tlačítko), který se používalo pro aplikaci "kolo štěstí" - spotřebitel který zakoupil určité množství konkrétního výrobku si mohl vylosovat nějaký merch pičovinky. Kolo štěstí se vždycky v daný moment zobrazovalo namísto reklamního videa.
    HW na losování byla trivka, zajímavý na tom je že to umíš nakrmit daty o množství losovatelných jednotek na provozovnu - takže jednak nevylosuješ nic co už na prodejně není, protože věci co už nejsou zmizí z "kola", a zároveň to zásobovačům provozoven automatizovaně tvořilo seznamy toho co kam maji dovézt aby to nechybělo - vč. toho že to do počtů věcí k zavezení zohledňovalo vyhodnocení jak často se losuje, a podle toho to upravovalo množství položek k zavezení + to poskytovalo zpětnou vazbu o úspěšnosti kampaně markeťákům klienta.

    A máme na tom postavenou i vychytávku kdy máš trojici jednotek (trojici banánů) připojenou k trojici monitorů, kdy na každém monitoru beží jedna část videa - a přesto že to jsou tři nezávislé počítače, umíme to přehrávat synchronně.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    No dobre, jeste doplnek k paranoidnim psychotikum (a tohle je bezva i s magneziem, jen to nefunguje do tech clipperu... zas to neni ani tak potreba, uz jsem si zapalova tatranskym cajem, ale fuj, a malo to vydrzi... takhle mam zippo na jedno naplneni na 14 dni - jo plyn vede, aze zas mrzne)

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ty SpeCZko, zas asi mluvim za Tebe. Furt je to jen gulas, co si myslim, ze vim, jak se vari.
    V Shadowrunu existuje takovy druh PC/NPC - rika se tomu Face.

    To je proste clovek, ktery sepise knihu o Mossadu a HaGana, prizna vsechny viny a hrichy, pak zpocita mrtve, a pak to zaonaci tak, ze Izrael je v pravu (coz podle meho nazoru (ne beze sporu) samozrejme je.

    Povazuji se za ten typ mluvciho, ale pokud maji nektere historky vydrzet, tak jako dnesni klice, tedy pres 4096 bitu, tak upozornuju, ze 5 let stare historky uz povazuju za bezpecne, s tim, ze nektera jmena neuvadim nikdy...

    Myslenka je: prece po nas musi neco zustat, krom dluhu a nejasnosti, a me se prace dycky hodi (ze jsem tak otevreny ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Aneb FUUUCK OF BITCOIN, tehdy se rozdelily charaktery, a jen malo z nich udelalo to, ze kdyz uz lamat BTC, tak predtim opravit vodni elektrarnu!!!! (Klobouk dolu Base48, fuck of most of rest. Res in pieces!)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: O tom vsem pujde napsat druhy dil knihy. Ja bych jej pojmenoval: jak jsem se stal hackerem, pac jsem nestrihal ovce, ale byl schopen sehnat Izraelsky pas, nebo uhadnout tve heslo, a jak moc nam hadani hesel nepomohlo v obchodu
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Jinak on se mozna stydi i za reklamu, ale na zacatku byl business, ktery zacal v hackerspace, pozral par schopnych lidi (coz SPCz bezesporu je) a nevratil ani prachy do hackerspace, kde vzniknul, ani ...

    To je jedno.

    U nas vzniknul podobny problem, vyrobil jsem projekt, byl za nej zodpovedny do vyse 5mio a pak se na to vysrali klicovi lide, pac uz dostali zaplaceno dost... takze ja utrpel sram na povesti, ta vec je hotova... ale. Byly nasmluvane veci, jenze jeden jel lezt na Atlas, druhy si poridil (ve 47 ci co, coz jej SAKRA!!!! omlouva) decko...

    A ja zustal s potencialem 2,74mio investice, bez lidi, co na to makaj, a s cca 1,2mio nasmlouvanejma zakazkama, ktere muzu dodat, ale... (takze ne)


    To se v komunitach stava. V jedne nekdo rozkrade 6BTC a zmizi v jine veris, ze to co delate je bozi, ale zustanes sam (kdo kdy videl project managera 8h programovat, no ja project managera videl telefonovat mezi 11 vecer a 5rano kazdy den, a ten project manager doted nespi kvuli svedomi a pocitu... co jsem moh udelat lip).

    Ty reklamy jsou id TomSuch, ktery je socialnepatologickymagor, ale zaroven jej zajimaji veci jako: udelam si vlastni malou nemocnici, a jeji vedlejsi projekt bude vyzkum spanku.

    Ale v hackerske komunite: dluzno poznamenat: je velmi mnoho chytrych lidi, kteri ne vzdy delaji politicka/diplomaticka rozhodnuti.

    Ja i Spcz jsme jedni z nich.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: O valce proti drogam a spol si udrzuju prehled, co jsem to poprve zkusil, ac nejsem ve fazi, kdyz bych jeste nektere chtel zkouset, bylo to dlouhych 25 let.

    Legalizace ci aspon nekriminalizace je ze zkusenosti lepsi, nez kriminalizace.

    Kartely nebo Afganst narko-baroni (war lords) funguji jen proto, ze to same nevlastni staty.

    Proto u nas sly dopice growshopy, pac ve stejne dobe nekdo nasmlouval s Izraelci “zdravotni konopi” za 250,-/gram, kdyz tou dobou u nas i dobre huleni stalo (kdyz moc, tak 120,-).

    To same mafie... mam je rad, je to uzitecna organizace “stada a vlku”, konecne proto dodnes funguje Nrangeta (ktera, dik pbchodu s lidmi a ilegalnimi cinskymi dilnami na Italske pude zpusobila cov19 v Italii, a za to dam krk)...porad funguje i starosvetska sicilska ... balkanska cesta? Je vydlazdena drogami.

    Muj nejlepsi a prvni dealer heroinu prijel z valek o Jugoslavii, odsamdsat az do Prahy na Petrsak, spolu s kamosem, na necem, jako je u nas babeta (jeden z nich predtim videl umrit kus sve rodiny, a ne hezky). Kazdy z nich mel v kapse cihlu heraku, a fungovali az do 2013. Popravde, vzhledem k tomu, ze nadpolivicni mnozstvi uzivatel heroinu u nad ma nad 30 let a aspon jednu vysokou, necekal bych, ze to nebyl dobry job.

    Cinani a Fentanil v USA? Nebo koka ze Sierra Madre (hor smrti).... to je katastrofa, hrozna, oskliva, bezohledna.

    Nenavidim kartely, heroin/koka/huleni... to je fuk.


    Tak jako zbrane nejsou pricina, ale dusledek, tak drogy nejsou zrcadlo toho, co si o nich mame myslet, ale spis toho, jak si mame vybirat pratele a nepratele.

    Proto taky nepodporuju bitCoin (and ShitCoin) pac to podporuje kartely, odhadovane DOST!

    Ale to neznamena, ze bych nesednul na motorku s Pekelnymi Andely, dokud, i pres vsechny vrazdy, znasilneni (Adela odpust, a moje dx- s nima jezdi), a pasovani drog, ci obchod se zbranema...


    Pokud drogy a zbrane mrskaj po zadech stado, a nezajima, ze umre vysoke procento, a jedes za kazdou cenu? Chcipni, chcipni, chcipni!

    Zaroven: v kazde spolecnosti existuje poptavka po zbranich, drogach, defkach... pokud ji naplnujes osobni odvahou, kozenou bundou s 1% a vetrem ve vlasech: budiz.

    Lepsi je to, co se stalo u nas (a nestalo na SK)... hulis, pestujes, dealujes a jsi sobestacny? Neser.

    Hulicu od 1995 ubejva (a to mame svobodu, ne ze ne), heroinisti vymiraj (a ne, ze na fet, ale na to, ze je to volne dostupne a co znam, kdo zkusil? 97% se na to vysralo).

    Vidim problem v piku - low life, low style, low higene, low moral.... long lifetime span.

    A v kokesi (a chemickych nahradach): rusaci, cinani, italove.... kill em spree!
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SPECZ: Hele z meho pohledu se nemas za co stydet. Mne vadi jen lidi co kradou, podvadi, svou praci umyslne ublizujou lidem, nebo jsou zaroven zdravi a zaroven na podpore.

    I kdybys tancil v gaybaru, tak ja proti tomu nic nemam.

    A zvlast dobra reklama me bavi. Chapu ze vetsina ji asi nebude dobra, ale obcas clovek vidi i nejaky povedeny outdoor.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Trafiky na big screenu s vlc?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Errata: extreme drahe byly komodity ohen, kafe, cigara, chlast (munice, sul, zenska na celou noc,...) : razeno sestupne
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    LAUNCHER: No, trochu se za to stydim :-)
    Zobrazuji reklamu ...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Jak vznika paranoidni psychotik, schrnuti fakt:
    - kdesi jsem cet, ze jedina nahodna blba smrt v nasich podminkach, co fakt hrozi, tak je prochladnuti a zmrznuti (v ruznych variantach vetsinu roku) - jasne muzes si useknout a ustrelit nohu, ale ryby nachytas o poznani min casto nez prochladnes (jak rika ex-spolulezec : radej se 2x spotit, nez 1x prochladnout)
    - kdesi se mi stalo, ze si cela dedina zapalivala mojim zapalovacem (a to v dobach miru a pohody)
    - prectes si 5-7 let z5 clanek, ke kteremu se pak vratis, a v nem je receno: extreme drahe byly komodity typu kafe, cigara a chlast (munice, sul, zenska na celou noc, a pokracuje to sestupne)
    - zauvazujes : co stoji nic, furt se ztraci, zaroven ulozene vydrzi dlouho a zaroven to potrebujes kazdy den?
    - a doplni si: kdyz jdes ve 3 rano domu, muzes mit klidne Davidoff ciga, ale kdyz nemas.... OHEN! - tak si s nima nuzes tak vytrit prdel
    - promyslis si REALNE zpusoby, kterymi jsi schopen rozdelat ohen


    No a koupis si karton zapalovacu, ktere jdou plnit, jde jim vymenit kaminek, a ze zkusenosti - jeden s plynem vydrzi i 2 roky. A to kourim XX denne.


    Proto jsem paranoidni psychotik typu : better happy than sorry.

    Ale jinak ano, treba cely cov19 u nas je jen “silenstvi”, bohuzel mam furt dojem, ze je to prequel ke krvavemu sequelu.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jedem muj spolubydlici o me rika, ze jsem paranoidni psychotik. Vzhledem k tomu, ze neridim taxik, jen jsem taxikari podobnej, tak si to nemyslim.

    Navic nejhur budu mit na kazdy den v roce jiny zapalovac.

    Za 4kc/kus... ani me to tolik nesere. (Mam 3 domacnosti, navic, takze to je 2 balicky na kazdou... proste ne, ne, nejsem paranoidni psychotik, nekoukejte tak na me, nebavte se tak o me,... ne vazne: ja jen zkousel rozdelat ohen skrtatkem z magnezia (a jo, mam i plyn, kdyz by se nekdo ptal))

    Jinak vite asi, ze tomuhle zapalovai jde vymenit i kaminek... potahni za kresaci kolecko, po vysunuti odsroubuj...

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Ad ruzne teorie ohledne "drakonicka omezeni nam tu zachranuji zivoty, protoze Covid":

    "Dnes jsme pracovaly v pražské Všeobecné fakultní nemocnici, kde od 10. prosince čeká 30letá žena na transplantaci plic. Už se objevili dva vhodní dárci. Jenže hygiena transplantaci zakázala, protože by na sále musel být nepovolený počet lidí. Žena má doma tříleté dítě. Bez transplantace umře. Tohle bude další oběť covidového šílenství. "

    https://www.facebook.com/marketa.kutilova.5/posts/10157992148333801
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE:

    * "Prymula je ve skutecnosti nebezpecny blb"
    - Souhlas, bohuzel mu za to rozmrdani ekonomiky nikdo nevystavi ucet. Silne preferuji Svedskou cestu, ale je mi to burt, na demenci tleskajici vetsiny jsem zvykly - ja se zaridim jak budu moct. Az zacne dnes tlesakajici vetsina brecet, bude mi jich mene lito nez by bylo normalne.

    * "ktery pred cca 1/2 rokem chtel zrusit veskerou drogovou prevenci v CZ"
    Muj nazor na "reseni" drog, postaveny na datech ktere jsou me k dispozici: [ LAUNCHER @ PALNÉ ZBRANĚ - Nemoderovaná diskuze - Na prodej - M14 - NORINCO M 305 .308 Win ]
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Taky dobry! Ze Prymula je ve skutecnosti nebezpecny blb upasteny na “cinskou medicinu”, ktery pred cca 1/2 rokem chtel zrusit veskerou drogovou prevenci v CZ, takze malem rozpoutal epidemii HIV a Hepatitidy, to jsem uz psal.
    Ale to, ze vyrazi z krizoveho stabu epidemiologa, ktery jen a jen a zas a znova pozaduje tvrda data na tema “na cem jsou zalozena cov19 rozhodnuti vlady”, to zavani Bilym Lvem 3.0



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Hmm tak rychly souhrn titulku z NYTimes, abych si sam odpovedel...



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem jste si kua dovolili moc, pretrit tank na ruzovo (a snazivi cesti komunisti jej za statni prachy pretrou zas na zeleno)...

    Zas nam ten den hezky zacina, ropa pada, neprsi, Rusaci nam mermomoci dovezli tan a my kolem nej postavili namestí

    Tyden jsem necet zpravy: nemel by nekdo souhrn? Jak je na tom USA? Uz zkrachovala Italie (a Spanelsko), uz britove zacali vybijet mecna stada, maka se teda nekde na polich? Co Indie, kde uz pred tydnem zacinali umirat lidi hlady a to ve velkych mestech (teda jeste ne umirali, ale to je otazka tydnu)

    Co se vlastne deje z covid-19? Krom toho, ze v MSK to skoro nikdo nema a R je hluboko pod 1?

    Nic se nemeni? (Jakoze k lepsimu? Jakoze kdekoliv? Aspon neco?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam