• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“

    Kurvu a intelektualku uz jsem nasel: ja jsem kurva a ona je intelektualka. Ja mam rad takovy, ona zas makovy. Oba mame radi lidi, kytky a zvirata. Ovsem v ruznych pomerech. Ja se jmenuju Tomas ona Adela. A k tomu nam dobomahej -uh.Arrakis učí filozofii nože - uřízneš to, co není dokončené, a řekneš: "A teď už je to dokončené, protože to konči zde." ~ Princezna Irulán : Sebraná rčení Muad´Diba Neávist k duševnímu sebepozorování. Dušespytné analýzy, jako: Včera jsem byl takový, a proto jsem dnes takový, a to proto. Není to pravda, vůbec ne proto, anebo proto, a nebo takový ani makový. Klidně snášet sám sebe a neukvapovat se, žít tak jak je třeba, neobýhat se jako pes. ~ Franz Kafka : Aforismy
    "Není škoda ničeho, co už je pryč. Škoda je nynějška a dneška, všech těch nesčíslných hodin a dní, které jsem ztratil, které jsem jen strpěl, které mi nic nedarovaly, ani mnou neotřásly."
    ~ Hesse: Stepni Vlk
    Proste blazen co si zo sveta aj sam seba robi legraci, zabava ostatnych a neriesi problemy. a par krat to uz bol taky hundrajuci zobrak, mumlajuci si svoje pravdy, sediaci s flaskou jabcaku
    ~ Hiena
    [[CyberPunk]] -- [[ Overdrive’s HomePage ]]

    [[Book Depository Bookstore]] -- [[I-Ting]]

    [[ TagZ: ToDo, GoTo, HowTo, Linux, Comix, sex, punk, cyberpunk, politics, human rights, woman rights [specific], violence against woman, rape, doxx dox, haxx, musick, tech, text, blog, book, ostrava, urbex, IRL, IRC, hackerspace, POMOC, BTC suxx, propaganda war, dezinformation, alternative facts, guns, knives, survival, [everithing is] INTERESTING ]]

    Internetová jazyková příručka

    http://prirucka.ujc.cas.cz/ - 62 tisic slov!!
    rozbalit záhlaví
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    LAUNCHER: Nn, myslel jsem to nevážně - jeden by čekal že na tom poběží nějaká supersofistikováná hi-tech sranda, a ona je to jen prašívá reklama ... Obsah si dodává klient, my pouze poskytujeme médium a rozhraní k němu.

    OVERDRIVE: Na VLC zapomeň, s tím se nedá příčetně automatizovat a hrozně vyžírá linku, to by jsme na LTE v tomhle počtu neuhonili ...

    Klient si jednotlivý jednotky (typicky jedna jednotka na provozovnu) zatřídí do různých skupin podle toho co na nich chce konkrétně inzerovat (např. na jednotkách v pohraničí běží vícejazyčná verze videa), a když pak chce pustit konkrétní novou kampaň tak jen zadá přes webxicht že tahle kampaň je pro tu kterou konkrétní skupinu, a od kdy do kdy se má zobrazovat - v ten moment se video začne distribuovat a v zadaný moment se zobrazí na patřičných jednotkách. Když je jedna jednotka ve více skupinách které mají různé kampaně, server videa poslepuje a nahraje je do patřičných jednotek ...
    Některé jednotky jsou vybaveny dodatečným HW (bezdrátové losovací tlačítko), který se používalo pro aplikaci "kolo štěstí" - spotřebitel který zakoupil určité množství konkrétního výrobku si mohl vylosovat nějaký merch pičovinky. Kolo štěstí se vždycky v daný moment zobrazovalo namísto reklamního videa.
    HW na losování byla trivka, zajímavý na tom je že to umíš nakrmit daty o množství losovatelných jednotek na provozovnu - takže jednak nevylosuješ nic co už na prodejně není, protože věci co už nejsou zmizí z "kola", a zároveň to zásobovačům provozoven automatizovaně tvořilo seznamy toho co kam maji dovézt aby to nechybělo - vč. toho že to do počtů věcí k zavezení zohledňovalo vyhodnocení jak často se losuje, a podle toho to upravovalo množství položek k zavezení + to poskytovalo zpětnou vazbu o úspěšnosti kampaně markeťákům klienta.

    A máme na tom postavenou i vychytávku kdy máš trojici jednotek (trojici banánů) připojenou k trojici monitorů, kdy na každém monitoru beží jedna část videa - a přesto že to jsou tři nezávislé počítače, umíme to přehrávat synchronně.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Jinak on se mozna stydi i za reklamu, ale na zacatku byl business, ktery zacal v hackerspace, pozral par schopnych lidi (coz SPCz bezesporu je) a nevratil ani prachy do hackerspace, kde vzniknul, ani ...

    To je jedno.

    U nas vzniknul podobny problem, vyrobil jsem projekt, byl za nej zodpovedny do vyse 5mio a pak se na to vysrali klicovi lide, pac uz dostali zaplaceno dost... takze ja utrpel sram na povesti, ta vec je hotova... ale. Byly nasmluvane veci, jenze jeden jel lezt na Atlas, druhy si poridil (ve 47 ci co, coz jej SAKRA!!!! omlouva) decko...

    A ja zustal s potencialem 2,74mio investice, bez lidi, co na to makaj, a s cca 1,2mio nasmlouvanejma zakazkama, ktere muzu dodat, ale... (takze ne)


    To se v komunitach stava. V jedne nekdo rozkrade 6BTC a zmizi v jine veris, ze to co delate je bozi, ale zustanes sam (kdo kdy videl project managera 8h programovat, no ja project managera videl telefonovat mezi 11 vecer a 5rano kazdy den, a ten project manager doted nespi kvuli svedomi a pocitu... co jsem moh udelat lip).

    Ty reklamy jsou id TomSuch, ktery je socialnepatologickymagor, ale zaroven jej zajimaji veci jako: udelam si vlastni malou nemocnici, a jeji vedlejsi projekt bude vyzkum spanku.

    Ale v hackerske komunite: dluzno poznamenat: je velmi mnoho chytrych lidi, kteri ne vzdy delaji politicka/diplomaticka rozhodnuti.

    Ja i Spcz jsme jedni z nich.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SPECZ: Hele z meho pohledu se nemas za co stydet. Mne vadi jen lidi co kradou, podvadi, svou praci umyslne ublizujou lidem, nebo jsou zaroven zdravi a zaroven na podpore.

    I kdybys tancil v gaybaru, tak ja proti tomu nic nemam.

    A zvlast dobra reklama me bavi. Chapu ze vetsina ji asi nebude dobra, ale obcas clovek vidi i nejaky povedeny outdoor.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Trafiky na big screenu s vlc?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Errata: extreme drahe byly komodity ohen, kafe, cigara, chlast (munice, sul, zenska na celou noc,...) : razeno sestupne
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    LAUNCHER: No, trochu se za to stydim :-)
    Zobrazuji reklamu ...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Jak vznika paranoidni psychotik, schrnuti fakt:
    - kdesi jsem cet, ze jedina nahodna blba smrt v nasich podminkach, co fakt hrozi, tak je prochladnuti a zmrznuti (v ruznych variantach vetsinu roku) - jasne muzes si useknout a ustrelit nohu, ale ryby nachytas o poznani min casto nez prochladnes (jak rika ex-spolulezec : radej se 2x spotit, nez 1x prochladnout)
    - kdesi se mi stalo, ze si cela dedina zapalivala mojim zapalovacem (a to v dobach miru a pohody)
    - prectes si 5-7 let z5 clanek, ke kteremu se pak vratis, a v nem je receno: extreme drahe byly komodity typu kafe, cigara a chlast (munice, sul, zenska na celou noc, a pokracuje to sestupne)
    - zauvazujes : co stoji nic, furt se ztraci, zaroven ulozene vydrzi dlouho a zaroven to potrebujes kazdy den?
    - a doplni si: kdyz jdes ve 3 rano domu, muzes mit klidne Davidoff ciga, ale kdyz nemas.... OHEN! - tak si s nima nuzes tak vytrit prdel
    - promyslis si REALNE zpusoby, kterymi jsi schopen rozdelat ohen


    No a koupis si karton zapalovacu, ktere jdou plnit, jde jim vymenit kaminek, a ze zkusenosti - jeden s plynem vydrzi i 2 roky. A to kourim XX denne.


    Proto jsem paranoidni psychotik typu : better happy than sorry.

    Ale jinak ano, treba cely cov19 u nas je jen “silenstvi”, bohuzel mam furt dojem, ze je to prequel ke krvavemu sequelu.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jedem muj spolubydlici o me rika, ze jsem paranoidni psychotik. Vzhledem k tomu, ze neridim taxik, jen jsem taxikari podobnej, tak si to nemyslim.

    Navic nejhur budu mit na kazdy den v roce jiny zapalovac.

    Za 4kc/kus... ani me to tolik nesere. (Mam 3 domacnosti, navic, takze to je 2 balicky na kazdou... proste ne, ne, nejsem paranoidni psychotik, nekoukejte tak na me, nebavte se tak o me,... ne vazne: ja jen zkousel rozdelat ohen skrtatkem z magnezia (a jo, mam i plyn, kdyz by se nekdo ptal))

    Jinak vite asi, ze tomuhle zapalovai jde vymenit i kaminek... potahni za kresaci kolecko, po vysunuti odsroubuj...

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Ad ruzne teorie ohledne "drakonicka omezeni nam tu zachranuji zivoty, protoze Covid":

    "Dnes jsme pracovaly v pražské Všeobecné fakultní nemocnici, kde od 10. prosince čeká 30letá žena na transplantaci plic. Už se objevili dva vhodní dárci. Jenže hygiena transplantaci zakázala, protože by na sále musel být nepovolený počet lidí. Žena má doma tříleté dítě. Bez transplantace umře. Tohle bude další oběť covidového šílenství. "

    https://www.facebook.com/marketa.kutilova.5/posts/10157992148333801
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE:

    * "Prymula je ve skutecnosti nebezpecny blb"
    - Souhlas, bohuzel mu za to rozmrdani ekonomiky nikdo nevystavi ucet. Silne preferuji Svedskou cestu, ale je mi to burt, na demenci tleskajici vetsiny jsem zvykly - ja se zaridim jak budu moct. Az zacne dnes tlesakajici vetsina brecet, bude mi jich mene lito nez by bylo normalne.

    * "ktery pred cca 1/2 rokem chtel zrusit veskerou drogovou prevenci v CZ"
    Muj nazor na "reseni" drog, postaveny na datech ktere jsou me k dispozici: [ LAUNCHER @ PALNÉ ZBRANĚ - Nemoderovaná diskuze - Na prodej - M14 - NORINCO M 305 .308 Win ]
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Taky dobry! Ze Prymula je ve skutecnosti nebezpecny blb upasteny na “cinskou medicinu”, ktery pred cca 1/2 rokem chtel zrusit veskerou drogovou prevenci v CZ, takze malem rozpoutal epidemii HIV a Hepatitidy, to jsem uz psal.
    Ale to, ze vyrazi z krizoveho stabu epidemiologa, ktery jen a jen a zas a znova pozaduje tvrda data na tema “na cem jsou zalozena cov19 rozhodnuti vlady”, to zavani Bilym Lvem 3.0



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Hmm tak rychly souhrn titulku z NYTimes, abych si sam odpovedel...



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem jste si kua dovolili moc, pretrit tank na ruzovo (a snazivi cesti komunisti jej za statni prachy pretrou zas na zeleno)...

    Zas nam ten den hezky zacina, ropa pada, neprsi, Rusaci nam mermomoci dovezli tan a my kolem nej postavili namestí

    Tyden jsem necet zpravy: nemel by nekdo souhrn? Jak je na tom USA? Uz zkrachovala Italie (a Spanelsko), uz britove zacali vybijet mecna stada, maka se teda nekde na polich? Co Indie, kde uz pred tydnem zacinali umirat lidi hlady a to ve velkych mestech (teda jeste ne umirali, ale to je otazka tydnu)

    Co se vlastne deje z covid-19? Krom toho, ze v MSK to skoro nikdo nema a R je hluboko pod 1?

    Nic se nemeni? (Jakoze k lepsimu? Jakoze kdekoliv? Aspon neco?)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Coz me privadi k myslence...



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Tohle me stve, ze je to trochu jako VR. Existuji fakt uzasne kousky techu, ale dik patentum (a to Musk oupensourcuje hodne), tak veci, ktere by bylo uzasne rozsirit, stoji a padaji s jednou firmou/egem.

    To mas treba Thunderbolt.

    Pac to Intel zpoplatnil tak desive, ze to nikdo nechce platit, mame sice desne zajimavou a vychytanou sbernici, ale meli ji deFacto jen Mac a nejake top modely notebooku, takze misto toho furt vymyslime kolo v podobe ruznych USB x.y

    Myslel jsem, ze nez si udelam ridicak, budou auta s AI a baterkova + elektricka infrastruktura naprosto beza... no a misto toho je to furt Tesla.

    Ja bych chtel asi cokoliv, co vyrabi, ale je to jak Apple. Uz 10 let ty notebooky fasuju a nechtel bych jinak, ale kupovat to, to by pro me bylo dost neunosne (slo by to, ale nikdy by se to nedostalo na seznam priorit a ani bych tudiz nevedel, jak je to super investice).

    Chvili jsem ted Teslu nesledoval, dal jsem prednost SpaceX (a stejne jsem prehlid Muskuv Vlacek)... takze nevim, jak moc se posunuli, ale predpokladam, ze furt to nema konkurenci a zaroven toho (vc nabijecek) nedelaji dost a za snesitelne ceny, aby to nekdo bral jako konkurencni prvek a soutezil s nima... coz je skoda.

    A ze by se to mohlo pohnout, pokud svet zbankrotuje :/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    GILHAD: Mam pajeci stanici za relativne drobny od Parkside, coz je znacka tusim... Lidlu?
    Mam od nich i rozbrusku a svarecku a vcelku dobry.

    Spolubydlici od nich ma jeste nastrelovacku na spony/hrebiky, a ta jedina ma ponekud zvlastni chovani, coz jsem vypozoroval z toho, ze po kazde rane-nastreleni, pohasnou v baraku svetla (zrejme ma v pokoji zasuvky a svetla na stejnem okruhu... jo to je u nas v domacnosti normalni, a co pokoj, to jinak, treba draty sikmo pres steny, to taky nezachapes)...

    Jinak ty parkside “na to moje domaci sukani” vcelku postacuji.

    Tvoji pajku, ci jeji obdobu uz jsem nekde videl, a znam lidi, co by s ni asi byli ochotni pracovat, ja jsem lempl, a tudiz potrebuju neco vic blbu-vzdorneho.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SPECZ: Paradni! Copak ty Banana Pi delaji, jestli se smim zeptat?
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    GILHAD: Je, o tomhle auditku jsem nevedel, a to provozuju asi 600 malin po cr (teda vlastne bananu, ale to je detail)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Ach jo, to jsem se zas nechal k necemu hecnout teda - pomerovat si pindiky, kdo ma doma vetsi klumpr na pajeni a jestli s tim jde, ci nejde pajet SMDcka ... 8-/

    [ GILHAD @ Raspberry Pi - miniaturní počítač za 35$ ]
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    „V pořádku, tady máš prémii. Zasloužil sis ji.“
    Podal jsem Umwaldovi deset zlatých.
    „Pokud jsi chytrý, vybereš si nějakého poctivého řemeslníka, složíš je u něho jako zápisné a vyučíš se něčemu užitečnému. Pokud jsi hloupý, propiješ je nebo je utratíš s děvkama v bordelu.“
    Zatvářil se skoro uraženě.
    „Chlastají jenom hlupáci a do bordelů mě pustí, až když dosáhnu k čepu kola.“
    „K čepu kola? Co to znamená?“ zeptal jsem se.
    „V každým koncesovaným nevěstinci mají velký kolo a když se bordelbábě zdá návštěvník moc mladej, zkontroluje, jestli bradou dosáhne k čepu. Pokud ne, má smůlu.“
    „To ale kazí kšefty, ne?“
    „Jo,“ přikývl, „ale dodržuje se to, protože za porušení zákona jsou velký pokuty.“
    „Vidím, že jsi to už zkoušel.“

    „Skoro se začervenal.
    „Nic vám do toho není.“
    „Máš pravdu. Pak ti tedy zbývá jen ten řemeslník.“

    „A vy byste mě s sebou nevzal?“

    Citace z knihy
    Koniáš: Na ostří šepelí
    Žamboch, Miroslav
    Je možné, že tento materiál je chráněn autorským zákonem.


    (Proste je to tak trocha Indiana Jones, tak trocha zaklinac a tak trocha jsou tam super informace a napady... o scenu predtim chlapek udi maso a spek na triskach v komine kamen, a pak jej osmahne primo nad plamenem. Ne, ze by to bylo neco, co clovek nevymysli, ale je to hezky polni kucharsky tip & trick a hlavne, ono je to jen na dokresleni pozadi sceny, kde jde o neco uplne jineho. Ta preciznost je kouzelna.

    A vubec, super je treba kure na koprivach zakopane do pisku pod ohen, nebo ryba vyvalena v jilu a pecena v uhlikach. Ryba se taky dobre skladuje primo ve vode, kupodivu se neutopi a ne vzdycky ma clovek lednicku)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Jeste me napadla myslenka: udelat si z dratu (nebo proste svarit z kusu plechu) neco, jako znackovaci zelezo. Rozpalit to v ohni a zkusit tim pneumatiku krajet. Tezko rict, co ten material vydrzi za teploty, ale kdyz by to klaplo a to idealne bez plynove masky, mozna by se to dalo pouzit jako trik na seriovou vyrobu. Zaroven tim clovek zacisti okraje...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam