LAUNCHER: Tohle me stve, ze je to trochu jako VR. Existuji fakt uzasne kousky techu, ale dik patentum (a to Musk oupensourcuje hodne), tak veci, ktere by bylo uzasne rozsirit, stoji a padaji s jednou firmou/egem.
To mas treba Thunderbolt.
Pac to Intel zpoplatnil tak desive, ze to nikdo nechce platit, mame sice desne zajimavou a vychytanou sbernici, ale meli ji deFacto jen Mac a nejake top modely notebooku, takze misto toho furt vymyslime kolo v podobe ruznych USB x.y
Myslel jsem, ze nez si udelam ridicak, budou auta s AI a baterkova + elektricka infrastruktura naprosto beza... no a misto toho je to furt Tesla.
Ja bych chtel asi cokoliv, co vyrabi, ale je to jak Apple. Uz 10 let ty notebooky fasuju a nechtel bych jinak, ale kupovat to, to by pro me bylo dost neunosne (slo by to, ale nikdy by se to nedostalo na seznam priorit a ani bych tudiz nevedel, jak je to super investice).
Chvili jsem ted Teslu nesledoval, dal jsem prednost SpaceX (a stejne jsem prehlid Muskuv Vlacek)... takze nevim, jak moc se posunuli, ale predpokladam, ze furt to nema konkurenci a zaroven toho (vc nabijecek) nedelaji dost a za snesitelne ceny, aby to nekdo bral jako konkurencni prvek a soutezil s nima... coz je skoda.
A ze by se to mohlo pohnout, pokud svet zbankrotuje :/