• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: mmchodem, studoval jsem na cemsi, co se jmenovalo Slovanske zgymnas/zium, chlubili se tehda 130.vyrocim, a vetsina ucitelu furt sla po rakoscce + konicky a uchilky byly striktne tabu (zvlast ma uchylka na chemii alkaloidu, no nic...), kazdopadne nam tam obcas vodili slavne absolventy, doktor docentl Louda, toho jsem znal, mel v nasi garazi auto, jezdil v nem v klobouku, ale byl to heraldik, ktery vymyslel mnoho heraldickych vzoru pro Cechy a Moravu, vcetne napr. presidentske standardy (muj deda byl Prof. drdsc.... bla bla Eduard Petru, Csc. Bla bla... tedy autorita na bohemistiku, semiotiku a latinskou poezii psanou zenami v 17.stoleti, rektor UP, bla bla)... viz who is who nebo wikipedia... jenze Louda nam vykladal, jak si za Terezinem kopal hrob, spolu s 8 dalsima klukama, a pak prijeli Rusove...

    Ale to jsem nechtel:

    Jednou dotahli pana, 90-hrob, a on byl v Anglickem odboji.
    Bohuzel nepamatuju, kterak on se zoval... ale on vymyslel (s teamem) parky.

    Prej jim to trvalo uz od pred-druhe-valky.

    Zadani znelo, jak za Napoleona : uchovatelna potravina (za Napoleona vymysleli zavarovani do lahvi, ten reznik za to dostal desny prachy, jakoze DESNY, neco jako 100 000 zlatych, takze kridlo Louvre, nebo tak, pokud se nepletu)...

    No kazdopadne parky mely splnovat:
    - chutna to po mase
    - zadny maso v tom moc neni
    - vydrzi to
    - jde to ohrat
    - daj se do toho nacpat dalsi latky, treba vitaminy (nebo brom? ;)

    Kazdopadne se jim to za cca 14 let vyvoje podarilo. Prej to byla dlouha cesta.
    Kazdopadne parky rulz, ne, ze ne. Na to, ze je to soja, mouka, klizka a ruk... za me... dobry.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Btw, kdyz uz jsme u tech divnoveci - zavarovat jde v mycce, odzkouseno.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: jo, ryba se da delat i v pracce na 80. Akorat to chce tvrdej pytel.

    Jeden muj ex spolubydlo byl pica a v praci varil parky v rychlovarce, nakonec sem ho donutil at to dela aspon v tom igelitu, ne, ze by mi nechutnalo kafr s tukem, ale s parkama uz je to vcelku blee...

    Vsechny MRI co mam jakoze hotovy jidla, tak jsou v pytlikach, co jdou varit jak jsou, treba v konvi s vodou.

    Dostanes 2 in 1, horky jidlo a prevarenou vodu.

    Jinej spolubydlo (konkretne ID Disparity) zas dycky varil dohromady vejce na tvrdo a ryzi v sacku a do toho krajel pak studenej tocenak...

    Zkoncilo to tak, ze ja jsem varil a on kupoval potraviny, a byli jsme spoko oba, rek bych ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Adela, ze prej de zehlit, coz chci videt po celem dni na nohach (dnes spis v kramech, ja doplnoval nouzovku, ona prala a cistila veci)...

    A u zehleni...

    “Hele, zenska s holou hlavou, to neslusi vedsine... jsem na tohle tvarista, zensky maji mit dlouhy vlasy, ale O Conor jde i kdyz je divnej Ir”
    “A co Sigurney Weaver?!”
    “Yes, kdo nechtel Replyovou, jak dyz by nezil v 80.-90.! Nebo byl divnej... hele dame Vetrelce? Ale dvojku nebo trojku...”
    “A co Ghost Busters, u toho se da zehlit...”
    “Tak jo, to de, aspon je to sranda...” (dal bych dvojku trojku vetrelce, ale po Mad Max a Fauda je pravda, ze... ;)


    Krotitelé duchů / Ghostbusters (1984) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/10360-krotitele-duchu/prehled/
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Spoluvezni (nigerijci) takhle v rychlovarce prevarovali uzenou rybu (i s tim igelitem :-)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Voda s peroxidem - svetlo urychluje jeho rozpad, takze skladovat ve tme ...
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Standalone zdarak nebrat. To uz je lepsi zahrabat se uschlejma vetvema olistenejma(jeste lepsi jehlici), a pak vybirat klistata :-) ( u jehlici to neni tak horky)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Konkretne

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Opakovani me profilovky ve variaci..

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: U této nemoci byl zaregistrován i přenos přes ovčí sýr vyráběný z nepasterizovaného mléka.[9]

    (Takze treba neupravovana brinza, jen syrene syry — my teda mleko vzdy upravujem tepelne, ale na SK je to na horsich salasich mene bezne. Bacha, Slovaci jsou treba desny prasata a je dobry si prohlidnout stado, nez kupujete mliko/maso.... vetsina ovci ma kulhavku nebo zanety kloubu... setrej na stadech, pasou je tak, ze je nechaj na louce a jen v ohradniku, cely mesice se o zvirata nikdo nestara... fakt opatrne)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: U mlika cca 62*C
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Hmm, take i dlouhy cas a nizka teplota, tudiz by to fakt slo pasterizovat i pri 68,9*C coz je ideal na rozpad bilkovin v mase, vznikaji pak samostatna masova vlakna, maso jde pak natrhat, maji to treba v Subway, rikaji tomu bageta s trhanym masem a je to bozi!!!

    Mmchodem, vite, ze mlekem se prenasi treba zanet mozkovych blan a borelioza (a vubec kde co), takze ruzna ta farmarska mleka PASTERIZOVAT, vzdy vzdy vzdy!

    Kdo zaruci, ze zvire nemelo kliste?


    Pasterace – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Pasterace
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Treba tohle (maj i regulovatelne, coz bych chtel, kvuli stejkum: stejk se dela tak, ze koupis co nejlepsi, ale prorostle maso, nakorenis jej v dyleraku, do ktereho se vejde, zapnes zip lock a na hodne hodin ponoris do vody s teplotou blizkou pasterizaci (ja pasterizuju vzdy, takze 73)... do sacku se nesmi dostat voda a pocitej s udrzovanim teploty 7-12h; kurka se pak dela treba plynovym horakem nebo na vterinku na panev)


    B4B39198-3283-469B-8F9F-AE6CFDAD732B
    https://www.mall.cz/...2iQHjJHiKkrA_bZx7pfgtuORgUIEqfOu2NqHBAzBVXucDLiI82GkaAj1vEALw_wcB&tab=reviews

    Spolubydlici je v tom mistr...

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam