• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“

    Kurvu a intelektualku uz jsem nasel: ja jsem kurva a ona je intelektualka. Ja mam rad takovy, ona zas makovy. Oba mame radi lidi, kytky a zvirata. Ovsem v ruznych pomerech. Ja se jmenuju Tomas ona Adela. A k tomu nam dobomahej -uh.Arrakis učí filozofii nože - uřízneš to, co není dokončené, a řekneš: "A teď už je to dokončené, protože to konči zde." ~ Princezna Irulán : Sebraná rčení Muad´Diba Neávist k duševnímu sebepozorování. Dušespytné analýzy, jako: Včera jsem byl takový, a proto jsem dnes takový, a to proto. Není to pravda, vůbec ne proto, anebo proto, a nebo takový ani makový. Klidně snášet sám sebe a neukvapovat se, žít tak jak je třeba, neobýhat se jako pes. ~ Franz Kafka : Aforismy
    "Není škoda ničeho, co už je pryč. Škoda je nynějška a dneška, všech těch nesčíslných hodin a dní, které jsem ztratil, které jsem jen strpěl, které mi nic nedarovaly, ani mnou neotřásly."
    ~ Hesse: Stepni Vlk
    Proste blazen co si zo sveta aj sam seba robi legraci, zabava ostatnych a neriesi problemy. a par krat to uz bol taky hundrajuci zobrak, mumlajuci si svoje pravdy, sediaci s flaskou jabcaku
    ~ Hiena
    [[CyberPunk]] -- [[ Overdrive’s HomePage ]]

    [[Book Depository Bookstore]] -- [[I-Ting]]

    [[ TagZ: ToDo, GoTo, HowTo, Linux, Comix, sex, punk, cyberpunk, politics, human rights, woman rights [specific], violence against woman, rape, doxx dox, haxx, musick, tech, text, blog, book, ostrava, urbex, IRL, IRC, hackerspace, POMOC, BTC suxx, propaganda war, dezinformation, alternative facts, guns, knives, survival, [everithing is] INTERESTING ]]

    Internetová jazyková příručka

    http://prirucka.ujc.cas.cz/ - 62 tisic slov!!
    rozbalit záhlaví
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Jeste mrte ruznych slusnackych halhot, ale postupne nahrazuji stale pomerne slusne vypadajicimi ale mnohem praktictejsimi 5.11.

    Napr:

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Zupan!!!! Kdo nevlastnil, nepochopi. Kdyz ted v dobe cov19 zewlim na home-office, je to nejcastejsi obleceni, co mam na sobe, potazmo jeste poncho z lamy...

    AlpinePro jsou prave ty navleky, co mam na boto-nohavice... jako jsou vcelku durable, pod podrazkou treba ocelove lanko, ale pokud to neni na jednu sezonu, tak tuhle znacku, podobne jako ruzny husky a mnoho z decatlonu, fakt jakoze pozor... takove to, kdyz se potapis (bez pristroju) a zaberes nohou a ona se ti zlomi ploutev?! Nebo kdyz usnes ve spacaku a vzbudis se s vytrzenym zipem... no jak rikas. Zas nevadi, ze to neni jiskru-vzdorne.
    Nebo suche zipy naopak, to bys blil, jakoze rukav se ti lepi ke svetru, kdyz sahnes krizem na pasek? A zkurvis i merino i bundu?! To nemam nemam nemam rad. Ani na domaci sukani.


    Ty 5.11 veci jsou neco, co chci uz dlouho zkusit, bohuzel jsem nikdy nemel v tacti-cool vzdalenosti misto, kde se to da zkusit. Kalhoty, maji-li popsane vlastnosti (integrovane a vyndavatelne kevlarove chranice, kapsy se sucho-zip poradaci), tak to chci, A MOC HODNE.

    Blby je, ze jsem konfekcne M, ale spis zenske M. Bez vyzkouseni nejdu do cargo kalhot. Vetsina pro chlapy je delana na 85+ kg, coz fakt nikdy mit nebudu, nez prorostu nadorem.

    Maji i super pracovni bagly, sice hlavne strelecke, ale dokazal bych asi vyuzit.

    V to-buy listu je:
    - moskitiera (!!!)
    - mikroskop
    - dalekohled
    - 5.11 kalhoty
    - bunda Ceska Zbrojovka - heavy
    - komplet lovecka uniforma, prvni zima
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Rukavice jsem uz daval nize, hunate cepice od Alpine Pro nebo Kama, kulich od Tilak.

    Musel jsem zahodit goretex cepici od Kama, sustila tak ze z ni nebylo skoro nic slyset.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: ~ Kompletni vypis meho satniku :-))

    Boty:
    Letni preferuji sportovni na cross beh. K udesu vsech "opravdickych" s kanadami vseho druhu. Nechodim do terenu, kde bych kanady potreboval. Mam whatever mi sedelo z mistniho Adidasu. "Slusnacke" do mesta mam Geox Nebula, nejsou teda uplne nejvic slusnacke, ale vsichni mi to do kanclu toleruji.

    Zimni: Geox Nebula 4x4 (normalnejsi podminky), Lowa s extremni podrazkou (tuna snehu nebo ledu).

    Obleceni:
    Kalhoty: Zejmena Helikon UTP (promokave) / OTP (nepromokave, ale letni) kalhoty a kratasy, protoze maji kapsy tak jak ja potrebuji. Lide si u Helikon UTP stezuji na nekvalitu, mne to neprislo.

    Co nemam od Helikon, mam od 5.11 - mam od nich rad zajmena kalhoty, ktere vypadaji civilneji nez Helikon UTP. K tomu mam par nepromokavych 5.11, abych byl tacticool :-)

    Tricka: Potrebuji dlouhy, beru cokoliv co je dost dlouhy :-))

    Kosile: T.M. Lewin

    Bundy: AlpinePro, jsou levny a ne uplne kvalitni, ale daj se u nich najit kusy co maj dost kapes a muzu to vyzkouset na prodejne. Preferuji pestre, aby me nekdo nestrelil v lese, nebo nesrazil autem ve meste. Vsechno mam nepromokave. Vsechno to do nejake miry susti. Zimni kupuji kazdy rok, protoze se kazdy rok o neco zlepsi a nejsem normalni :-))

    Soft neprustrelka: ShieldTech. Casem si chci vyzkouset to neprustrelne tricko (level IIIA) od 4M Systems. Platy: ShieldTech.

    K tomu nejake sportovni obleceni, nejaky ten zupan a tak :-))
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Jo fjalraven vetrovka - susti i sama o sebe, ale ne moc
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Tak jsem udelal rychlotest, pac mas asi pravdu:
    - noname bunda s velmi nepromokavou membranou (nikdy durch zatim) - nesusti, o batoh, ani o sebe sama
    - batoh patagonia nesusti, karimor taky ne, deuter o bundu ano
    - stucne - nevim jak je to cesky - navlek na botu a nohavici az po koleno (snih/voda) susti jak zkurvena svine (o sebe navzajem)
    - 2 bombery nesusti (noname)
    - bomber Alpha, susti sam o sebe i o batohy - hodne
    - spacak vetsi susti
    - cyklospacak nesusti
    - “zbrojni taska” - cks pracovni odevy - susti
    - narazuvzdorna vesta na kone (nema balistickej, vicemene korek v ala-cordura) susti o bagly a bundy, sama o sebe ne

    (Vsecko susti o ty navleky na nohy, coz je bohuzel velmi oblibeny kus vybavy)


    Takze asi fakt zalezi, tudiz tak, jako ohnivzdornost u rukavic, pro me je dulezity parametr “nesustivost materialu”, ktera je ocividne promenliva ... hmm, hmm
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Jinak nejake doporuceni na lovecke hadry? V maskacich mam jen buneswehr a to je uz hodne outdated uniformicka. Uvazuju nad tim ConCamo, jenze koupit kvuli maskovani neproverene hadry, to nechci. A ty dnesni lovecky maskace jsou dost hodne dobry. Chtel bych casem postavit dobrej leto / zima set v maskovani... sice je to minimalne dalsich 50k v trapu, spis vic, ale to se neztrati.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A hele ho, nekdo dal knihy ke kontaku na papir (chytry, davam tak i hadry, vzdy to nekdo pouzije). Zachvilku bude prset, takze vcasny nalez...

    Je tam treba Zahada Hlavolamu!

    To jsem necet nikdy podruhe, to si dam ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Co me treba uplne vyndalo (a to jsem jako prcek chodil s kamosem: baterka, prak, bazantnice... coz je teda taky eticke jaxsvin :7 holt kluci, taky jsem dostal naliskano), tak je nejaky druh lovu bazantu....


    Vezmes hromadu lidi, co zaplatili nekam k bazantnici, kde je kopec (val).
    Vybrakujes bazantnici, postavys (holky) za val, a ony zvedaji ptaky a vyhazuji je do vzduchu.
    Z druhe strany stoji (chlapi) s brokovnicemi a ptacim brokem, a delaj si z bazantu terove holuby.

    To kdyz mi Adla vykladala, z nekolika duvodu jsem se zacal smat tak, ze jsem nemoh prestat az jsem skytal ;)))
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Taky nevim, muzu Adel prohrabnout satnik a zasustit si. Treba jsou ty lovecke gortexy nejak vychytane, prave v tomhle smeru... tomu bych i vcelku veril.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Uz jsem sem psal, jak to bylo s mejma prvnima vlkama?

    Vlci jsou zvlastni problem, trosku jej uvedu:
    - maji velky akcni radius
    - jsou velmi chytri, na uroven psu, spis vic, co nefunguje tak, poresi onak
    - rozhodne je nezastavi elekticky ohradnik
    - kdyz na hory prijde inverze, teplo zatlaci srny a vysokou niz z hor, tudiz se jinak velmi placha smecka muze objevit i na dohled lidi

    Zaroven:
    - slovaci se casto nijak moc nestaraji o stada zvere, ano, nekteri pasou, ale i to je (treba zdravotne) dost katastrofa
    - spis je normalni, ze zver je za ohradniky, bez psu
    (Mmchodem psi, kteri driv hlidali stada, to je dnes unreal pouzit, cuvac, sarplaninec,... alabaj. Zkus kolem toho projit s deckem a psy... to neni dobry. A lidi je moc, nerespektuji se u nas soukrome pozemky, louky a les jakoby patrily kazdemu (NEPATRI!!!), navic lidi jsou blbci a kdyz jim 3x reknes : muj pes nesnasi deti, poctvrte maminka nabada Pepicka, at si to hezounke zvire pohladi... a pak resis sanitku)
    - vlk je natolik vzacny, ze je to pro nektere “zivotni trofej” (logika: je toho malo, tak to zastrelim je jakoze cuze?!)
    - vlk ma na SK a mezi starymi chovately povest “bezohledna skodna” (jasne, kdo videl co zustane z ovec,... jenze tentyz clovek je pak necha chodit se zanety kloubu a vemene)


    Z toho vychazi situace, kdy pokazde, kdyz nejaky zeleny muzik u borovicky oznami, ze v krajine je smecka, dopije se borovicka a jde se strilet (!!!)


    Delal jsem (jen zimu, ale dlouhou) na horske chate ve 1240mnm a zacala se neostychat samice, nakonec nam dovedla smecku az k chate, tak na 70-100m

    Meli jsme z nich hroznou radost, na te chate bylo denne 200 lidi, a stejne chodila smecka a to i u stipani dreva, jsi je moh zahlidnout...

    Pak prisla inverze a stalo se vyse popsane.

    Druhy den jsme meli na chate 50myslivcu, a to jak typ “bejvalej stbak” tak typ “nissan patrol a vybava za 2 miliony k tomu”... zvlastni, zadny ten typ, ktery se o les stara, ale hromada tech, co strasne radi rozprodavaji obecni drevo a medvedi maso po kilech. (Mozna jsem predpojaty, urcite...)


    Vedeli jsme o nich uz den predem, vzali jsme se spolulezcem a spoluchatarem naberacku, poklice a v zavejich snehu nad pas jsme celou noc chodili cestou necestou a plasili smecku.

    Druhy den myslivci nevideli ani ptacka.

    Aspon se ozrali (se zbranemi!!!) a pokusili se nam znasilnit kolegyni a ja dostal do drzky, pac kolega jim to rekl.


    Smecka to snad nakonec prezila, ono se to nezda, ale na Fatre je mista dost.


    Prijde doba, az se zas vlk bude muset strilet, je jich vic a vic, ale zatim.. je to eticky velmi draha trofej, z pohledu zeme, kde neni zadny a na dohled zeme, kde je jich min, nez se dokaze zdrave rozmnozovat.


    Nic proti medvedimu gulasi, bazantim zavitkum nebo cemukoliv srncimu... taky nic proti lovcum, ale je lovec a... co ja vim, slusne to pojmenovat nejde.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: "Me to susteni vadi i osobne: neslysim, slysim sebe."

    Jeste me napada jestli neni problem v tom, ze moje sustive veci susti vyrazne mene, nez Tvoje sustive veci...?

    (spekulace, netusim)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Ja jsem nechtel rict, ze jeho lovecke zkusenosti jsou nejak zasadni, prave na nej koukam jako na zabavny serial, ma dobry hlasky, dobre uvazuje. Ale jinak je mi vetsina infa k hovnu, resp. neco mi to potvrzuje, neco ne...
    A vzdy v kazdem videu najdu nejaky hint.


    Ja nejsem lovec, ani nahodou, spis jsem si to vzdy daval jako cil, proc chodit do lesa.

    Vlci a srny jsou vcelku jednodusi, na prase jsem nikdy necihal.

    Kocka byla hrozna.

    Me to susteni vadi i osobne: neslysim, slysim sebe.

    To mi pripadne jako extremni problem, kdyz mapuju revir, ktery si pak chci hlidat. Lovim hodne sluchem, ziskavam z toho treba i cetnost vyskytu neceho, co jsem ani nevidel, posloucham ptaky, at uz jako uvolnujici zazitek, nebo z duvodu upozorneni na neco.

    Pokud znas svou krajinu, vis, ze tady mas napajedlo, tady mas krmelce a lyzy... dobry.

    Ale ja chodim umyslne na mista, ktera neznam, abych vedel... treba jak jsem daval tu uhelnou haldu s rybnikem (kde je hromady uhli i na povrchu, pac to neni vycistene), byl jsem v podstate jen na prochazce a pritom jsem po sluchu nasel lan, bylo slyset jak daleko je lidske osidleni (psi a kohouti), po sluchu jsem nasel zajice, o chvilku pozdej jsme vyplasili srny (jsou to trouby ;)

    Vadilo mi us jen to, ze vedle me jde adela a dela zvuky nohama, pac mela umele obleceni, sel jsem kus pred ni, pac me proste rozciluje, ze se trou ruce o bundu a hvizdave to susti.


    Tak to cele myslim.

    Navic na 400m je pro me desive daleko, to nepovazuju za “ulovek”... jak rikam, ja zver nezabijim, ale treba kus mam nastrilenou na 60y, takze 400 je pro me uplne jiny sport...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: OVERDRIVE: Opravdove video o lovu je treba tohle. Jestli chces, klidne jim napis, ze to delaj blbe, protoze maj na sobe sustive obleceni. Konkretne cela rodina. A to susteni je dokonce na videu slyset, hned na zacatku.

    Western Wolf Hunting 10
    https://www.youtube.com/watch?v=hMIGbEfikGQ
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Moje zkusenost je zase takova, ze mi na 400m strelnici prisly k tercum srnky. Ty srnky neslo vyplasit vystrelem z moji 308W pusky, 400m daleko od tech srnek.

    Zabralo az to, ze jsem si vsimnul, ze u tercu mam mmj gong, takze jsem strelil gong a pak srnky utekly.

    Moje 308W susti pri vystrelu mnohem vice, nez moje goretex obleceni.

    Zaroven v goretexu lovi snad vsichni lidi co znam ze lovi, takze nechapu o cem se snazime bavit. Ani nechapu jak ma byt v prirode slyset susteni obleceni, vsak tam fouka vitr. Kdyby si pan na tom debilnim videu nedal mikrofon na klopu, nebude ho slyset.

    Videa od tohodle pana bych doporucil jako zabavu na druhou obrazovku pri monotoni praci, nikoliv jako odbornou radu. A uz vubec ne jako odbornou radu k lovu, kde ma pan minimalni zkusenosti nebo mandat, davat nekomu rady. Myslim ze loveckych kanalu na YT je dost a vsimni si, jake obleceni tam lide nosi a proc. Stejne tak je na YT dost odbornych kanalu o strileni (napr. SnipersHide), tohle beru jen jako zabavu. Jak zacne radit, preskakuju.

    Ale samozrejme, jestli je Tvoji touhou nekde promoknout a nastydnout pri cekani na rysa, sup do toho, jsem posledni kdo by Ti branil.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Aha, tak chudi asi nejsou, pac maji i dily, kde maj pomerne vychytanou zahradu... treba podsadu z betonovych kvadru, nad tim kostrukci z 5” tramku obtazenou pletivem na kraliky.... chytre, hezke, uz ne levne.

    A jako vetsina tech “live simple, live free”, tak jednou za cas davaji video : “cteme si z evangelia”

    Je zajimave, ze i v tehle ateisticke zemicce, tak vetsina mojich dlouhodobych pratel veri v Boha, jude znam tedy jen 3, kdyz nepocitam zbytky nasi rodiny, ale spousta lidi jsou luterani a znam i par katoliku.

    Pripada mi to, ze to funguje jako Stephenson pise v Cryptonomiconu: “rozhodli se, ze dite precejen nauci cist Bibli, ac sami byli s virou vlazni. Vzdy jim to pripadalo jako, ze deti, ktere tenhle zaklad nemaji, jako by prisly ke svetu bez zakladniho manualu.”


    Vtipne je, ze to pisu ja, ktery s Mio o Bohu tedy uz 2x mluvil (a veri tomu vic, nez ze lide se rozmnozuji pohlavne a neco se nekam strka, to ji pripadne divne a neuzitecne)... kazdopadne jsem ji vyhodil ucitelku, pac na SK musis mit na 1.stupni (!!!!!!!!!) povine nabozenstvi, ci etiku.

    Kdyz jednou prisla domu s tim, ze jestli neznam otcenas, ze nedavala pozor a zapomela kus textu (samozrejme znam, ale...), a pak z ni vypadlo, ze trida je spojena a zadna etika se neuci, ale uci se jen nabozenstvi, zrudnul jsem vzteky, sel jsem chvili kricet sproste veci pred dum, rano jsem sednul do autobusu a zavezl Miu do skoly, tam uz jsem sproste veci nekricel, ale pani ucitelka nabozenstvi prestala ve skole pracovat a museli si poridit jinou, ktera pozna etiku od bible (ac prunik tam je)...

    Kazdopadne Bible je uzitecna sada knih, a to nejen na baleni cigaret, i to je kus naseho ja, bez ohledu na to, ke kteremu biblickemu klanu se clovek hlasi a nemam nic proti vire, jen jak rika prislovi

    “K nabozenstvi se chovej jako ke svemu penisu, nevytahuj to na verejnosti a necpi to do huby me nezletile dcery...”


    Jdu pracovat.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: 100% storm proof
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jinak uvazoval jsem, z jake potreby vnika “prepping state of mind”, a rozhodne to nemam vsechno, nicmene:
    - u nas je to dozvuk okupace a toho bordelu - jak rika Hyenin otec: vojak se stara, vojak ma + kupis mas, nekupis nemas

    (Kdyz zacal cov19, sednul do auta a dovezl pytel mouky, karton oleje a cele, napul rozbourane prase)

    - v USA je to jine. Delal jsem pro Miami, a nase zakladna tam byl 12patrovej protiatomovej kryt, od generatoru az po serverovny; 100% shelter proof

    Kdyz sla bourka, cekalo se tornado/tropicka boure.

    (Mmchodem asi 100m od mista, kde to dostal JFK je dalsi takova zakladna. Verizon, no.)

    Kluci chodili do prace treba na tyden se spacakama, jidlem a vsim, co potrebovali. Rodiny nechavali v storm shelterech (samo ozbrojene s jidlem, pac vetsina nemela jen diru v zemi, ale lepsi bunkr, taky to co ja jsem bral v korunach, oni meli v dolarech)


    Treba u Britu je to zas dozvuk valek, a tak to maj i Fi/Nor/Swe.
    U nich je normalni, ze chlap se umi postarat, ala vojak. (Samo ted mluvim o prepperech, normalni brit ma problem uvarit polifku)

    Mozna to nekomu nedoslo, ale Husakovy deti a vejs, tak jsou prvni generace, ktera nezazila valku, nebo aspon jeji silne dozvuky.

    Kdyz jsem byl kluk, tak v Olomouci v Hodolanech byly jeste v omitkach na baracich stopy po granatech a palbe z rucnich zbrani. Dnes uz je to opravene. Taky mame v rodine koncentraky a mame zname, kteri si prosli treba Terezinem, kteri k nam chodili na babiccin kolac a dedovo kafe s kakaem a pochvalovali si, ze to neni cykorka, ale opravdova kava.
    Nas dum ma sklep, ktery kus valky fungoval jako bunkr.
    Jako deti jsme se vloupavali do nemocnicnich bunkru, ktere uz jsou dnes zasypate.

    My valku nezname, ale vsichni moj predci, co vim, ze existovali, tak mazali krajic maslem z obou stran.


    Prababicka prezila tifus a me treba prekvapuje, ze se lide v dobe cov19 musili ucit si myt ruce.


    Navic jsme byli (pulka) chuda rodina (a vlastne furt jsme), intelektualove a delnici/zemedelci... dum z veprovic, za barakem koza, zavarovaly se lesni plody a kolace byly z padancat, chleba se nevyhazoval a byl posvatny, vzdy nekde staly zasoby sladkych zavarenin a jedna z babicek zavarovala maso. Pozdej jsme meli vlastni pozemek a spousta jidla se pestovalo, a to s velkou peci.


    Dnes je mir (zatim!), vsechno se da koupit, nic se neopravuje, vse je vcelku levne.

    Taky kdo dnes umi treba sit... a presto, prisel cov19 a kazda (!!!) holka co znam, vzala do ruky jehlu a nit, nebo sici stroj z hlubin skrine.

    Takova doba byla, a mozna zase je, jen o tom porad nevime.

    Nebojim se imigrantu, spis okupantu. Nebojim se hladu, bojim se, ze hlad bude mit daleko vic lidi, nebojim se, ze prestane tect voda, ale bojim se, ze ji nebude kde brat.

    Nas maly xenofobni Hobitin je hezka zeme, a kdo dlouho zil pryc, urcite mi potvrdi, ze nezblaznit se v emigraci (i pracovni) chce vuli jak remen. Lide jinak vtipkuji (pokud vubec), jinak ji, jejich zeny jinak flirtuji a nakonec jste vsichni lide, ale to, jak ustava definuje narod, tedy na zaklade uzemi, jazyka a kulturnich zvyklosti, pod to bych se podepsal.
    Vlastne je to duvod, proc mi v okne vysi Ceska vlajka a mam ji nasitou na vetsine hader, protoze narod je neco, co nechces ztratit.


    Kdysi se hodne psalo, zda zid muze byt cech, a ja si myslim, ze muze, protoze ty vlajky tady vysi dve, a ani jedna neni spinava a potrhana...


    To jen takova nesouroda uvaha, proc chteji byt lide pripraveni na zlou dobu, stejne to nezabere na lidi, kteri maji dnes stesti, ze maji vsechno a smeji se mi, proc vubec neco pestuju, nebo proc jsem k smrti nasrany, kdyz nemuzu najit kousek naradi a nebo taky nechapou, proc jsem vzdycky psal, ze jinde by me zaplatili lepe, jenze ja nejsem odjinud, a stat, odkud zdrhnou vsichni chytri nebo aspon schopni lidi, nevytvari dobre narody.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Grant Wood : American Gothic





    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tohle je ulet video:
    - trosku to pripomina toceni domaciho porna, pac ti dva jsou jasne amateri, navic toci na prvni dobrou, strih = vypnuti kamery
    - zaroven ocividne ziji v karavanu/maringotce
    a mozna budou i vcelku chudi (nekoukal jsem se, co stoji ty plechovky mrazem suseneho vseho - kua, proc to u nas nemame? Dalsi kus do shopu?)
    - zaroven je zvlastni, jak k sobe asi patri, nejsem si jisty, zda tam necitim nejaky cervy pod polevou dortu (a definitivne v tom vidim obraz american gotic), ale mozna mi jen vadi, ze ona mu rika srdicko - nikdy never zenam, co ti rikaji zlato, srdicko a drahousku ;) (vlastne to myslim vazne)
    - pripominaj mi dedu a babicku, ucetni a syn kovare, kterry furt neco bastlil, babicka svadlena, dcera pekare, ktera furt neco varila



    Takova ta sul zeme, az skoro hobiti


    - pritom si nejsem jist, ze na me (jak vypadam) by nevzali pusku


    DIY Brick Rocket Stove - Cooking Without Electrical Power
    http://www.youtube.com/watch?v=onMbSLuC7Oc
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Na jednoho vojaka za rok pripadne ~ 2 142 857 Czk
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A jdu spat, na Kursk se podivam zitra (v jine casti dneska)


    Raising the Kursk - SMIT Salvage
    http://www.youtube.com/watch?v=uQJ6IMREvz8
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam