OVERDRIVE: Aha, tak chudi asi nejsou, pac maji i dily, kde maj pomerne vychytanou zahradu... treba podsadu z betonovych kvadru, nad tim kostrukci z 5” tramku obtazenou pletivem na kraliky.... chytre, hezke, uz ne levne.
A jako vetsina tech “live simple, live free”, tak jednou za cas davaji video : “cteme si z evangelia”
Je zajimave, ze i v tehle ateisticke zemicce, tak vetsina mojich dlouhodobych pratel veri v Boha, jude znam tedy jen 3, kdyz nepocitam zbytky nasi rodiny, ale spousta lidi jsou luterani a znam i par katoliku.
Pripada mi to, ze to funguje jako Stephenson pise v Cryptonomiconu: “rozhodli se, ze dite precejen nauci cist Bibli, ac sami byli s virou vlazni. Vzdy jim to pripadalo jako, ze deti, ktere tenhle zaklad nemaji, jako by prisly ke svetu bez zakladniho manualu.”
Vtipne je, ze to pisu ja, ktery s Mio o Bohu tedy uz 2x mluvil (a veri tomu vic, nez ze lide se rozmnozuji pohlavne a neco se nekam strka, to ji pripadne divne a neuzitecne)... kazdopadne jsem ji vyhodil ucitelku, pac na SK musis mit na 1.stupni (!!!!!!!!!) povine nabozenstvi, ci etiku.
Kdyz jednou prisla domu s tim, ze jestli neznam otcenas, ze nedavala pozor a zapomela kus textu (samozrejme znam, ale...), a pak z ni vypadlo, ze trida je spojena a zadna etika se neuci, ale uci se jen nabozenstvi, zrudnul jsem vzteky, sel jsem chvili kricet sproste veci pred dum, rano jsem sednul do autobusu a zavezl Miu do skoly, tam uz jsem sproste veci nekricel, ale pani ucitelka nabozenstvi prestala ve skole pracovat a museli si poridit jinou, ktera pozna etiku od bible (ac prunik tam je)...
Kazdopadne Bible je uzitecna sada knih, a to nejen na baleni cigaret, i to je kus naseho ja, bez ohledu na to, ke kteremu biblickemu klanu se clovek hlasi a nemam nic proti vire, jen jak rika prislovi
“K nabozenstvi se chovej jako ke svemu penisu, nevytahuj to na verejnosti a necpi to do huby me nezletile dcery...”
Jdu pracovat.