Ztitra jdu extenzivne prohledat dum, vcetne podlah... pamatuju si, ze tu byla CZ vz.52 7,62x25.
Kdyz jsem od baraku dostal klice, byl suplik se zbrani a munici prazdny, stejne jako supliky s leky.
A) ma ji matka, a zbran bude trpet neudrzovana v pradelniku (a ja zustanu vztekly)
B) babicka ji po dedove smrti odevzdala (a ja budu vztekly)
C) je nekde schovana, a ja budu vztekly pri hledani
Patrila k ni milicionarska uniforma: jo nekecam, taky na to nejsem nijak hrdej, ale to se tezko chape, deda zakladal KSC v Olomouci, milicionar, dobrovolny hasic, soudce z lidu...
Spatne se to chape, ale on byl jude, a jako kluk s Rusama strilel po nemcich... pak pradeda Cyril dostal strepinou granatu, ktera jej zabila, tak uz deda zivil rodinu, ale zbrane nikdy neodevzdal, pokud vim.
Jenze matka se za to stydi, misto aby to prijala jako fakt, a vyhazela vsechno, co po nem zustalo. Jestli vratila ten gewehr a zahodila saty s oranzovou hvezdickou, zase se strasne pohadame.
Coz uz nedelam roky rokouci, od te doby, co jsem zjistil, ze kdyz me kope v koute, muzu vyzkocit z balkonu ... uprime se priznavam, ze ji a jeji mysleni nemam rad, stydet se za to, co je tva minulost a zalhavat to, je zle.
Proto nejsem vychovany jako jude, pac konvertovala, proto nevim nic o 1/2 rodiny, pac lze a zapira a ja mel moc starosti s prezivanim, abych se stihnul ptat.
Jestli tu uniformu vyhodila, a zbran odevzdala, budu velmi tise, ale intenzivne nadavat.
Zitra prohledavam barak.