• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“

    Kurvu a intelektualku uz jsem nasel: ja jsem kurva a ona je intelektualka. Ja mam rad takovy, ona zas makovy. Oba mame radi lidi, kytky a zvirata. Ovsem v ruznych pomerech. Ja se jmenuju Tomas ona Adela. A k tomu nam dobomahej -uh.Arrakis učí filozofii nože - uřízneš to, co není dokončené, a řekneš: "A teď už je to dokončené, protože to konči zde." ~ Princezna Irulán : Sebraná rčení Muad´Diba Neávist k duševnímu sebepozorování. Dušespytné analýzy, jako: Včera jsem byl takový, a proto jsem dnes takový, a to proto. Není to pravda, vůbec ne proto, anebo proto, a nebo takový ani makový. Klidně snášet sám sebe a neukvapovat se, žít tak jak je třeba, neobýhat se jako pes. ~ Franz Kafka : Aforismy
    "Není škoda ničeho, co už je pryč. Škoda je nynějška a dneška, všech těch nesčíslných hodin a dní, které jsem ztratil, které jsem jen strpěl, které mi nic nedarovaly, ani mnou neotřásly."
    ~ Hesse: Stepni Vlk
    Proste blazen co si zo sveta aj sam seba robi legraci, zabava ostatnych a neriesi problemy. a par krat to uz bol taky hundrajuci zobrak, mumlajuci si svoje pravdy, sediaci s flaskou jabcaku
    ~ Hiena
    [[CyberPunk]] -- [[ Overdrive’s HomePage ]]

    [[Book Depository Bookstore]] -- [[I-Ting]]

    [[ TagZ: ToDo, GoTo, HowTo, Linux, Comix, sex, punk, cyberpunk, politics, human rights, woman rights [specific], violence against woman, rape, doxx dox, haxx, musick, tech, text, blog, book, ostrava, urbex, IRL, IRC, hackerspace, POMOC, BTC suxx, propaganda war, dezinformation, alternative facts, guns, knives, survival, [everithing is] INTERESTING ]]

    Internetová jazyková příručka

    http://prirucka.ujc.cas.cz/ - 62 tisic slov!!
    rozbalit záhlaví
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Byt jinak...

    Mmchodem, kdo nikdy nemiloval laborantku chemicku z vesnice Drztky, a to v levanduli, ten se nikdy nemiloval doopravdy!

    Zeny vyjimaje, ty maji mozna milostna dostavenicka treba na bubnovackach, pri uteku z domu, nebo na skalach nad rekou, kde taky muzou zrat komari.

    Tolik k cestam za erotikou a dalkami.

    Boze! Jsem Ti vdecny za covid, ikdyz zena bude mozna mene, pac po 6 letech zas nosim v kapse pas, na rukach mam mozoly a odreniny a obzor? Obzor je prece takovy kousek, staci jen jit.

    Tak zase chodim, a vubec mi nechybi letadla, a taky vim, ze i dnes cloveka vemou na stopa, a taky, ze na cundr se ma chodit s pocasim, ne proti nemu, ale ze vsechny ty sustivy hadry a blbosti, tak vydrzi tolik deste, kolik nevydrzi jisker.

    Furt me jeste bolej nohy a zada z 12kg torny, tak z ni vyhazuju veci az zustane nic, ktere staci. Zada se neohybaj (fakt je, ze mam hrb, holt smolik, tak neohybat vic, hrb je od cteni a zdedeny, ne od poklonkovani).

    Nohy si zvyknou.

    Zahrada kvete a roste, drevo je nastipany, tak co doma ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    No toto?!
    Hledal jsem uuuplne neco jineho, navic Radima Uzla ndmam nijak zvlast rad, ale naproti tomu mam rad cestopisy lidi, kteri se dostali ven az po 1989. Je na tom hezke to diveni se, to srovnani kazdodennosti a malosti s sirkou a delkou sveta.

    Ma generace tohle jaxi nemela. Povazovali jsme schopnost prekrocit vsechny hranice, za samozrejmou, stejne jako mnozi z nas nevideli v cestovani moc vic odvahy, nez v ceste na nakup do vedlejsiho krajskeho mesta...

    Porad myslim, ze se to zmeni. Taky, kdyz jsem si sednul vedle pavouci site, od ktere me mistni klidili, ze jinak rychle umru, nebo, kdyz mi na hlavu (taky dik mistnim) jen nahodou nespadlo prezrale mango, ktere by mne zabilo, taky, kdyz mi poprve zmizel batoh se vsim, krom pasu, ale vcetne penez, nebo, kdyz jsem zkocil sipku z 10m skaly vedle Pote du Guarde (pot de gaaard) do reky, nebo, kdyz jsem se jen v plavkach, dokonce i bez hodinek, ztratil v kanonu na perejich,... tehdy jsem se naucil mit respekt k necemu, co neumim a neznam.

    Nekdy proste nedostanes prilezitost to vymyslet.

    A to mam rad na starych cestopisech, prece vsak z moji generace.

    Ten udiv, ze svet je tak velky, a vsechno muze bit jinak.

    Zadne holedbani, kdo ma v baglu min matra, nebo kdo jak brousi jaky luxusni nuz.

    Rybicka a rizek mezi chleby.

    A co uz... stejne je tam vsude okolo svet. Od ideologie odhlizet je relativne snadne.
    Ne az tak snadne je to, ze po 2-3 mesicich mam na rukach poprve mozoly, a boli me kazdy sval, zato nohy, nohy ty mam na stole. Coz boli vic.


    Cesty za romantikou a erotikou - MUDr. Radim Uzel - Knihy Google
    https://books.google.cz/books?id=aCm2DwAAQBAJ&printsec=frontcover&hl=cs#v=onepage&q&f=false
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem ID TichaVoda, takova psy-trance/lesana, a v tomhle pripade VRCHOLNE v DOBREM! Ac tyhle slova pouzivam bezne jako dehonestujici. Tak chodi/chodivala sem do auditu, a jeji tata byl (rip) a mama taky... kriminalisti, z oddeleni vrazd.

    Samotna Ticha voda je civilni zamestanec PCR, uci pravo.

    Pokud by se svet hejbal trosicku jinym smerem, vzal bych si ji. Jeden cas jsme stali na opacnych stranach barikady, a i presto mne nikdy nezavrhla a ja ji nijak nezradil.

    Paradni holka.

    Od ni jde pujcit HROMADA, kriminalistiky. Taky sartra, camuse, nietscheho, fromma, platona,...


    A tak, no.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Mmchodem CZ-TV Pripady 1.oddeleni jsou vsechno realne pripady, jen z toho udelali telenovelu, a stahli to na jedno mesto a jeden tym vysetrovatelu, ale jsou to pripady od roku 1919 (Vranska) az do 80.let - Spartakiadni Vrah (mmchodem je vykastrovany a na svobode, bydli v Moravsko-Slezskem, vim i kde)...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A za tohle ti mam poprat dobrou noc? Liska Cervena.

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Chci! Muzu Ti za to pujcit 900 strankovy manual vysetrovatele vrazd. Obcas je to lame, neni tam ani jedna fotka, co by znechutila, tudiz od kazuistik casopisu POLICIE, se to lisi tim, ze ani normalni clovek nemusi preskakovat stranky (me to tvalo 2 cisla, nez jsem si zvyk na utopence a vrazdu bezdomovce v pokrocilem rozkladu za pomoci sekery a benzinu)...

    Kazdopadne chci.

    Kriminalistika s ohledem na nasili me zajima uz hodne let, a uz hodne vydrzim.
    Kamaraduv otec byl policejni fotograf, takze uz jsem neco videl.

    Chci.


    Krížkovského 262/1, 71200, Ostrava - Muglinov; Tomáš Petrů


    Napis z5 adresu, at vim, kam vratit, ok?
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Jestli chces, muzu ti pujcit svou sbirku kriminalistickych sborniku. Mam to od nekolika cisel casopisu ze kteryho se teprve sbornik pozdeji stal, az do revoluce v r.87 - krom par chybejicich cisel. Kdyz dokazes odfiltrovat ideoologickej balast, je to dost vyzivny cteni.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Jestli chces, muzu ti pujcit svou sbirku kriminalistickych sborniku. Mam to od nekolika cisel casopisu ze kteryho se teprve sbornik pozdeji stal, az do revoluce v r.87 - krom par chybejicich cisel. Kdyz dokazes odfiltrovat ideoologickej balast, je to dost vyzivny cteni.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Nemuzu to najit, ale v Podcastu Historie Ceskeho Zlocinu, coz jsou dramatizace policejnich kazuistik od Ceskeho Rozhlasu, tak je jedna, kdy hlavni “hrdina” se jmenuje tusim Miler/Muler. Bylo to po valce, te Velke Valce, a Jiznimi Cechami, Sumavou a Krkonosi se pohybovalo dost lidi, kterym valka vzala vsechno, a taky byli valkou zhovadili. Existoval mladenec, ktery se nakonec sam strelil do hlavy, pote, co zabil 2 “serify”.
    Vykradal chaty, v jedne z nich nasel revolver a munici, a pak sel krajem a choval se jako zved a desperad z Mayovek a dalsich dobrodruznych knih.
    Temer jej neslo chytit, kdyby nezabil dva cetniky, a zustal jen u rychlych a velmi preciznich vloupani a cundrovacek, mozna by dnes byl jen cundrackou legendou.
    Takovy Nikola Suhaj nebo Janosik, ktery prvni co kdy ukrad, tak byla sbirka 30 Mayovek.

    Rozhodne o nem nekdy budu vypravet u nejakeho ohne.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: 4077
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Napsal jsem jinam:


    Vcera jsem poslouchal Hochy od Bobri Reky jako audioknihu, az jsem z toho usnul, zaroven ctu taleko mene patetickeho Posledniho Mohykana, kde se rika, ze to, ze ma nekdo jinou barvu kuze, neznamena, ze je zly. Taky odtamtud pochazi jmeno Hawkee tedy Hawk Eye, Orli Oko, kterak se jmenoval ten doktor z MASH 20477 (mobile army hospital)...

    V Hosich od Bobri reky jsou sceny, kdy cervanky lnou k ulicim Stare Ctvrti, a chlapci, oslovovani jako kamaradi, se perou pod zelenym sycicim svetlem luceren.

    Podobne jako RychloSipaci lezou kam nemaji, proste na pruzkum.

    Uz chapu, ze mi pred 30 lety decka nerozumela, pokud jsem mluvil jak kamarad z techle pohadek.

    Kdyzi kdosi na rybach, kdyz jsem poustel podmirku, mi rek, ze jestli budu mluvit, tak jako jeho deda, nikdo me nebude mit rad. Od te doby pouzivat ty koncovky -aj, -aj, -ou


    Je zvlastni koukat se na svet, kde v roce 1932 zakazla Ceska Zemska Vyhlaska klukum nosit noze a revolvery.

    Je zvlastni videt, ze krom Svedu, Finu a Slovaku jsme jedine EU zeme, kde kdyz prijdes na benzinku a u pasu mas 6” (palcovy) nuz, nebo se opiras o valasku (de jure bojova sekera), pani na kase ani nemrkne, proda ti cigara a rum...

    Poetika mest s plynovymi lampami, a strzi, kde pod suchym stromem pohrbis smlouvu, kdy 13 (12 chlapcu a nacelnik) nikdy nezradi.


    Co mi to trosku nici je to, ze Foglar byl prokazatelne pedofilni.

    Kluci si hrali na valku, ona ta usarna je bojovy batoh z roku 1928, ktery navic stoji pekne za hovno.

    Ale me to zivot nekazi, i kdyz radej plynove lampy, a misto vernosti radej odvahu.

    Kazdopadne v prvni kapitole Posledniho Mohykana zariznou hribe, a Hawk Eye rika: kdyz jde o zivot, i lide blizci, nejsou cloveku vice, nez zver z lesu.

    A tak.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ooooh, to je hezke!!!


    Další čísla předválečného časopisu TRAMP z roku 1930 a z let 1938 a 1939 volně ke stažení! | Trampský magazín
    https://www.trampsky-magazin.cz/...u-tramp-z-roku-1930-a-z-let-1938-a-1939-volne-ke-stazeni-901.html

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Wow! To ze mame doma Hykala, to uz jsem prijal, sle ja ted videl jezinku!!! Nekecam. V rozvodnene Ostravici su nejdriv macela nohy, az jsem si rikal, ze snad je ma dobre pridelany, jinak ji vezme proud. Porad dobry, koupim si cigara a kafe ajezerni panna uz je svledcena. Nemam nic proti kilum navic, a muze jich byt i tolik, co me chybi do chlapa, ale ceho je moc, toho je nad 110. Takze metr padesat, 110kg, vlasy az po zadek... zrejme soudruzka neodhadla proud, coz jsem ponekud cekal, nastesti teleso nadlehcovano jest, jak pravi starej Archimedes, takze jezinka vyplavala s prskanim a bublanim o 20m dal. Ale reknu vam, zlatej hykal. ;)



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tyjo, ti Hosi od bobri reky jsou neuveritelne plni patosu.
    Poetiku to ma, i kdyz me se vic libi cervanky v ulicich mesta a sycici, zelene svitici plynove lampy, ale uznavam, ze splhat po lase do propasti je super.

    Uz vim, co me vychovalo k motani se tam, kde nemam co delat.

    Zajimalo by mne, zda Rychle Sipy, resp Zahada Hlavolamu, je napsana stejnym style, musim se do toho podivat znovu. Pac jestli jo, musel jsem byt pred 30 rokama nekym fakt uplne jinym.

    Posledni Mohykan je zatim docela ctiva knizka, a je to daleko min pateticke, spis bych rek, ze az dost nedobrodruzne tvrde.


    Jeste by me zajimalo znova si precist Londnovy veci, Bily Tesak se mi kdysi libil, i kdyz je to videt z pohledu cokla ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Vecere

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A timto stavim pomnik Julii a Adele... pomnik ze psich hoven, no... aneb uklizeno.

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A bunda + vosk

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Voskuju boty, a sviti slunko.... pred bourkove, takze se to rozpiji pekne...

    Navodkovane boty, proti impregnaci? 20:0

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    „Nech je jim země lehká, všeckým. Nech majů na tom druhém světě hrubo teho, čeho měli na těmto světě tenko. A nechaj po všecky časy žiju jejich jména v pěsničkách a po-věsťách. Napijme sa na nich.“

    Citace z knihy
    Saga o zaklinaci V - Pani jezera
    Andrzej Sapkowski
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Faze 2.0

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Dobry na nakladani, ocet provensalske kytky... zkusit se to musi. Proste jidlo, no. Aspon je nezabijim jen proto, ze mi nici zahradu.

    Ale zdrhaj, svine, ne ze ne ;)



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam