Mmmmchdm, tohle je pro me zvlastni pisnicka... mel jsem ani ne 10 a muj tata chodil s holkou, pro me tehda pani, co se jmenovala Eva a mela dceru Marinu.
Myslim, ze jim v te dobe bylo min jak me ted.
Moh jsem s nima jezdit v trabantu, bud jejim, nebo tatovim, klobouk jsem tehda vyhrabal po dedovi, a rozhodne to nebyl zadnej Stetson, a taky mi padal, tak mi jej drzely zidovske usi jak lopouchy...
Jednou rano, jelo se pak do Straznice na slavnosti, kdyz me tata dostal na tydenni leto, jsem vylez z pelechu, a v desti, v tom klobouku, co jej drzely jen usi, zacal jsem si pred barakem zpivat:
“A na bilou kuzi, ti napisu tuzi, ze damo jsi byla a zustavas dal...”
Tata i Eva, co mela 16letou dceru Marinu (neco, jako dnes Hyena s dcerou Miou)... zacali se hrozne smat, ale v dobrym, a zacali zpivat semnou. Dnes vim, ze jsdm z toho textu nerozumel mnoho, de facto jen trochu, de iure ani slovo.
Ale pak vyslo za par let “ja pisnicka” a uz to zpival kazdej, a ja, krom toho sameho klobouku, uz jsem pil i pivo, a zvracel po dvou kusech, ale taky nerozumel furt nicemu, a rostly mi vlasy, za coz jsem dostaval v tom hlavnim doma po hube. Pozdej uz byly ziletky od Psich Vojaku, a vysko ceni z balkonu, a ukradena skodovka, nastartovana nozem, kterou rano najdes pred barakem, a stydis se a nevis co s ni.
A holka, co ji uneses z domu, a chces si ji vzit, a dodnes nevis, co by se stalo, kdyz by oba milenci nedostali na prdel, a taky kdyz by nebyla jedna noc a po ni rano.
A tak si zpivam, ze na bilou kuzi, ti napisu tuzi, a mam pul tela popsanyho tuzi, par milimetru pod tou kuzi.
A Panenku, tu uz nemam tak rad, vlastne spis dik tomu, ze vysla “ja pisnicka” a zpivalo se to zaroven s JarosovskymPivovarem.
Ale tak nejak nemam rad Velicenstvo Kat a Nevidomou Divku, nebo treba Andela.... ac Kryla posloucham do dnes (a ma i lepsi veci)...
Zas jako Ja Pisnicka, prinesla Helpu...
Kdo si na nadru nikdy nepozpevoval To ta Helpa, to ta Helpa, too je peknee mesto....
Potazmo ze stejneho ranku:
Ani ty ani ja, robicz nebudeme, seedneme na kocar seedneme na kocar, vozit sa budeeeme!
Neni ;)
Robert Křesťan-Panenka (TEXT)
http://www.youtube.com/watch?v=IcCMMxgozS4