Jinak nevim, jak moc auditorium vari... ja bych gulas nasi vyroby jeste ladil. Podle me tam melo byt vic mrkve (oproti zadne) a dobra by tam byla i kapie na jemno, ale za me dobry.
3x uz jsem delal borsc, ktery je ponekud pracnejsi a drazsi, nez klasicky magyar gulash, zas jako, co zahrada (i cizi pole, zejo) da...
Az za par dnu dostanu vyplatu, tak borsc bude, a ze zkusenosti luxusni. Dalsi dobrota je segedin. Jen knedlik odmitam vyrabet, to se mi nikdy nepovedlo...
Jeden z receptu, ktery funguje, i kdyz, co rodina, to gulas...
Klasický ruský boršč recept - TopRecepty.cz
https://www.toprecepty.cz/recept/21250-klasicky-rusky-borsc/
Budu mit ted tak tyden “ruski”, pac ctu Ruske knizky.
Ono treba z jejich klasiky se da snadno udelat sashlik, coz bylo konecne nase svatebni jidlo. Finta je do oleje pridat mineralku, nebo obecne vodu, takze cibule, paprika, pepr a olej se natahnou do masa. Taky neni dobry to delat ve 2 rano, za pomoci vodky na vareni,... ale...
Nejlepsi ovocny salat uz jsem daval?
Vem vsechno ovoce, co ti chutna, zalej trochou dzusu, co ti chutna, a v pomeru na 0,5kg ovoce pridej 2 panaky stolicnaie, ci jine vodky bez ropnych doplnku.
Protrepat, zamychat, nechat 3h v lednicce.
Na zahradni vecirky za me:
- meloun
- broskve/merunky
- pulene hroznove vino
- grep na kostky
- pokud jsou, tak skoro roztekle hrusky
- muzou byt i svestky
- maliny
- ostruziny
Vodka tam neni kvuli chlastu, ale kvuli snove atmosfere celeho salatu, ktera tak nejak zacne pripominat oblohu, s trochou mraku, chvili po bource.
Neznehodnocoval bych cukrem nebo slehackou, ale kazdemu jeho nebe...