EVELINA: Ani ja to nevedel, vicemene to bylo asi uplne untergrund. Nedorazil jsem, pac a) jsem nemel znova ridice
B) porad mi dojizdel abstak z kratomu (vic niz)
C) bylo dost bourlivo
Ad abstak z kratomu:
Trocha duvod, proc jsem ted nepsal.
Kratom je tradicni kytka na zvykani, v Asii, hlavne tech lokacich, co kdysi sundala tsunami.
V malych mnozstvich, rozmychane v tekutine, to je tak trochu speed, ala kafe, ve vetsich mnozstvich (5g+ tedy cajova zicka s kopeckem+) je vetsina druhu sedativnich.
Nakupni cena je kolem 1kc gram, prodejni v cr kolem 6-10kc gram.
Status: legalni
Velmi casto se doporucuje lidem, kteri s necim konci: se speedem, s opiaty, s chlastem.
Ja asi pred 3 rokama udelal tu chybu, ze ackoliv jsem uz nic davat nemusel a byl jsem cistej od vseho, krom obcasnych halucinogenu (ketamin, psylocibin, lsd), tak jsem si na tuhle kytku navyknul.
V te dobe byla jeste dost neznama a ani na USA netech, ala Reddit jeste nebylo popsane, co se stane s clovekem po dlouhodobem uzivani.
Takze: uzival jsem kolem 0,5-1,0kg mesicne, kazdodenne, cca 3 roky.
Vysledek:
- klasicke opiatove zvysovani davek a snizeni subjektivniho pocitu ucinku
- touha mit vzdy backup, nezustat ani den bez kratomu
- pri odvykani 6 dnu opiatovej hardcore: sel jsem cestou cold turkey, tedy nakoupit si a pripravit jidlo a piti, zena chodi se psy, koupit vlhcene kapesniky, pac po 5 dnech prujmu hajzlpapir i cesta do obchodu boli
Narozdil od heroinu:
- pri odvykani jsem nemel pocit mravencu misto krve, ale jemne nekontrolovane zaskuby koncetin byly
- svaly a klouby boli jeste ted, 10den, ale to prerazi ibalgin
- insomnia neni tak strasliva, na herakove odvykacce jsem upadal do spanku na hodinu-2 za den, kdyz uz telo nemohlo, na kratomove jsem spis potreboval HODNE SPAT, kdyz bych nebehal kazdou chvili na hajzl, rek bych, ze jsem prospal 72h
- pravda, pomahal jsem celemu stavu vnejsimi suplementy:
- dmae - kvuli nalade
- piracetam, u ktereho zrovna ja vim, ze na me funguje - kvuli vuli a energii
- horcik a vapnik - kvuli spanku a rychlejsimu vycisteni iontove pumpy na konci neuronu/nervu - min mravencu misto krve
- melatonin v mnozstvi 0,15/den - kvuli spanku (dat asi 20min az 1h pred dobou pozadovaneho usnuti, respektovat, ze kdyz zacnu zyvat nebo se mi i trochu chce spat, zahodit knizku a slozit hlavu na polstar, jinac je to zbytecne)
Mineralky a rajcatovy dzus, v mem pripade v podobe bloody mary, ale bez Mary, tzn spetka pepre, spetka soli, vysoce kvalitni sojovka, citronova stava, protrepat (ziskavam hlavne sul, tekutinu a susinu - prujem je svine)
Boli to, boli to bezmala jako odvykacka z heraku, ale kratsi dobu.
Pro cloveka, co uz si prosel cold turkey z heraku a tudiz vi, ze to zkonci a pak jeSAKRA HODNE MOC LIP, tak to tezke neni, ale znam nekolik lidi, kteri ke kratomu relapsnuli uz ve fazi cold turkey (akutni fyzicke a psychicke nepohodli po ostrem vysazeni) nebo v obdobiPAWS, tedy post syndromu. Ty na heraku trvaly me skoro rok, byly to stavy anhedonie, nedostatku energie, vracejici se prujmy, bolestisvalu.
Nastesti nejsem nachylny na craving, jak uz se rozhodnu, ze to nechci, proste, kdyz na to dostanu chut, jdu zonglovat, delat kliky, varit, starat se o zahradu, vencit psa,...
Co vim, ze muze nekomu pomoct, tak je lekarske konopi, doporucuju spis formu oleje, pac malokdo si asi chce uhnat potrebu furt neco kourit, misto furt neco popijet, strilet do zily a podobne.
Idealni je nemenit jednu latku za druhou, ale cbd potencuje melatonin a min to cele boli, rek bych.
Co clovek ziska, kdyz se vysete na opiaty?
Sexualni libido (3-10x oproti casu uzivani), daleko vic penez na ucte (i u levneho kratomu), naladu, co neni od nikud nikam, jen zewleni... jasne, zas jsi jednou na hore, jednou dole, ale venku taky neni furt stejny pocasi, zejo
- svobodu - nic nemusis, a kdyz neco furt nemas, nic senestane
- zkusenost s vlastni vuli - to je zasadni a moc uzitecne, clovek si pak veri, ze dokaze fakt hodne
- navyk na aktivitu v dobe, kdy je nejhur: depresi mayor to nezahrani, ale kdyz je cloveku ouha, uz zna rutiny: delej neco, upec babovku, uklid pokoj, porej i treba jen metr zahrady, vyrob chilli-dynovou calamadu, udelej i jen 10 kliku, hazej sipky, zongluj.... proste nesed s kafem, knizkou a cigarem, ale hni se. vymysli si docasny sen, a ten napln tak, jak moc mmas energie v dany moment