• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Kvůli stále se zvyšujícímu počtu hospitalizovaných pacientů s covidem i nakažených zdravotníků se stát snaží zajistit záložní lůžka mimo nemocnice. Armáda začne asi v sobotu budovat na výstavišti v pražských Letňanech polní nemocnici s kapacitou až 500 lůžek, další prostory by měly vznikat i jinde. Na mimořádnou situaci se připravují i nemocnice. Podle modelů bude kapacita českých nemocnic zaplněna na konci října, pokud se neposílí.



    Stát postaví polní nemocnici pro lidi s covidem, nakoupí tisíce lůžek | E15.cz
    https://www.e15.cz/...tavet-v-praze-polni-nemocnici-pro-lidi-s-covidem-uvazuji-o-ni-i-v-brne-1374170
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jo jo, Cesky Rozhlas je banda debilu, hlavne jejich datova zurnalistika, zejo?


    http://irozhl.as/bwf
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Typek: nemuzete tam rikat neco moc pokrokoveho, ted zijem v dobe normalizace...
    Ja: no tak tim padem tam musime rikat neco moc pokokoveho, ne? Ja se odmitam ucastnit normalizace!
    Typek: no ale oni nam za to nezaplati
    Ja: a kolik, ze dostanu na hodinu? Normalne beru 4000,-/hod, takze jako, kdo me plati, a jaky to ma rozpocet?
    Typek: no, ono to jeste nebylo schvalene...
    Ja: aha, takze to nikdo neplati, ale musime rikat neco, aby to nekdo zaplatil, idealne sestrojit psa... za me? Nee.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ty stalkere, vodis lidi do Zony, k mistu, kde se plni vsechny prani. Co si tak lide preji? Ja nevim, nezajimam se o vase ani jejich prani. Jdu s nimi po ceste. Davam jim to, ze si mohou neco prat. A pak uz se nikdy nevidime. A ty stalkere, netouzil jsi si neco prat, kdyz jsi dosel na konec? Vis, ani ne, ja jsem proste ja, a je mi dobre.

    ...

    Lideziji pro velike myslenky. Jen hlupaci maji hlad. Clovek je umeni, idea.
    Kolik hladu maji lide, kde je vase idea, kdey se roztapi pece a odlevaji kulky.
    Jako jedinec nejsme nic, je treba tvorit, s cilem v zadech.
    Kolik cilu uz nedoslo, a kde ted jsou.
    ...


    Andrzej Tarkovski, a jeden z vykladu. Muj. Puvodne jsou to bri. Strugacti, kteri v novele Les rikaji:
    Vytvorime dokonaly svet, ve kterem prace nebude jiz treba.
    A inzenyr na to: ale ja rad pracuji, kde bude me misto, v tom vasem svete?
    Architekti: no.... muzes treba psat basne, malovat, nebo sochat..
    Inzenyr: jenze to me nebavi, a neumim to, nemohl bych proste vymyslet hezci vlaky a lepsi prehrady, taky o bunkach toho mnoho nevim,...?

    Myslim, ze to zkonci tak, ze jej proste jen prestanou poslouchat.
    ...







    Dnes jsem asi odmitnul nataceni nejakeho “dokumentu” o hackerech, ktery zpocival v ideje “zadam vam praci, a budete ji plnit, ja z toho budu mit dokument”... nasrat ali fateh kahn!!!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    „Ze stropu tam visela, vyrvaná z moci tmy přesně zaměřeným světelným kuželem, rudá vlajka, pod níž stáli na stráži dva ozbrojení vojáci v zelené uniformě. Zdálky vypadali malí a podivně směšní, asi jako vojáčci na hraní.
    Arťom míval tři, dřív, když ještě žil s matkou. Jeden z nich, důstojník, držel tasenou drobnou pistoli a něco křičel dozadu; pravděpodobně volal na vojáky, aby ho následovali do bitvy. Oba zbývající stáli v pozoru a zbraň si tiskli k hrudi. Vojáčci asi pocházeli z různých sbírek, protože se s nimi nedalo hrát – důstojník svolával do bitvy, zatímco jeho stateční bojovníci tiše stáli s vypjatou hrudí stejně jako pohraničníci Rudé linie a o válce nechtěli ani slyšet. Zvláštní, že tyhle hračky se mu přesně vybavují, ale na tvář vlastní matky se ne a ne rozpomenout.“


    Citace z knihy
    Metro 2033
    Dmitry Glukhovsky



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: ze Mrkvaka taky pozdravuju. Dnes se mi ozvalo cislo Bodax/Rainboff, jsem na pohotovosti, tak jsem to nemoh vzit, az v 13. Kazdopadne hax0r podhoubi zda se furt zije.

    Ja jen opustil vsechny jine komunikatory nez nyx, pac to desne zralo cas, kdezto ta asynchronicita a potazmo verejna moznost komunikace v uzavrene (semipermeabilni) skupine mi tady vyhovuje nejvic (mas na veci rovnou peer review)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: uvazoval.

    Ja jako fakticky uz nejaky cas nefetuju, resp treba jednou za 2 mes nejakej halucinogen, a to v prisne soukromem case, ale to mas jak s ridicakem, zkus si zahulit a nalyzes 72 dnu (pravda, to je z krve, nalyzes tak 30)... coz je psycho, pac to je, jak ozrat se a pak nemoct 30/70 dni do prace :///
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    SPECZ: Jo a mam tě pozdravovat od Mrkvy.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Co aktivní záloha, nad tim si nepřemejšlel ? Občas si tam pročistit hlavu od korporátu ... (akorát testy na fet se tam dělaj taky - jen je to tam o něco pochopitelnější - nechceš riskovat že ti někdo přijde na ostrý střelby se samopalem nebo RPG nafrčenej ...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Nemluve o tom, ze vsechny tyhle instituce cloveku za 20 tis mes lezou do soukromi, typu odposlouchavane telefony, typu testy na fet (jakoze coze?), jakoze totalni nepruznost typu : zivi me notebook, a odesla mi nabyjecka... no tak si pockejte 4 tydny...

    Coze? Behem 2h mam v praci novy notebook, nikdo se me nepta, koho sukam a co kourim, beru za to 3-7x tolik, nez jsou tabulkove platy a navic mam legalni pristup k stovkam tisic serveru, kde mam roota, bez cehokoliv jineho, nez, ze jsem PCI compliant.


    Nejde delat pro stat, kde nemuzes nic zmenit, a jeste ti slapou na hlavu za to, ze nechces widle (pac dik bull / atos maj povinnou smlouvu s mrkwosoftem)... a kdyz by nekdo zjistil, ze po nocich hraju Stalkera, rozchozeneho pres wine na Arch linuxu, asi by me zabili. A to bych se k BIS a NSA Litomerice hlasil jako hacker, samo ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Ja sem se asi 3x uchazel o praci v BIS, napotreti me vzali (podruhe mi odpovedeli, ze ne, a poprve nic)... pak jsem zjistil, ze maji tabulkove platy a dosahnu na tu nejvyssi, coz je nejaka 13ka radek, tudiz rozpeti 24-28tis. Kdyz jsem si poradne precet zakon o tajne sluzbe, a zjistil jsem, ze bych byl civilni zamestnanec, bez prav vysluh, bez prav na sluzebni zbran (tam je pak samo hromada povinosti, k tomu), a podobne... propocital jsem si, ze mi daj, kdyz dobre 35 a tabulkove sichty (coz jsou kurva drobne, takove ty 5-20%, za uplne marast sichty : nedele-svatek-nocni).
    Slusne jsem podekoval, a nahlasil, ze jeden statni zamestnanec s 20 letama praxe nam doma staci, a nekdo musi mit na chleba a benzin.

    Ale jako humor je to dobre.

    Ja bych jinak jako sel statu slouzit, a hned. Povazuju to za svou povinost, stejne, jako treba mobilizaci, dobrovolneho zachranare a podobne.

    Ale dokud mi stat bude platit 20 tis v 40 letech, neni to pro me realne mozne, pac jen najem me stoji to, co by mi dali mesicne.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Tak si tak živě představuju, jak zájemce o práci v NSA Litoměřice, do dotazníku tady: https://www.mericsky-ustav.cz/personalni-dotaznik.html do kolonky "jak jste se o nás dozvěděl" hodí tohle: https://jenda.hrach.eu/f2/nsa_litomerice/Vyhodit--Skute%C4%8Dn%C3%A1_NSA_Litom%C4%9B%C5%99ice.html
    Já to snad tak pro srandu zkusim vyplnit výše popsaným způsobem a poslat jim to :-)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Nsa litomerice samo zname ;) ale neznal jsem cely reasoning ;) nejlepsi jsou Jendovy papery na tem biologicke lockdowny a treba podmineni plozeni plodiny za pomoci vnejsich vlivu..

    Na konci paperu bylo neco jako:
    Ja jsem to vymyslel za noc, predstavte si, co vymyslej teamy, kterych clenove na tom delaj 8/5/240 (nebo kolik je pracovnich dnu)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Návod jak udělat Valašský Uzený Bůček a Krkovici
    http://www.youtube.com/watch?v=XgRwbpwU8Es
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: No hlavně to řekl přímo seznamu ...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Aha, takze disclosnul, ze vojenske objekty jsou na 3d mapach videt. To je vul!!!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tradiční každoroční uzení + trocha teorie
    http://www.youtube.com/watch?v=NZNpjevq-eo


    A ja si stavim udilnu (a taky delam drzkovou z vaclavek a s Adlou (tc v karantene) nakladam sud zeli (salinita 1,5% vuci vaze veskere zeleniny: zeli (7kg), cervena repa, cibule, chilli (hlavne kvuli stopkam s kvasnymi bakteriemi), mrkev (loupana na hrubo - zas kvasne bakterie), troska petrzele, kmin, bobkovy lust)...

    Pred barelem stoji 4l spendlikovice...

    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam