GILHAD: Vis co? To co jsi ted popsal jinymi slovy, nez popisuju ja, treba mozna vice slovy, nebo mozna uplne spatnymi slovy, tak bych podepsal asi tak na 99%, vcetne toho, ze pomerne dost veci ze sveho zivota bych rad zazil v teple a suchu, misto celej od krve, se zanetem zaludku, bez koruny v kapse, kdesi na Francouzsko Nemecke hranici.
Kdysi jsem se rozhod, ze kdyz jsem unavenej, tak si proste sednu, i kdyz by to bylo uprostred pesi zony. A pak jsem sedel uprostred krizovatek, sedel jsem u brany jaderne elektrarny (protestujic proti protestujicim), sedel jsem si na usich i na vedeni.
Nekdy jsem unaveny, jindy je mi fakt zle, nekdy bojuju az do otriskani cela a kloubu, a jine veci, ac by mozna nemely, nechavaji me chladnym. A pak je to naopak.
Zatim ziju, a vlastne nedelam dost moc nic jineho, nez ze o tom pisu; pravopisem leve ruky, s preklepy a bez planu.
Treba Dasiel Hammet napsal super povidku o muzi, co jednou zmizel od zeny a deti, kdyz na dalnici padaly stromy, a pak jednou nepadaly, tak sivyrobil dalsi deti a zenu... a tak porad dokola.
Kdyz bych nikdy nezazil, jak padaj stromy na dalnici, kdyz bych nemel nikdy zenu a deti, kdyz by moje mince nemely dve strany a jeste i stejne mince maj na tech stranach ruzny obrazky, rikal bych si... nevim? Co bych si asi rikal?
To, ze i ja furt nakupuju ve smyslu plny kosik a jednou za mesic, to mi pripadne bezne, a pak si prectu, ze je toatavismus z jeskyni, a nekteri lide maji holt stres (a tudiz i reverzne odmenu), kdyz maji vic, nez mohou spotrebovat.
Ja si zas pak zpocital, ze zadne jidlo, co jsem si kdy koupil (a ted... ucimse s jidlem zachazet vic a vic efektivne.... uz roky), tak neprislo nazmar. Nekleslo na cene. I kdyz jsem nikdy nevymenoval konzervu za holcici kundu na celou noc.
Taky si pamatuju, kdy jsem s kamoskou ztravil pul zimni noci tim, ze jsme snili o tom, ze budem mit na 5kg brambor, sul a maslo, a nebudem delat nic jineho, nez jist brambory s maslem a soli...
A tak.
Rikas stejne veci jinak, nebo rikame jine veci, ale obreslujem stejny prostor.
Nebo co ja vim...
Pavel Dobeš - Zum zum
http://www.youtube.com/watch?v=yFtQQv6zMYE