OVERDRIVE: On to tady nedavno vlastne psal SpeCZ, ze kdyz chces z nakladaku udelat ulozenku, musis gumovy casti obcas wfouknout silikonem... me jen desne prekvapilo, jak ty tesneni sly srat rychle, a to nejen kolem ventilu v zasobniku, ale treba i ten hop-up, takova jako ... hmm prisavka? To je treba dil, kterej byl fakt i mimo uv zareni, jako svuj dil COcka dostal, u pistoli a uzzi, ale dragunov je treba manualka a stejne se unavil
Nektere pistole byly promazane, jine ne, takze odvozuju, ze to neni ani pouzitym olejem, proste mi pripadne, ze ta mekka, ala vodovodni tesneni krehnou a ztraci elasticitu
Mam podobny material (pocitove) treba na lezeckych expreskach, kde drzi karabiny ve smici takova gumicka, aby se neprotacely, tak jsem na to ted koukal, a expresky zas na drhou stranu asi dobry, jenze tezko rict, vyhodil jsem tesneni okolo sroubu zssobniku od beretty (kera zrovna tokio marui je) a ppuhym okem nevidim nic, ale ventil netesni at delam co delam... mikroskop bohuzel furt nemam
Uvedomil jsem si, ze videt odchazet plasty na stari neni tak nebezne... mam treba v loznici svetlo z ikei, proste takovej ten kelimek, na zakryti cokolady a stropniho haku, snura a objimka, a vsechny 3 plasty (ruzne 3 plasty) ocividne utrpely casem... kelimek se mi rozpadl v ruce uz asi pred rokem, kdyz jsem chtel svetlo otrit od prachu, buzirka dratu puvodne bila je ted zluta jak zuby potkana a lepi a samotna objimka na zarovku, ve ktere je nehrejici ledka (teda ono to trochu hreje, ale udrzis to v ruce v klidu), tak ta uz je taky krehka a jsou na tom videt takove... hmm, kosticky z trhlinek, jak kdyz zaschne bahno.
Pritom ta snura s krytkou a objimkou od stropu vysi tak 3-4 rok.
Urcite se to netyka vsech plastu a tesneni, ale furt me strasi myslenka, ze mam v trezoru bouchacku, ktera se mi pozvolna rozpada. Ne, ze by to nedelaly kovy taky, ale precejen,...