Hej, amik, co umi improvizovat? Jakoze zalepis , ja nevim jak se tomu rika, proste vzduchova dekomprese, treba pri prurazu/prustrelu plic kobercovkou? To mi treba pripadne normalni a dokonce nas to i uci. I kdyz bys mel jen iglitak na psi hovna a kus obvazu, rukavu, a uz jdes do prvno pomoci, cokoliv od krku dolu je dobry ucpaf kusem plastu... pak to tepr obtahnout kusem spagatu, obvazem... jasan, ja treba nosim dvoudilnej gunshot wound tlakovej obvaz, ale musim rict, zd i ja lenivim, a sere me, kdyz mam v baglu 12kg hub a 2kg emergency kit... dal jsem si za to do drzky, minimalizovak jsem emergency kit a na cca 2kg mam ted treba hodne lepsi materialy, misto noze se treba taham s nuzkama stejne vavy, z kterych dam dva noze, navic hromadu veci resit nozem je peklo, a rak. Misto mmoha druhu ohne nosim chemikalie, misto jidla nosim koncetrat, misto vody nosim ... hmm vodu.
To mas furt. Jakoze mam u sebe furt litr pitne, jakoze furt, a furt to vazi cca kilo, kilo a pul, zalezi. A jeste tahnes misku pro psa, i kdyz by jen kus staniolu, pac pes se nenapije z vodovodu, jako mozna.
A tak.
Jako minimalizoval jsem to a misto noze mam skalepelove ziletky, a tak. Furt s kusem papy okoly jsou to 2kg, bez ni 1,99... nenosim zasobniky, a vymenuju za kompas s lupou. A furt: jak gewehr, tak kompas s lupou za rok noseni “zbytecne” serou.
Nejslozitejsi je mindset. Proste bud ty dve kila chces furt (bez kila vody v minimu), nebo jsou to keci.
Kdyz uvazim, ze me obcas serou klice na pasku, kterejma sem povestnej, pac mam rad klice od hodne mist, tak 2-2,5kg bagl, bez baglu, a to jen jako zakladni vaha, muze srat.
Chce to si zvyknout. V 10*C nad nulou to neseere, ale v 30*C jo...
UPDATED! Green Beret's Ultralight Bug Out Bag with Gear Recommendations
http://www.youtube.com/watch?v=t4GYjhwfvwU