MATT: Cizrna je na vareni fakt peklo. Proto ji delam z te susene vcelku malo. Ale ten rozdil fakt neva. Cocka je za 20min, takze kdyz uz bys pomalu sleval cizrnu, zacnes s cockou. Navic cizrna se da udelat dopredu, nechat stat na lince a pouzivat, kdyz je potreba.
S tema konzervovanejma cizrnama: ja kupuju izraelskou ve sklenicich, a je docela dobra. Pounta je ji vyplachnout az do ciste vody, az pak pouzivat.
Imho cizrna je trochu jak olivy, muzes koupit ty za 5,- v igelitaku, nebo pak za 30,- recke (ty fakt doporucuju) Delphy (maj je v kauflandu a obcas tam jezdim vyhradne pro ne, jsou to uz takovy mensi svestky, nalev je jen malounko slany, maji je i v oleji, pripadne pak v oleji a oreganu!!! Doporucuju, to je next level shit.)
Obecne za jidlo desne utracim, sice kupuju fazole za 7-9,- pac tam je to u konzervy fuk, ale za kapari, olivy, maso, vajicka (kdyz nejsou domaci kusy zvirat), za zeleninu, za syry.... klidne 1/3 vyplaty mesicne a zasadne bio, volne chovy, co nejmin trapeni, dost koukam na slozeni, a mam vychytane znacky a mista, kde kupovat premiovku.
Mmchodem mungo jsem varil jen jednou, snim toho i 1/4 kila nez se mi ohreje caj, jen primo z klicici nadoby...
Zrovna ted se musim drzet, abych nechal aspon vyklicit, a zkusil to nakladani do soli, oleje, octa ...