Tma: well-cum; mmchodem, ted je to tady zrovna o jidle, ale vicemene jsem pojal hackerspace, kam jsem dosel v zivote (teoreticky, pac stale mam mnoho veci) jako skill prezit s bare minimum, a to tak, ze ne nepohodlne, ale udrzitelne.
S tim, ze se nestitim zabit, kuchat, operovat, stitim se docela dost chemie a tudiz medikace.
Id Matt, se libil muj termin : survival matematika, do ktereho jsem zahrnul vlastne cele pytramidy, takove ty drobnosti jako pi, uhly, obsahy, objemy.
Dokladam to troskou fyziky, takze si doma virabim takove drobnosti jako kompas. Samozrejme cilem je mechanika a hodinky, ale to nedam (to uz ted vim, ze na to nemam ani nahodou). Tudiz dochazime k navigaci.
Mezi tim zpracovavame kuze, konzervujeme potraviny...
Vrcholem novodobeho survivalu je pak rozkladani existujicich veci na uzitecne zaklady. Kdo nikdy “nepalil s Ferm kabely” nevi
Do toho kradem auta, hlavne ta, ktera se jeste obejdou bez sdr jako relay, ale i to je tema.
Navrhnul jsem tu udelat novodobej Anarchist Cookbook, s tim, ze by v nem byly vsechny tyhle skilly, ala kniha Ho To Invent Everything, s tim, ze
A) je mi uplne jedno, jestli s tim nekdo bude delat terror nebo lecit v Africe
B) dulezite je, predstavit si sam sebe v 21.stoleti, kdy povrchove zdroje veci existuji jen jako post-produkovane (uhli je dnes tak kilak pod zemi)...
C) sorry za gramatiku a pravopis ve vsech jazycich, ktere ovladam a pouzivam (v ruzne mire).... mluvim cca 4 jazyky, nepocitaje slovanske, ale ve vsech, vc slovanskych, jako naprosty kokot