Mmchodem, ja nejsem uplne priznivcem Living History, to tady spis id _ozzy_ pokud sem jeste chodi, ale v dobe, nez jsem presel z Draciho Doupete na Shadowrun, tak existovaly 2 nezbytnosti mojich postav, a to bylo zvire (od stekajiciho psa az po sokola nebo kanarka)... nikdy ne do boje, ale na delani hluku, kdyz,... (podminku si domyslis sam, jina u kanarka, jina iu psa, zdechly kanarek... no, hori stromecek)...
Druha byla hul.
Bota01 si mozna pamatuje, ze Misa Tlustak (jo, ten, co spalil ty obrazy), tak tvrdil, ze kriminalita na ulicich se vyrazne zvysila, pote, co muzi prestali nosit hole.
V podstate souhlasim.
Ackoliv nejsem priznivcem palnych (a k vanocum, ktere jako jude neslavim ve stejne podstate) dostanu malicky Kimber a Glock 19 (a zena je nasrana vic jak z .22 pusky), tak jsem priznivce oceli, a i to uz vim, ze nemaka. V soucastne dobe nosim boxer, pac jsem jej nosil od dectvi, nuz, pac se hodi dycky, a baterku, pac se hodi dycky.
V soucastne dobe baterku povazuju, co se sebeobrany tyce, za nejlepsi nastroj.... uz proto, ze :
- muzes videt a zkoumat teren
- mas v ruce boxer, teleskop, klacek
- pusti te s tim kamkoliv, dyz to ma spravny proporce
- vejde se to do kapesnickove kapsy od saka
- je v tom baterka, ktera ma dalsi pouziti
- je v tom cocka, ktera ma dalsi pouziti
- je to kus trubky... viz dalsi pouziti
Kazdopadne hul!
V zemich, kde se jeste pase, tak pochopis. Ruzne velke kusy dreva udelaji hodne dobra. Vzdy, muzes o tom uvazovat jako o suchem, nebo aspon zname mokrem, dreve. Muze to asi byt i uloziste a tak, to neresim.
Kakzdopadne zvire, nuz, hul, ohen, flaska na vodu, kuze.
To ja sam povazuju za bare minimum.
Uplne minimum je pak rozdelani ohne a neco, do ceho dam vodu.
Kazdopadne hul...
Nekdo se me onehda ptal, proc radej nosim nuz s drevenou strenkou, nez neznicitelny plast.
Jediny duvod... strenku z dreva umim vzdy zapalit, u plastu si nejsem jisty.
Bare minimumsebeobrany a chuze, kde si nemuzes vybrat? Klacek!
Klackem nasekas byliny, klackem nalames jine klacky, klackem ubijes psa, klacek ti dava neco, jako mec, neco, jako kopi, neco, jako ostep, neco, jakoprak,... neco, jako..... klacek
Mozna nema pravdu, jen upozornuju... na klacek?
The STAFF. Multipurpose, Self-defence, Survival Tool (Scottish History and Myth)
http://www.youtube.com/watch?v=MZHxrNLW7fY