OVERDRIVE: Mmchodem, tady souhlasim s nazorem, ze dobry kuchar (ktery ma navic vzdy ostree noze, umisezrat a uvarit cokoliv a nikdy mu nevyhasne ohen), tak je mocnou figurou na strategicke sachovnici.
Neco jako kun v sachu.
To je dobry jinotaj. Dalsi takovy je pak mechanik, pripadne elektrikar. (A jsou i dalsi profese, furt zapominam na chemika, bez nejz to taky nejde)...
Kazdopadne kuchar je z techle projekci nejniz. Je to neco jako sekundarni vlastnosti PC/NPC, kazdopadne jeste jsem nevidel nekoho hrat nejake RPG, kde by si armady nechodily promenaz, kde by neexistovaly hospody, kde by Sam Krepelka nemel na zadech esus a panev.
Jasne, nakonec mas konzervovany lembas, mre, lovce,... ok, tosedi. Ale lovec po dni v divocine prijde, bude mit 10 kraliku a 2 bazanty, a hlad,...
V konecnem dusledku kuchar je ten, co mezitim uvaril vcerejsi ulovek, a z posledniho paznechtu udelal bud material pro vyrobce cehokoliv, nebo jidlo. Navic sam ma co jist, a sedi u ohne.
Neni to hezka prace, buyt kuchar kmene, kdyz to nechces delat, ale nakonec kuchar pali palenku z cukru a hoven.
A kdo, ze otravil jidlo bromem? ;)
Jestli mi rozumite,...
Jsem myslim dobry kuchar, a k tomu jsem se naucil od stahovani kuzi az po paleni alkoholu, zaroven tim krmim smecku psu, kterou cvicim, a ohen my nevyhasne. Muzete mi zajit prodrevo, vodu a maso? Dekuju ;)