• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jasne, k luku dojde driv nebo pozdej asi kazdy, kdo chce vyrobit vsechno pro survival/podle starych technologii...

Chci si udelat 3 stopovy short bow.

Pokud by se nekomu doma valelo dobre drevo, ktere uz schlo a nekroutilo se, mam zajem a odkoupim...

Sorry za slovenstinu, vetsinu slov budou znat i CZ, ale oznaceni zivocichu, rostlin a ptaku se casto lisi... pomaha latina, ale tady neni asi treba.

Ja zkusim liskovy (pac je to pro me hodne dostupne drevo) a sipy budou taky z lisky a ze sipku.

No, s timhle projektem se potkame az tak za rok-dva, pokud nenactu, jak ususit par metru dreva rychlej a bez poskozeni (ne metru kubickych, ale delkovych)...

Výroba luku I. Výber dreva - Urban Stalker
    http://www.urbanstalker.eu/zbrane/112-v

Zatim pokracuju v siti kuzi (k vanocum bych mel dostat tu 40 dilnou sadu naradi, ale zatim staci i nuz, prkynko, prubojnik a kladivo, nicmene sidlo, hranovac a paskovac by se hodil, i ryhovac, i derovaci vidlicky, pac derovat prubojnikem desitky der na hranu jde ale trva,...)

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    The incredible English Joiner's Bench
    http://www.youtube.com/watch?v=zcq1LQq08lk
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    MATT: Mame covid, jen pro zname, jinak zavreno a tak... znamy jsem, ale,...
    MATT
    MATT --- ---
    OVERDRIVE: nemas pobliz nakou strelnici? u nas na chate maj policajti (za totace milicionari) a tam se dalo (a do dneska da) nasbirat hafo..
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Estliva pred vanoci nemate co delat

How To Make Paracord Bracelet Stitched Hearts Solomon Bracelet Paracord DIY Tutorial
    http://www.youtube.com/watch?v=PXoCsRsxoso
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mel bysem prosbu na Gilhada, Lounchera mozna i Specz (ale zeleny nechci).... nemohli byste mi poslat balicek nabojnic? Nejvic me zajimaj lovecke .232 a podobne. Spis bronzove, pripadne ocelove.

Kdyz by to treba byly aspon 4 kusy od kazde raze, co sezenete, bude se to hodit na dalsi ruzne projekty, na to, co delam, tak bysem potreboval ason 4 spis vic, bronzovych nabojnic, cim delsi prachova komora, tim lepsi.
    MATT
    MATT --- ---
    OVERDRIVE: jen jsem proklikal, ale prijde mi to jak skvareni sadla. je to tak?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Jinak z boku to ma pod palivovou komorou diru, takze ze spodu z leva v 1.vrstve si to bere vzduch, v 2.vrstve je palivova komora, vejs uz je to komin
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A rozdelavani ohne kresadlem (ale fero rodem)

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Letni rocket stove z kradenych cihel a test konvicky

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Dyz by to nekdo chtel delat komercne, tak bych tak do mesice k tomu chtel byt schopny vyrabet pouzdro z kuze na hlavici, pokud to ma bejt treba povesene na baglu, nez to prijde k uzitku, a nebude to pouzivano jako hul.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jeste kousicek vic kladivko, ale skoro dobry

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    GILHAD: Mmchodem, Ty jako sermir bys mohl mit nekoho, kdo by mi ukoval hlavici tzv. Valasky, ne?

Chtel bych to idealne z nejake uhlikove oceli. Myslenka je primarne vychazkova hul, ale s hlavici sekery.
    Melo by to ovsem byt schopne hodit jiskru, prebrouseni a v nejhorsim stipani dreva, ackoliv je to primarne mysleni jako zbran.

Idealne bych k tomu chtel 1-3 kovane hrebiky-klinky, toporo si vyrezu sam. Staci mi hlavice sekery.

Mozna by nebylo spatne, aby mela zadni stranu hlavice v podobe kladivka.

Proste univerzalni, ne az tak trestna, vychazkova hulka do lesa a proste na cundr.

Tohle, vicemene, akorat na zadni strane spis kladivko, tyhle zkosene tvary jsou na picu (ma to i muj sekacrk na rucce, takze nejde pouzivat jako palicka na maso ... :/

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    GILHAD: Prej je tam rozdil teplot pri vyrobe, kouknu, vyzkousim...
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OVERDRIVE: https://cs.wikipedia.org/wiki/L%C5%AFj proste sadlo z hoveziho, no ...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tak jsem si “usil” sve prvni boty, zatim jen sandale... pouzite materialy: paracord a 4mm podrazkova guma, krejcovske nuzky, propiska, karton, vrtacka na delani der (prubojnik)...

Pry je to podle videa:

Invisible Shoe "combined" tying method
    http://www.youtube.com/watch?v=SS8lI9uAN9M

Ja to delal podle vzoru uz hotove boty.

Jeste to v pristim kole vylepsim tak, aby se nechodilo po paracordu, ale na prvni pokus dobry.

Hodina i s vyzkumama principu, casem je presnej obstrihnu, az je nachodim.

S tlustsi podrazkou to bude dost dobrej sandal, jen pneumatiku jsem nerozrezal bez elektrickych nastroju, coz je obecne cil (tady by slo vrtacku nahradit horkym dratem, sidlem, prubojnikem...)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam