OVERDRIVE: Takhle: ta veta vyzniva blbe, cela sada chuti a nekvaseny chleba, to je utek z otroctvi, po vzoru jude (kterym jsem), ale ja to dodrzuju po vzoru krestanu (katoliku), po vzoru stromecek, slunovrat (kterym jsem, ale nespada spravne do krestanskeho kalendare), takze treba Adla ze me ma zmatek:
Dodrzuju chanuku, ale slavim ji v nespravny cas, pac nepocitam mesice (pocitam, ale nemluvim o tom, dobre i kvuli kunde),... no a aby to sedelo s cechy, proste to slavim ve spatny timing.
Tzn. Nase vanoce pro ne-pobeznamene, jsou z me vule jak pohanske (pocitam slunce i mesice), tak zidovske (proidavam k hostine necekane veci a jen ja vim proc, i kdyz o tom obcas mluvim, ale to uz vsichni usinaj), tak zabijim kapra a stromecek a tak.
Jedine, co doma nepalime, tak je sedmirameny svicen (ano mam jej), kriz (ano mam jej), vbuddhovu hlavu (ano, mam kji zavesenou nad dvermi do kuchyne), a jmeli (ano, mam jekj u dveri, spolu s kusem zeleza, popravde je to U a popravde podkova a popravde mam i vozova kola, jukryta po dome, aby se tocila, jak slunce jde)....
Kdysi kdosi rekl, ze chaos magic. Ja jsem sluysel lepsi: prakticka magie.
Vykladam si to takhle:
Neser se s tim, a val to tam, pac fakt nevim. Vzdyt je to jen 5000 let aspon.
Doba bronzova, mozna i zelezna.
Tak jeste jednou picu, curak a hezky svatky. Taky hosdne jidla a kratkou zimu, tak akorat, vam vinsuju. Pour Feliciter 2021, rekl bumy Riman, jen jestli to nenasere no, dnes s tou korektnosti a tak.