OVERDRIVE: existuju tzv. pohlcovace kysliku. to su take flísové sacky, podobne ako susidlo v zasielkach, ale obsahuju miesto silikagelu zmes praskoveho zeleza, soli a aktivneho uhlia. dodavaju sa vzduchotesne balene, su urcene na chemicke vyviazanie kysliku z urciteho objemu vzduchu. funguje to tak, ze k suchej potravine v sacku z polyetylenovej folie pribalis potrebny pocet tych chemisorpcnych sackov, ihned po ich vybrati z prepravneho obalu, a nasledne ten sacok s potravinou a chemisorbentmi kysliku zavaris. postupom casu tie chemisorpcne sacky pohltia zo vzduchu kyslik, ktory zreaguje s zelezom na hrdzu a v atmosfere sacku zostane zo vzduchu len dusik, argon a oxid uhlicity. funguje to dobre na vyznamne spomalenie/zastavenie zlknutia tukov a arom, plus to dost spolahlivo zamedzi akemukolvek mnozeniu hmyzu alebo roztocov (avsak teoreticky by sa mohli mnozit anaerobne bakterie, preco by sa to malo pouzivat len pre suche potraviny).
hladat to mozes pod pojmamy oxygen absorber alebo oxygen scavenger sachets, ale pozor ci to je povolene na pouzitie v potravinarstve a na aky objem vzduchu je jeden sacok deklarovany. tiez ak je to v nejakom obale po viac kusoch, tak treba po otvoreni prepravneho obale vsetky sacky rychlo spotrebovat.