• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“

    Kurvu a intelektualku uz jsem nasel: ja jsem kurva a ona je intelektualka. Ja mam rad takovy, ona zas makovy. Oba mame radi lidi, kytky a zvirata. Ovsem v ruznych pomerech. Ja se jmenuju Tomas ona Adela. A k tomu nam dobomahej -uh.Arrakis učí filozofii nože - uřízneš to, co není dokončené, a řekneš: "A teď už je to dokončené, protože to konči zde." ~ Princezna Irulán : Sebraná rčení Muad´Diba Neávist k duševnímu sebepozorování. Dušespytné analýzy, jako: Včera jsem byl takový, a proto jsem dnes takový, a to proto. Není to pravda, vůbec ne proto, anebo proto, a nebo takový ani makový. Klidně snášet sám sebe a neukvapovat se, žít tak jak je třeba, neobýhat se jako pes. ~ Franz Kafka : Aforismy
    "Není škoda ničeho, co už je pryč. Škoda je nynějška a dneška, všech těch nesčíslných hodin a dní, které jsem ztratil, které jsem jen strpěl, které mi nic nedarovaly, ani mnou neotřásly."
    ~ Hesse: Stepni Vlk
    Proste blazen co si zo sveta aj sam seba robi legraci, zabava ostatnych a neriesi problemy. a par krat to uz bol taky hundrajuci zobrak, mumlajuci si svoje pravdy, sediaci s flaskou jabcaku
    ~ Hiena
    [[CyberPunk]] -- [[ Overdrive’s HomePage ]]

    [[Book Depository Bookstore]] -- [[I-Ting]]

    [[ TagZ: ToDo, GoTo, HowTo, Linux, Comix, sex, punk, cyberpunk, politics, human rights, woman rights [specific], violence against woman, rape, doxx dox, haxx, musick, tech, text, blog, book, ostrava, urbex, IRL, IRC, hackerspace, POMOC, BTC suxx, propaganda war, dezinformation, alternative facts, guns, knives, survival, [everithing is] INTERESTING ]]

    Internetová jazyková příručka

    http://prirucka.ujc.cas.cz/ - 62 tisic slov!!
    rozbalit záhlaví
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    GILHAD: sou vsechny stejny! Ma zena mi taky zakazala namontovat psum kolecka. Tecka jedna, VYKRICNIK
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OVERDRIVE: Kocicka komentuje: Vy jste ... vy jste ... Vy jste Tecka. Ne. VYKRICNIK!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Zpet k memu oblibenemu psimu boxu na koleckovych bruslich ;)

    Chvili jsem se snazil si predstavit, jak by fungovala fyzika i jen normalniho lidskeho boxu, ale na koleckovych bruslich, a pak jsem to vzdal, pac to je netopejr s brokovnici.

    Kupodivu k tomu neni na youtubu zadne instruktazni video, ale jen, co sezenu dostatek koleckovych brusli...

    (Mmchodem Zoja ted hara, a psi samci jsou z toho na mrtvici, tak me napadlo, ze i fyzika psiho koitu na koleckovych bruslich,... aplikovatelne i na kone a tak. Jak to delaj chobotnice a netopejri, to nevim.)

    - overdrive, dej si par facek a piluli ze susenych zab...

    Ale koitus chobotnice s netopejrem... na koleckovych bruslich,... dost!!!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    To mi pripomina, kterak jsem povolil Slunkovu vlkodlakovi teleportaci, procez to zmenilo logiku vsech boju q souboju, vozidel, plavidel a jineho.

    Proste se stal “transporterem”... bojuji postavy proti pevnosti? Vyslou tam Slunka s 10balicky plastiky. Pac teleport trva nulovy cas, asi za 2vteriny je zpet, a cela pevnost je podminovana.

    Nektera postava potrebuje do Brazilie, ale ma nelegalni cyberware s kterym se neda litat? Nic, vyleze Slunko-dlakovi na hrbet jak v Mrazikovi a zachvilku popiji kaipirinu na Copacabane.

    Vsichni byli (imho nepravem) rozhorceni, kdyz jsem obdobnou dovednost dal oponentum, a ti se premystili do centraly Shadowrun teamu, bohuzel i s na 1sec nastavenou vodikovou pumou.

    :)

    Rovnovaha je niutna, ja to rikam furt. Zvlast kdyz jsi chobotnice cvicici teiqwondo.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    GILHAD: To je pravda, zas se perkem “ambydextrous”, tedy obojrukost... akorat nevim, zda se da vztahnout na “vse-chapadlovost”, to by se muselo otestovat na konkretnim gamemasterovi
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OVERDRIVE: No, asi by mel dost problem se zpetnym razem, obzvlaste na suchu (a pod vodou houby dostrel a tlakove vlny) a taky +2 za kazdou dalsi zbran ..
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    GILHAD: Co to tam vysi za netopyra? Za netopyra tam visi orci samanka. ;)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OVERDRIVE: No on taky zacal s gorilou :) Ale je pravda, ze na netopyra ci holuba se meni vyrazne casteji.
    (Ucitelka na vylete s detmi ukazuje na netopyra - Deti, co to tamhle visi za ptaka?
    Pepicek - Prisim, visi tam netopyr, ale jestli za ptaka, to fakt nevim.
    )
    Oblibena hlaska nasi skupina - hele, co to pod tim autem visi za netopyra?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Myslis, ze by se takovej oktapod naucil strilet z brokovnice 8x rychlej, nez normalni clovek? ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Baterka od auta, konkretne
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    GILHAD: Uz jsem tu psal o tom, ze v nejakem ceskem survival navodu na tema “rozdelani ohne v nouzi” jsem nasel navod “vemte plochy kovovy klic, ci sroubovak, a spojte + a -, dostanete ohen”.

    Beztak je to tajemstvi, ktere pred nama ukryvaji vlady, a proto je na baterkach napsano “hele, umres, kdyz budes spojovat plus a minus dostatecne odolnym kusem oceli” (taky je tam napsano 40-60A, ale to uz je beztak nejaka magie, bo co, to nikoho nezajima)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    GILHAD: A to jsi mohl jeste zminit chobotnici, ktera strili vsema osmi chapadlama a dostava +3 ke kazdemu hodu, za principielne dokonalejsi zrak, nez maj lidi ;)

    Menavec, promenujici se v cokoliv se zbrani v ruce?
    Vetsina hracu by si predstavila medveda s kulometem.
    Chudaci hraci, co maji spis tendenci videt netopejra s brokovnici ;))) (patrim k nim ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Myslim to bylo v Black Hawk down, kdy Amici ztratili cca 40 lidi a mistni neco kolem 2000, a presto to byla pro Amiky drtiva porazka.

    Hazeni kostkou funguje bezvadne, pouze v pripade, ze premisa, kterou hazenim kostkou vyhodnocujes, tak ma stejny zaklad, tedy a nebo b, ale ty jsou ekvivalentni.

    Pokud bude stejnou kostkou hazet vycviceny bojovnik na koni proti praceti, ci makacovi s vidlema, malo kdy to vyjde nevyhodne pro fajtra oproti peonovi... proto treba je fehr, ze fajtr si bude hazet vic kostkama, nez peon, ale uspechu jim staci stejne.

    A to uz musis pocitat jinak. Tudiz znova: gausovka je vysledkem chybneho pochopeni problemu.

    Budes-li mit zemi, kde na 100 peonu pripadne 1 zdravotnik a zemi, kde na 10k peonu pripadne jeden zdravotnik, jak muzes regulerne srovnavat cinknuti kostky, co se umrtnosti tyce.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OVERDRIVE: Ano, je mi jasne, ze firma vyrabejici retezove pily ma zavazny a konkretni duvod, proc je v manualu vyslovne zminen zakaz zastavovani rozjeteho retezu genitaliemi, i kdyz mi dela problem pochopit myslenkove postupy toho, kdo se stal pricinou toho zakazu ...
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    A z uplne jineho soudku: Nase shadowrunova skupina ma mezi sebou i kouzelnika menavce, takze se snadno precaruje na nejake jine zvire. A mame domek, kde jsme si vybudovali tajnou podzemni strelnici. A nedavno jsme na policejni strelnici cvicili strelbu z brokovnic pod vedenim vojenskych veteranu, ale jen par hodin, na zlepseni skilu je potreba vic.

    a pak se mi zena zmita pod perinou a nespi, protoze pripomenu brokovnici levitujici metr a pul nad zemi, na ktere visi hlavou dolu netopyr a lezerne macka paratkem spoust - brokovnice se sonarem a vytlem na pul hodiny :-D
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    GILHAD: Jo, presne chapu o cem mluvis. Predpokladam, ze mas IQ nad 120, spis vic, nezeres sovetskou propagandu snadno, a byl jsi treba uz parkrat v cizine, takze vis, ze lidi za hranicema nejsou zeleni a nemaj antenu misto prdele.

    Tudiz vse co jsi napsal je platne a pravdive.

    A ted: jsi americky kamionak s iq 100 (prumer), mas 50kg nadvahu, zadnou zdravotni pojistku a veris QAnon, takze za vsechno muzou negri...

    V ten moment se Tve vyroky o svobode a mire, kterou je potreba vladnout, k udrzeni konzistence spolecnosti, ponekud relativizuji.

    Jak tohle postihnes vladne, a medialne?

    Faktem je, ze od te doby, co je statem narizene ockovani, tak umrtnost po porodu, do 5ti let veku, klesla za necelych 20 let, z 30% na 0,01%

    To same vidis pak v narustu nemocnosti lidi “od zubu”, pote, co ani deti nemuseji povinne 2x rocne k zubari (ten narust je tam tusim kolem 70%).

    Takze svoboda, rovnost, volnost pohoda.

    Jak rika kamos:

    Muzes si vybrat, levne, funkcni a dostupne.
    Blby je, ze muzes vzit jen 2 podminky ze tri.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Treba umrtnost v nejake “strukturalni mensine” muze byt dost zajimavy faktor...

    Tedy predstav si, ze ti vymrou vsichni hyspanci v USA, treba kvuli sociologii (jako,ze nemaj tak dobrou zdravotni peci)...

    Dojdes s umrtnosti furt stejne, ciselne, ale rozlozi ti to spolecnost na hadry, pac hispanci byli ti, co vykonavali fyzickou praci.

    (To je obdoba impactu na doktory, popsaneho nize, ktery mmchodem hrozi, pac ceskym lekarum je v prumeru pres 60 let veku)...

    (Jinak pripad s hyspanci se deje, ale spis s puvodnimi “indiany”, kde je impact obrovsky nesrovnatelny s “novymi americany” a taky cernosi maj jiny cisla, nez white anglosaxon protestant, nebo tak...)

    Takze ...
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OVERDRIVE: no jo, to je ten problem, kdyz mas ridit stat, oproti tomu, kdyz se mas rozhodnout o sobe.
    "Kdyby to melo zachranit jen jediny zivot" je proste osidne -
    - tak musime provakcinovat vsechny, protoze na spalnicky umiraji mraky lidi
    - tak nesmime vakcinovat nikoho, protoze par promile ma z vakciny problemy a z nich par promile zavazne
    - nikdo nesmi mit nuz, protoze by se mohl riznout
    - ...

    Takze treba ja jsem obecne
    proti celoplosnemu zavirani obchodu ale sam tam nelezu, pokud nemusim
    proti povinnym rouskam, ale sam nosim respirator (a za soucasne situace bych ho asi nosil i kdyby byl oficialne zakazany - nicmene jeho narizeni bych bral jako omezeni svobody)
    proti (vetsine veci pod statni hrozbou), ale (dobrovolne je delam, pokud je povazuju za rozumne, i v mire vyrazne vetsi)

    Holt kdyby byli vsichni jako ja, tak by svet vypadal uplne jinak - napriklad by vsichni byli jako ja
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Taky je potiz, ze sledujem umrtnost (smrtnost) ale co, kdyz by treba fibroza plic v populaci zpusobila nejakej potiz na druhou. Tedy treba za dva roky pri chrikove epidemii.

    Proste ti prezilo 99% pacientu, z nich treba 30% ma fibrozu (zjizveni plic) a najednou o par let pozdej, tak ti zdechne 30% tech jakoze v klidu. A budes koukat jak z jara.


    Logika toho, ze kdyz prijdou trifidi a vsichni oslepnou je logika filmova. Furt rikam, ze zavidim ruznym Punisherum a Bondum, ze maji jasny cil, a dyz ho poresis, zivot je peachi creamy. Takze za trifidu vsichni oslepi, kdo ne, prezil.

    Jenze i tam uz se resi to, ze i ti, co prezili tenhle jasnej problem, mozna zhucej do vetsiho problemu... negramotnost, neschopnost vyrabet leky a nastroje,... pac se resi jen preziti.

    Ta statistika umrtnosti nam neukazuje jasneho nepritele, je to jen “kolik lidi oslepne” a “zname zlo”... ale co kdyz by umrelotreba 70% zdravotniku, z celkoveho cisla mrtvych?

    Nebude to mit uplne jiny vyznam, nez kdyby umrtnost byla rozdelena rovnomerne? Treba o par let pozdej? Nebo o generaci?

    Co treba lidi, kteri to sice preziji, ale s neznamym poskozenim organismu? Kdy se to projevi.


    Lzi detem v situaci, kdy se neumime ani podivat na Spanelskou Chripku.
    Statistika kravin.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OVERDRIVE: Jo, taky bych bral, kdyby se uvadely spis ta umrti celkem a braly se v uvahu ty trendy (jak pises) a taky se ukazovala ta mira promennosti (a grafy zacinaly nulou a tak podobne).

    Proste mam vyrazne lepsi pocit, kdyz vidim u nejakeho cisla odkud kam to lita bezne a odkud kam to lita ted, nez kdyz vidim jen prumer za desnou dobu zpatky a "od vcerejska se to zmenilo o X", takze "za sto let budeme vsichni mrtvi"

    (Teda za sto let nejspis budeme vsichni co to ctem mrtvi, protoze prumerny vek doziti atd)

    ... ale pokud vime, ze ve statistikach se nam neco ocitne az za tyden, tak vyhlasit nouzove omezeni protoze statistika a o den pozdeji pritvrdit, protoze vysledek se nedostavil a dnesni statiska je horsi nez vcerejsi ...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Myslim, ze Flegr nekde rekl, ze epidemie typu covid19 by si jeste pred 200 roky nikdo nevsimal, pac jen prave poporodni umrtnost, nebo treba kdejaky tifus a cholera, nemluve o nestovicich a spalnickach (bezne R kolem treba 40), tak byly dost zasadnejsi problem. A cov19 je proste chcipacek v morovem oddeleni.

    Fehr.

    Vlastne ani neni podstatne kolik lidi umre, ale kteri. Myslim, ze ten bubinek ma ted 99:1 umrtnost v generaci 60+.

    Takze co, zatocime si a udelame cvak?
    Jenze do toho mas porad najednou jen 1promile deti, co se nenarodi, oproti 30%, co se nenarodili v 70letech a vzali ssebou i matku.

    Ta cisla vnimat bez kontextu je vcelku nepodstatne.

    Kazdopadne je asi nepopiratelne, ze mrtvyh je vic nez loni. No dobre, co z toho odvodim? Ze je pro me levnejsi nezavrit kramy, pac jich neni az tak moc?

    Furt je to decko, ktere se narodi do inkubatoru. Bude to celej zivot nejakej Overdrive, 60kg a hromada kecu. Takze ok, tak zrovna ty tatinku a maminko toho novorozence pujdete utopit v pytliku s pyskem.

    Tzn, je uplne jedno o kolik vic, potiz je, ze je to vic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam