• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: s mozke o velikosti a vaze CELEHO lidskeho ditete... nepamatuju si to presne, ale myslim, ze 20kg mozek treba maji. Konecne i lidsky ma cca 5kg prej.

    Tak me napada: u domestifikovanych zvirat ubyva mozkove hmoty, psi k vlkum jsou na tom uplne mizerne, prasaci k divocaku prej trocha lip, a kocky prej vcelku nejlip. Ale i tak zivot v zajeti pusobi takhle (souziti s clovekem).

    By me zajimalo:
    A) deje se to lidem treba po 20 letech manzelstvi?
    B) dyz by nastal SHTF a lidstvo zdecimovali trifidi, ze by treba po par stovkach generaci fakt aspon treba 20% populace mel mozek a nebal se jej pouzit.. dobre, tak 10%, at nezeru ;€
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Skoda, ze Kopriva tak degeneroval, podobne jako Kulhanek. Kazdopadne u Zabijeni se fakt ferove tlemim snad na kazde radce...

    „Tohle,“ zabodl jsem mu injekci do krkavice. „Podepište mi převzetí a já zase půjdu.“ Ukázkově zachroptěl. Vtlačil jsem ho do bytu a nohou zabouchl dveře.
    Narazil na komodu a rozbil porcelánovou dogu. „G-g-g-g.”

    „Jen klid.“ Bleskově jsem prohledal byt a rozbil mu další dogu. Neporcelánovou. Roztrhla mi kalhoty.
    Nevím proč, ale snažil se dostat do koupelny. Asi si chtěl vyčistit zuby. Skopnul jsem ho na zem. Zemřeš se šakalím dechem na rtech, bílý pse.
    „Christine Mehlingerová, se kterou jsi píchal, ti řekla o hysterické vánočce. Komu jsi to řekl ty?“
    Nikomu. To bylo fajn. Abych zakryl stopu vpichu, podřízl jsem ho”

    Citace z knihy
    Zabíjení
    Štěpán Kopřiva
    Je možné, že tento materiál je chráněn autorským zákonem.

    (
    Citace z knihy
    Zabíjení autorským zákonem.
    )

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Znate Jane Godal? To je pani, ktera se venuje etologii, predevsim lidoopu.
    Sice jsem ted cet, ze jeji rezervace vykazuje znamky vymirani, a bez dalsich detailu, cim to je (no, vytahni vincetku ze zeme a napln do flasky,...).
    Kazdopadne moc zajimave texty o moznostech komunikace se zviraty ma. A celou metodologii.
    Dost zajimava pani a jako vzdy z toho na cloveka pada hruza.

    Jak rikal nejaky etolog:
    - morsti savci komunikuji s lidmi - ce delame? Jime je.
    - chobotnice dokaze resit logicke ukoly, zvlada empatii, takze co delame - jime je
    ...


    Kdo ted rekne, ze chobotnice je podradnej druh, pac neumi jezdit na koleckovejch bruslich, dostane kick ban (pac taky neumim jezdit na koleckovejch briuce leech)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Co treba ale vubec nechapu, tak je zabijeni velkych morskych savcu jen kvuli jidlu, jako pochoutce.
    Chapal bych to pred 100 a vic letama, ale dnes?

    Julyz se hodne pustila do free divingu i proto, ze oni pak jsou ochotni s lidmi komunikovat.

    S pristrojem to pry nejde, pac u morskych bytosti je prej vypousteni bublinek signal agrese (a snad nejaky kosatky vypousti umyslne bubliny do hejna delfinu a tim je dezorientuji a lovi je)...

    Kazdopadne free diveri reportuji, ze ty bytosti s mozkem velikosti lidskeho ditete, tak si chteji povidat.

    Vlastne zvirata jim minimalne, a to jeste “stastna zvirata” a odlovy z lesa. Ale neumim si predstavit, ze bych jedl vysledek velrybarske vypravuy. Vubec (krom smrti hladem).
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Tak rukou jsem to nedělal, vzal jsem sekeru co s ní beru slepice, chtěl jsem mít jistotu že to půjde na první dobrou.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    S cim buych mel ja fakt problem, tak by bylo osobne (teda ne strelnou / palnou) zabit lamu.
    To je tak UZASNE stvoreni. Jestli ma krava nebo srna nadherne oci, tak lama je proste... dokonale chlupate tuli-tuli.
    Nektere z nich maji cumak pokryty srsti, a pokud bych mel rict, jakou nejjemnejsi vec jsem kdy hladil, tak by to byl cumak lamy. To je tak krasny a nezny pocit a zviratko.
    Nevim, zda jsou tak mirne jen v zoo, nebo i ve volne prirode, kde jsem je nepotkal. Ale v Olomoucke zoo dokazu lamu treba 5 minut objimat a jen se tesit, ze ji to pripadne vtipne a kouka na me tema vedoucima a strasne neznyma staryma ocima.

    Zabit lamu, to bych asi obrecel fakt z celeho srdce.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ale treba v Istambulu se mi desne libilo, ze v kazde ulicce je mesita a vsude jsou kocky. To bylo takove... romanticke.

    Kamos mi vykladal, ze kdyz byli na cundrech v Karpatech, tak poprve nevedeli, a nakrmili zbytkama jidla toulave psy. Cela smecka se pak tahla za nima az do vesnice/mestecka, a vybehli pri lide a zacali je kamenovat.

    Jak psy, tak kamose a jeho skupinu.


    Myslim, ze v nejake SHTF by nasi domaci mazlicci byli peknej oruser, pokud by z noich ruychle nekdo nezacal delat premikan.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Me lidi obcas nedavaj, kdyz jsem vykladal, ze jsem chodil s chrtem na kocky... (ale rukou bych je asi taky nezabijel, nevim, se zojou to nejde, jen je potaha a nezabiji, takze bych musel)....

    Vysvetleni:
    V Olomouci jsem bydlel mezi Olmou a teplarnou. Teplarna byla... hmm, tepla. A predpokladam, ze z Olmy je nekdo krmil zbytkama, nebo tak.

    Neco se ve me zlomilo jedno rano, kdyz jsem sel v cerstve napadanem snehu, a obestoupilo me... smecka? Hejno? Roj? kocek. Od spinavych a fakt ekl na dotek az po desitky kotat ruzneho stari.

    To si neumis predstavit. Snad poprve v zivote jsem se bal zvirat. To bylo jak nataceni dalsiho dilu Ptaci, nebo tak. Proste MOC!

    Vsichni kamosi co jsou veterinari, tak (casto za vlastni cas a penize) kastruji toulave kocky, a to casto i ve vysokem stadiu brezosti.

    Nekde jsem cet, ze to, ze jsme nechali takhle namnozit kocky, je vcelku dost ekologicka katastrofa a nachazime se na hranici “opravdu nebezpecne premnozeni”

    Muj predchozi barzoj jich zabil asi 5 desitek, pak jsem se od nej odstehoval, ale verim, ze pokracoval i dal. Blbej byl jak konev, ale zabijak to zas jo. Nejhur dopadl vzdy kocour, co mel dojem, ze se muze postavit 40kg zubu a nohou, ktere se pohybuji cca 20km/h. To bylo jak sledovat rozjetej vlak vs chodec na kolejich. Bylo to tak hned, ze yto bylo jak zastrelit.

    Boxer dal jednou kocoura, co sral takhle:
    Kocour zral psovi z misky. To psa sralo.
    Kocour vyskocil na strom nebo na plot, svesil ocas a maval jim boxerovi pred cumakem. A zachvilku, kdyz to psa vydrazdil uplne do vzteku, ladne odesel.
    To trvalo tak tri dny.
    Pak se pes zamyslel, pockal, az byl kocou na prkennem plote a nabral plot bodycheckem.
    Kocour to necekal, a seznamil se s 40kg dost nasrane nalady...
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Jako s čím sem měl velkej problém byly koťata. Kočka vrhla, nikdo o tom nevěděl a kočka zmizela neznámo kam na asi osm hodin. Když se vrátila, dvě z pěti už to měly za sebou, zbytek prochladlej, a ve stavu že nebyly schopný samy sát ani když jsem je dal kočce na cecek. Nechal bych je svýmu osudu s tím že buď to daj nebo ne, jenže Lenka začla blbnout s tím že je bude zachraňovat, vlažný mlíko stříkačkou a tak - jenže to by se mi u toho brzo zcvokla, to je cca každý dvě hodiny je krmit, masírovat aby se neucpaly a podobně, a stejně by z toho nejspíš byli poškozený kripli, navíc když já chodim do práce a ona je doma s dvěma dětma tak to se prostě nedalo, takže koťata šanci nedostaly. Ale to jsem na ten rum byl zralej i já.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Jo jo, v Peru se morcata fakt ji. Videl jsem to i jinde. Als pres 2kg to asi nema ani tam.

    Zabit neco maleho jsem mel taky problem, konkretne potkana.
    Uvazoval jsem, ze jej vypnu skalpelem a stejne jsem to nedal.

    Po zkusenostech proste vzit hlavou o kandelabr. U nas se zver neukoncovala, krom kapru, ale na zabijacce, kde spatne trefenej cunik rozehnal vsechny zucastnene a prosel plotem k sousedum jsem byl. Proto rikam, ze bych to zabit nejak rozume neumel, zas kdo jako pozna poplasnak od 9mm luger, takhle po zvuku.

    Treba Adlin otec je myslivec (Adla vlastne teoreticky taky, prakticky ... nedej Buh!) a rikal, ze nejhorsi jsou/byly pro nellj lane. A ze to ma hodne myslivcu. Ze dat cunika v klidu, dokonce i ostrorohweho jelinka (odstreluji se jako skodna, kdyz maj patrozi obrousene tak, ze souboj o samici se zmeni v masakr mladsiho kusu)... lane jsou pry proste.... okate, jemne a krasne.

    Co nadelas.

    Jen co clovek zacne trosku chapat, jak se toci svet (tak po 35.roku veku), zjisti, ze to proste moc jinak nejde a nekdo to delat musi, ale ze by to byla moc sranda....


    Zvlastni je, ze s mrtvolou zvirete uz nema problem skoro nikdo, ale zabit, to je jina.
    Vzdycky jsem uvazoval, ze kdyz plivnu, jak daleko odeme ten plivanec musi byt, abych se jej zacal stitit.
    Nebo nehty, ne? Normalne to mas na rukach a nohach, ale jen co to odstrihnes, zkus to nechat lezet na stole, co ti rekne manzelka.

    Psychologie toho, co je hnusne je hrozne zvlastni.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Hej, ja uz toho cteni zprav asi necham, ale prave jsem nabyl dojmu, ze mame asi zbytecne moc lekaru, nedej boze primaru:

    V chebské nemocnici se bude vyšetřovat, zda lékaři museli volit, koho nechají zemřít - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ci-se-bude-vysetrovat-zda-lekari-museli-volit-koho-nechaji-zemrit-40347612



    Uvazuju, kdy lidem dojde slovo pandemie, kdy jim dojde vyznam souslovi “pretizeny system”, a kdy pochopi, ze tohle se deje a bude dit ne jednou, ale rutinne...

    Kdyz se me psycholog pta, proc jsem nestastny ze zivota, stale znova opakuji “hor ohynku plapolej, tupou silu udolej”
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: The onion už to dávno zabalili, nedokázali vymýšlet dostatečně absurdní zprávy v porovnání s realitou :-)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Prase není blbý, není úplně malý a dokáže klást aktivní odpor, i s jateční pistolí (taková ta trubka s poplašňákem uvnitř , ten udá energii tyčce která dělá dirku do hlavy) je to práce pro několik fyzicky zdatných jedinců - zvlášť pokud se to nepovede napoprvvý může být veselo.

    Občas může bejt překvapivej problém i z opačnýho konce spektra, s mrňavejma zvířatama.
    Králika samo zpracuju sám, ale dobrá pakárna byla s morčatama. To se tchán doslechl o morčatech Cuy, co mají mít hmotnost 2-3kg, a tuším že snad v Peru se berou bežně jako jateční zvíře. A tak si jich několik pořídil, s tím že by to mohla být chuťově zajímavá změna oproti králíkům.
    Jenže buhví co mu to kdo prodal, 3kg rozhodně nemělo ani jedno z nich, všechny kusy byly pod dvě kila. A tchán měl najednou zásek, že takhle malý tvorečky prostě nezabije. Takže jsem tam jezdil tři neděle po sobě, a každej víkend vraždil morčata. Jednak byl problém je omráčit, vydržely mnohonásobně víc než to co vypne běžnýho králíka, a kůži na krku měly zkurveně tuhou, takže jsem si na to nakonec trochu dobrousil desítku hřebík - ostrým slabým nožem kterým normálně zabíjím a stahuju králiky to na morčatech nešlo, nůž se ohnul ale neprojel špičkou dovnitř, takže nakonec jsem musel dělat do kůže dirku hřebíkem a kladivem, a pak teprv řezat. A stahovat je z kůže taky byla mňamka, zaboha to nešlo, držela neuvěřitelně pevně, a navíc ty jejich tenoučký tlapičky nešlo pořádně přivázat k ramínku na stahování. Takže nakonec jsme to dělali tak že já jsem jich vždycky několik kusů zabil, a tchán mi je pomáhal stahovat (to už mu tak moc nevadilo, ale teda předtím i potom si dával rum :-), on je oběma rukama držel za tlapky, já jednou rukou rval za kus stažený kůže co to šlo a druhou jsem tomu pomáhal nožem. No pakárna strašná.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Dokazu ji zabit, oskubat, vykuchat, naporcovat - ale neumim vařit :-)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    SH_PANDA: Tak třeba tady z auditu minimálně dva, Já, Over, další se hlaste :-)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Oh jeah, skoda, ze sleduju media jen obcas, pak nemuzu byt cynicky casto.
    Takze dneska predelali O2 Arenu na ockovaci centrum, coz je samozrejme logicke, zvlaste pak ve svetle prohlaseni z 16.12. :)))

    Nahodou to je bozi. Driv sem se chechrtal treba u Red Meatu, Oprasku s Ceske Hystoie, a ted staci i jen normalni noviny.

    Fakt jako vazne, uz od rana se smeju pokazdy kdyz “otevru internet” ;)))

    Uvazuju, nerikal treba ten samej stat, ze nas za nase dane bude chranit a branit? Ja jen, ze kdyz by se to pozdej validovalo skutecnymi udalostmi, mohlo by se ukazat, ze to treba nebyl az tak pravda, a tak...

    Smejici se bestie ;)))

    Očkovací centra jako v Německu nepotřebujeme, řekl Blatný - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ra-jako-v-nemecku-nepotrebujeme-zvladneme-to-bez-nich-rekl-blatny-40345410
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SH_PANDA: pravda, zabit prase by byl i pro me uz problem, nikduy jsem nitc tak velkeho “rucne” nezabijel, a strilet becku sadla kusi na dvorku je imho overkill ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---

    Kdyz dostanete od kamarada zivou slepici “na polivku”

    6 hlasy od 5 respondentů

      OVERDRIVE
      OVERDRIVE --- ---
      Hehe. Ted trochu meta Overdrive, jo?

      Takze jeste pred tydnem jsme tu meli rekneme 70% populace, co se nechce ockovat.
      Ted zacnu vytrubovar, pozvolna ale vytrvale, ze vakcina je strasne nesehnatelna, ale “existuji cesty”, ktere treba (a to uz bych hodne prealil) jsou statem umyslne potlacovany (proste nam to ty svine nechtej dat, pac jsou to mimozemska konspirace bla bla,...).

      Takhle v klidu, pomalicky vytvoris naladu, ze vlastne CHCES SE NECHAT NAOCKOVAT, jsi frajer, ze jsi to sehnal pro rodinu, vzdorujes vladre, podilis se na prime demokracii,...

      Ne vazne.

      Kdyz to nebudu tak zvelicovat, vzdyt to je stejnej hype, kterej ma bitcoin treba. Proste TO CHCES, cim vic se to nesmi a je rto tezke sejhnat.

      Z nejake uplne blbosti tak klidne vytvoris hodnotu.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam