• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---










    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Zda se ale, ze i ja se budu muset neco naucit.

    Chtel jsem zkusit komplet anglickou snidani vcetne vajicka, ale ouha.

    Manzelka me varovala, ze jestli se budu ucit rozklepavat vajicka v nasi (cti: jeji) kuchyni, nebudeme se kamaradit az usnou decka.

    To me znejistelo a z puvodniho planu vycouval.

    Vajicek mame zda se v lednicce dost. Ale co ted, kde se je ucit rozklepavat? Napadla me mene pouzivana vana z nasich dvou koupelen, ale jeste se radsi poradim s manzelkou, nez se pustim do vetsich akci :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Uznavam, uznavam, ty jsi se skills a moznostmi uplne jinde :-)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Ta tepelna sonda propojena se zbytkem je BOZI!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Souhlas...
    Zas jako muj recept: vem kureci prsa, vmasiruj do nich sul a pepr, mrdni do pecici misky na 1cm vrstvu kyseleho zeli, cibule, postyp nakrajenou slaninou. Pec na jakoukoliv teplotu od 180 vejs, zakryte...

    ;)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    U me slanina k snidani z toho stroje nize:

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem prave ted: vari se cuizrna, v druhem hrnci smes snad vsech lustenin, co jsem jich mel pri uklidu zbytky a uz zacinaly tuchnout

    + zbytkova polivka

    Z toho kurete, co vcera tak moc chtela adla

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Jinak v te chytrejsi June je kamerka, takze to treba slaninu, lososa, steak atp pozna za vas. A ma to tepelnou sondu, kterou pichnete do jidla a zmacknete tlacitko "play" :-)

    U te moji neni ani kamerka ani sonda, ale zase to ma mikrovlnku a paru, coz mi prijde fajn.

    Jestli se hecnu a objednam i June, tak pak napisu nejake porovnani po delsi zkusenosti, POV nekuchar :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: OVERDRIVE: Vnitrni rozmery: 335 × 350 × 238 mm

    Tipnul bych, ze pro zrucne kuchare jako ty, ta moje kombi mikrovlnka neni vhodny nastroj.

    Ale pro lidi jako ja, tedy: "Netusim jak se maji delat kureci prsa, ale umim zmacknout program 7. KUŘECÍ
    PRSA" - Je to parada.

    Citace z navodu:

    "Vaření čerstvých kuřecích prsou. Jednotlivá kuřecí prsa by měla vážit mezi 100 a 250 g. Naplňte nádrž na vodu. Vložte kuřecí do hranaté pánve Panacrunch. Umístěte příslušenství do horní polohy. Vyberte program číslo 7. Zadejte hmotnost kuřecích prsou. Dotkněte se tlačítka Start. Během přípravy kontrolujte nádrž na vodu, v případě potřeby ji doplňte."

    To muze zvladnout kazdy, ne? :-)

    (tu vodu netreba kontrolovat prubezne - proste doleji plnou nadrz pred kazdym pouzitim)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ad shelf life: veci konzervovane fermentaci i soli jim treba i za 2 roky. Treba to kysele zeli bylo prokvasene do stadia, kdy myi chutna, prikryte vrstvou vic jak 5% slane vody (aby ale nenasaklo) a bylo stare 3,5roku, lezelo ve sklepe, ale ne uplne v chladu. Proste 14*C
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    K te troube: ja bysem potreboval, aby to bylo velmi presny, s velkym rozsahem teplot a cvetrakem. Nepotrebuju, aby to bylo chytry. Chytrej sem dost, ale potrebuju-li neco pri suseni pasterizovat, a zaroven v te same veci chci kynout a kvasit kolem 30*C, tak takovej pristroj bysem fakt ocenil. S horni teplotou kolem 300*C
    To by bylo cool.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: ja treba kvuli protisluzbam porizuju alkohol (ktery zas ja v regionu muzu mit vcelku zdarma a to i hodne zajimavejsi veci, nez kalvados z padancat). Vymenuju prave i za ty zive-kvasene veci. Popravde s tou predstavou jsem i pestovak konopi, sam to hulim velice velice velice malo, ale rikal jsem si, ze nekoho potesi omniovka, treba k vanocum, nebo vymenou za demizonek, nebo za bednicky sezonniho ovoce,...

    Nakonec mi to sklidil nejaky blb, ale ani to nakonec neuskodilo, pac pan Buh podaroval jinde, no.

    Kazdopadne komunitni bartr je imho super vec. Nemusim teda uplne takovy ty hippsteriny, ze se z toho dela lifestyle uprostred velkomesta, ale libi.

    Ostrava je pro mne zvlastni v tom, ze za tech 6-7 let, co tu jsem, hodne lidi, co neco delalo, zmizlo do Prahy, takze to hrozne rozbiji ty socialni vazby. Pritom to byli fakt lidi, kteri by i tady, zabrayt Prazskym zpusobem, byli bohati. Rave treba na tom, ze umeli i rukama a ruzny polozapomenuty skilly. V Praze sedej v kanclu a bydlej zas v panelaku. Ale za vic, no :/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    _OZZY_: ja bych hrozne chtel zacit vcelarit, jenze “jen z knihy” mi to nejak neleze do hlavy a nechci nic zabit. Uz rok se odhodlavam poprosit nekoho o pomoc, ale moc nevim koho.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: znam, pouzivam na specificke ucely, ale nebavi me to

    Ja mam po mane dojem, ze mam hlad. Zkousel jsem to v jakychkoliv koncentracich, a zas pak smes s necim, typu ovoce, orechy, tam uz se mi zas az tak nevyplati to dotovat manou, na to je lepsi treba jogurt a olej - imho.

    Spolubydla, co nerada vari, na tom zila skoro rok, a rikala, ze ji to zbavilo junk-foodiu. Jenze ten ja normalne nejim.

    Mam neustale navareno, a delam to jak na te prednace, co jsem sem daval (domaci hospodareni ... bla bla)...

    Mam v lednici a po okoli kimchi, zeli, nakvasene obili, do zasoby nakvasenou pastu z lustenin a rejze, z ktere okamzite udelam placku ala tacos, za 20 min muzu mit tak 20 druhu polivek od misa po borsc, chleba si upeciu v podstate z cehokoliv, v mrazaku predvarene lusteniny (nektere ichucene). Za leto asi 40 sklenic zavarenych hub, asi 20 sklenic orech, cca 20 sklenic medu,... v mrazaku divocak, srnci, zbytky bazanta
    Nekolik sacku bylin, ovoce.

    Chtel bych si kopit 50kg kukurice, cast semlet na mouku, cast nechat jako long-term ulozenku.

    Takze manu jako jo, ale jako shelf-life shelter food mi mana pripadne tricky, pac bych rek, ze v origo baleni se to za 2roky kazi. Takze radej zakladnejsi suroviny.

    Navic jsem paranoidni, co se vody tyce, takze u skladovanych veci, co vim, ze nechci prenaset, davam prednost necemu s vodou. Jist zas az tak nemusis, ale pit jo. A samotna voda se vcelku blbe skladuje.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: panasonic nize? Neco jsem prehlid? Vypada to moc moc dobre. Potreboval bych si to osahat, jak se v tom pece... babovka, chleba, masa

    Me by se libilo, kdyz by to umela byt vysoce presna susicka (rekneme od 25*C do 75*C nastavitelne po stupnich, idealne pulstupnich (pouzival bych to i jako ohrivadlo na fermentace, od chleba po kefiry)...

    Ukaz, co mas Ty.

    Vejde se do toho cela ceska babovka, potazmo cela kachna jak na dikuvzdani?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Via Adlina maminka

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    _OZZY_: Zkousel jsem, penize si nevezmou. Resim protisluzbou.
    _OZZY_
    _OZZY_ --- ---
    LAUNCHER: konicek, ale ktery take neco stoji, takze mi prijde fer jim za to zaplatit :)
    // deda byl vcelar a kolega tymu je taky vcelar, takze nejakou predstavu mam :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam