SPECZ: uz nejsem strizlivy a nechci tedy rict, ze jsem neco moc pochopil, ale faktem je, ze MSK uz pomerne davno provozuje jak system registraci na ockovani, tak ruzne chytre karanteny a podobne, hodne chytrej nez stat, s prihlednuti ke vsem GDPR a i prisnejsim zakonoste CR. Proste si to delaji sami, existuje na to jednotna appka, az mi bude pohled ukazovat jen jednu obrazovku a ne 3 najednou, tak se optam Adly jak se to jmenuje a kde to roste. Kazdopadne MSK ma appku na telefon, web, telefonnii cisla a cele teamy lidi, kteri pokryvaji to, co tak prubezne stat dojebava. to, ze s tim asi zatim nesli do medii bylo o tom, ze porad jako ANO, a tak, ale davno uz se tady veci resi nezavisle na statu a v intencich kraje.
s tim, ze treba kraj ma na stole pomerne mnozstvi zalob na stat, z ruznych odboru. nektere z nich, jako nahrady nucene nasazenym, se podarilo prokopat bez zalob, nektere se asi prokopavaji, jine asi proste propadnou do modu zaloba na stat smerem od kraje, ktery ma 1,1 mio obyvatel... jeste bude sranda.
do tehle politiky se vubec nechci poustet opily, a vlastne vubec, pac o ni sice vim a dost pozorne ji sleduju, ale jsou tady hodne schopnejsi jini, kteri delaji hodne hezci kroky, nez o tom jen kecat. zaloby jsou jen posledni instance, spis je tady zajem poskytnout lidem vkraji co nejvetsi obcansky servis.
jak tu bylo receno, MSK je neuveritelne schopny kraj, a mesto Ostrava jako takove, je sice hodne vic shit, a hodne vic politika malosti, ale furt tu funguje MHD lip nez v Praze... asi tak nejak.
ale jsem ozralej, a rad to priznam