LAUNCHER: Jo, tu cast s crowd sourcingem u reseni problemu ma pokrytou moc hezky.
Kdysi jsem si uvedomil, ze pokud na neco myslim a neco resim, v tech 7 miliardach dela urcite treba 100k lidi to same.
Ze pokud jsem v necem dobrej, je v tom mnoho lidi hodne lepsich.
Ma zena se me treba snazi furt usmernovat, pac ja mam treba desny problem u zakazek, ze nikdy nemam dojem, ze je neco dotazene. Dostanes ukol “identifikuj tohle” staci zeme puvodu. Pustim se dycky do toho a pak uz i zjistim, kde se to naleza, jake to ma vedlejsi dalsi parametry...
Pak zjistim, ze to po me nikdo nechtel, nikde to nebude pouzito, pac zadavatel chtel znat jen “zeme puvodu” nema cil pouzit vic.
Naucit se tohle sebeomezovani je skill.
Nebo sebepodcenovani, to je to co resi semnou Adla. Ja tu dycky chodim jak lev a nadavam si, ze jsem neco nemel brat, ze na to nemam, ze to znamena 3 dny cist neco, cemu nerozumim. A Adla mi dycky rika, ze mam uvazit, ze 99% lidi toho o dane veci vi min nez ja, ze treba jsem fakt nejlepsi nastroj na dany ukol.
Crowd sourcing je v tomhle bozi, na zadanem ukolu maka kdo vi.
Mmchodem to rikaval Keller, nez se z nej stal sileny komunista, ze politicke strany jsou blabol, ze by bylo lepsi, aby se problemy statu resili tak, ze na kazdem dela kdo neco muze prispet, a ne nekdo, kdo vi hovno, ale mava spravnou barvou vlajky.