SPECZ: Aha, uz rozumim.
Mmchodem jednou jsem tu delal anketu (v textove forme), co za veci temer denne/denne pouzivate a mate je fakt dlouho.
Nepamatuju si uz skoro nic, co jsem vymyslel, ale napadlo mne to tehda proto, ze jsem si jeste v Praze, cca 2012 u vietnamce koupil Philips setrivou zarovku. Musim se podivat, co je vlastne zac. Nicmene asi 30x se semnou stehovala,procez u jednoho stehovani jsem rozbil lampu, ale ne zarovku. Dodnes si u ni kazdy vecer ctu.
Ale jinak on ten Tesla vlastne na urovni domacnosti fakt vyhral. Kdyz nepocitam pracku, remosku a lednici, klidne bych moh mit doma stejnosmerny nizkonapetovy okruhy a uzivilo by to vetsinu mojich potreb. Stejne nakonec vsechno ma trafo, aby se to konvertovalo.
Sak jsem tu nedavno meditoval, ze vlastne elektrickeho doma nic moc nepotrebuju, jen rizeni plynoveho kotle, a nekde mimo, aby vodarny mely proud. Lednicka, jasny, ale to uz je luxus, to same pracka.
Samo bych se toho zrikat nechtel, ale vetsinou treba ani moc nesvitim... net, cteni, lednice, kotel, 1 lampa, pracka, remoska, obcas rychlovarka...