• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Myslite, ze bude pozdej trestne, kdyz nekdo zjisti, ze audit Overdrive : nejlepsi pritel sebe sama se najednou prejmenoval na Overdrive : co nejefektivnejsi nepritel
    ?

No nic, radej o tom ani nebudu psat, jeste by se mohlo ukazat, ze mi dochazi vtipna kase.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Vo tom zadna, a vyhoret kratkodobe by me skoro i desilo.

MiM, nez se zas jednou stal se kokotem, vykladal, ze jako mladej elektrikar, tak delal v telecomu. Ze tam meli patro, kde byl “zalozni zdroj”... prej to byly akvarka s kyselinou a elektrodama. Skleneny. Prej nad tim na mustku neco delali a jednomu z nich zhucel nejakej ocelovej prosil dolu z lavky. Neco rozbil, neco slusnul.

Prej nez stihli vybehnout z te kyselinove mlhy, vsichni zvraceli a zkoncili v nemocnici. Ale bog sud, jak moc ten typek kecal.

Ovsem to, ze na nejakem psytrance zjistil, ze je vyhozenej .... hmm, tomu uz se da asi rikad odpojovac? Takovej nuzkovej jistic, co je na velkejch rozvodech? Nevim.
    No, a ze ho nenapadlo nic lepsiho, nez jej vytahnout do polohy “on”.
    Prej to vyrobilo takovej oblouk, ze jeste druhy den nevidel.

Ale bog sud, jak moc keca.

Ja jsem s elektikou zazil jen jednu hezkou, pac do toho nefusuju... chodil jsem do prace do tiskaren a meli vlastni sloup prave s oddelovacem. Bylo leto a my byli na povinne anglictine, ucili jsme se to v altanu za fabrikou.
    Mezitim prijeli elektricke podniky, vystoupil chlap a neco na sloupe bastlil, pak vycvakl oddelovac, no a on jak byl rezavy, tak se tycka zlomila, kdyz to bylo tak v pulce a oblouk uz se snazil vysrset do prostoru. No a tak se oblouk uzemnil do chlapa.
    Kupodivu nepriletel vrtulnik, jen rychla. Snad to prej typek rozdejchal, co jsem slysel.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Dobrej olovenej aku doda kratkodobe i velky stovky amper ...
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    GILHAD: Extremne dlouhy vedeni v cine maj DC na brutalne vysokym napeti - odpada tak negativni vliv skinefektu a reaktanci ve vedeni.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Kamoska od Adly pry delala nejaky cas s Blatnym, a prej je ten typ, ktereho kdyz se optas: “hele a neni ti tech lidi lito?”
    Podiva se na tebe a zacne se ptat, jak se definuje pojem “litost”.

To mnohe vysvetluje. Nebo mnohe asi ne, ale dost.

Treba ja si ze zacatku rikal, ze zdravotnici jsou zvykli na umirani, jenze pak mi ve 3 rano volala kamoska, co mela nocni ve spitale a brecela mi do telefonu, ze jednoho starouska za noc da, ale ne 37.

Onehda jsem sel kolem domova duchodcu na Kamenci. Nekdy jim nejake baby utecou, koupi si na benzince na pul pivo a krafou. Tak s nima taky krafu.
    Jednou vykladaly, ze za posledni tyden mely k obedu i veceri 5 dnu spenat. To se vyplati slyset.

Ted zas vykladaly, ze u nich byli havrani za poslednich cca 20 dnu 30x.
    Jestly ony si nevymyslej, kdo by veril, ze v socialni sluzbe dostanes 10x ke zradlu spenat, no ne?

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Takhle to tady pry cele zacalo. Skoda, ze jsme si vyvrazdili gorily, podle me bychom potrebovali, aby nas vychoval nejakej inteligentni zivot.
    I kdyz ono je vcelku mozny, ze to zvladne jeden naprosto neinteligentni biologickej strojek. Co uz. Ale goryl je skoda, ze ony se na toho ufouna nevysrali a neutopily ho v pytliku s piskem

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    GILHAD: Projdu.
    Jinak koukam, ze fake snow uz jede asi nejak dyl. Mmchodem ten pan je zabavny i na twitteru, treba

Snow that doesn't melt! Is it a government conspiracy?! (Hint: no.)
    http://www.youtube.com/watch?v=vmT3wcu8Ed0
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OVERDRIVE: Ja ctu cele to forum, a jakoze fakt cele :)
    Taky tam mam par set prispevku a na robodoupeti par clanku :)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jsem dnes zaznamenal, ze v usa se ted siri konpirace, ze snih neni snih, pac kdyz rozehrivas kouli zippakem, tak ze se to nerozpusti.
    Taky jak se na tom usazuji saze, tak ze to je dukaz, ze to je fejk a ne snih. Nebo, ze nas vsechny praskujou.

Chtel jsem tu o tom napsat, ale pak jsem si rikal, ze je to mozna nejaky aprilovy vtipek z Texasu, a nechtelo se mi to overovat.
    No, ale kdyz uz jsi to nacal...

Podle me lide piji malo belidel (savo a tak)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    GILHAD: Tech bozich videji je tam vic... na nekerych je mi roveru az lito.

Tohle je ovsem paradni hilight ;)))

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ale zas mame konecne Marzo-choda. A chodi... obrazky!

NASA Perseverance rover: See 'first of its kind' footage from Mars descent on Monday - CNET
    https://www.cnet.com/...erseverance-rover-see-first-of-its-kind-footage-from-mars-descent-on-monday/

Uz jsem videl obrazky, jak pred vozitkem stoji dva riplejovy vetrelci a drzi pred kamerou tapetu, na ktere je prasny povrch, a za nima se rozklada doopravdy nejaky mesto :)))

To se podle me jako konspiracni teorie rozhodne ma sanci chytit.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OVERDRIVE: ne, ony ty tranzistory v tomto zapojeni omezuji proud tim, ze pokud proud zkousi rust, tak se zaviraji a je na nich vetsi ubytek napeti, takze ten proud neroste. Idealni Zenerka funguje tak, ze v zavernem smeru je na ni konstantni ubytek napeti (a realna Zenerka je tu k idealni mnohem bliz, nez jine diody, prave proto se dela a pouziva), takze pkud je tam prepeti dost velke, aby se ty tranzistory dost uzavrely (a tim na sebe pretahly vetsi napeti a udrzely proud), tak do toho ty Zenerky hodi vidle tim, ze od urcite miry (jejich Zenerovo napeti) ten proud jde prez ne a tranzistory se muzou zavirat jak chteji a nic s tim nenadelaji.

Takze ta charakteristika s rostoucim napetim je takova,
    ze na zacatku jsou tranzistory otevrene a LEDky nesviti,
    jak roste napeti, zacinaji LEDky svitit, protoze jima prochazi proud,
    dokud ten proud neni dost velky, aby se zacaly tranzistory zavirat, pak je na tranzistorech rostouci ubytek napeti a proud se dal nezvysuje

No a se Zenerkama to pokracuje tim, ze jakmile se tranzistory zavrou natolik, ze je na nich Zenerovo napeti, tak se Zenerky zacnou otvirat a LEDkama tece vetsi proud presne podle toho, jak napeti na LEDkach (=vstupni-Zenerovo) roste - cili ten proud s kazdym drobnym zvysenim napeti dost strme roste az do zniceni LEDek (coz je jen o kousek voltu vys)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    No nekecej!

Monika Hohlmeierová: Mám pochybnosti o vládě práva v Česku. Některé případy se nevyšetřují – Forum24
    https://www.forum24.cz/...rova-mam-pochybnosti-o-vlade-prava-v-cesku-nektere-pripady-se-nevysetruji/

Mmchodem, zaznamenal jsem v zahranicnim tisku, ze si porad jeste nemysli, ze jsme kreteni vsichni, jen komentuji, ze tady “ponekud” upada duvera ve vladu (a ja dodavam, ze se tomu neda nijak branit ani pomoct, pac tohle je proste neosetrena vyjimka... tedy vyjimka. Po cteni Kmnentovych knih vzdy uvazuju, zda tu nekdy doopravdy byl kapitalismus a demokracie.)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ja jej pochopil tak, ze ho tam ma kvuli spinani treba toho rele, co prepina mezi nabijeckou do baterky budto ze solaru, nebo ze zdi.
    Ale taky jsem to jen proletel.
    Mmchodem u toho zapojeni s baterkou je asi dobre pocitat, ze treba autobaterka da klidne ze 40A, takze treba jeste pridat pojistky je asi rozumny napad. Ale tak to asi nemyslel, ze jsou to opravdu vecna zapojeni, spis myslenkovy koncept?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    GILHAD: Vlastne rikas, ze tu zenerku stejne prorazis/znicis, takze uz mas jedno, zda zkurvis ledky nebo ten usmernovac?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    GILHAD: Jo, ale mit rozvody stejnosmerneho po baraku by nemuselo byt blby.
    Ja samo vim o ztratach, znam vyhody stridaveho, ... sice jsem moc pozor nedaval, ale zas nejsem Adla, ktere jsem ve 40 vysvetloval ohmuv zakon z naproste nuly. (To bylo).

Spotrebice na 220 jsou vicemene ty nejdulezitejsi, o tom zadna.

Ale treba poridit si ledkove pasy a nahradit tim bezna svetla byl dobry napad. Jinak je samo stejnosmerny slaboproud dnes nerealizovatelny, ale treba jako casem... no proste by to bylo mile
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OVERDRIVE: doma mozna jo, ale jen tam - ono nizkonapetove pro stejny vykon znamena vysokoproude a teda vyrazne tlustsi draty a i tak vetsi ztraty ve vedeni (no, v zime je to jako primotop ve zdi vitane, stejne jako treba vyhrivana podlaha, ale jakmile prestanes potrebovat pritapet ...)

Zatim to Tesla vyhral jen na mnohem mensi vzdalenosti - od zasuvky (nabijecky) ke spotrebici :) (a stejne mu do toho cinani s vlasovymi dratky v tluste izolaci hazeji vidle ...)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    SPECZ: Navic to je kapacitni, nikoli odporova+indukcni zatez, coz elektrarnam taky nevyhovuje. (Teda, ze by nejake zarovky prebily vsechny ty elektromotory (=civky) z pracek, lednicek a podobne asi nehrozi ... zatim)

A s tim osklivym proudovym impul.zem muzu potvrdit, ono zalezi, kdy se to zapoji - pri pruchodu napeti nulou je to OK, pri pruchodu spickou je to problem - zkusil jsem takhle zapojit dve antiparalelni LEDky a kondenzator (a nic vic - ale kondenzator maly, tak LEDky byly proudove trochu podzhavene) a dvakrat to svitilo jak melo a potreti to jedna LEDka schytala naplno a chcipla.

Co nechapu jsou ty Zenerky (jen jsem to proskakal), ktere tam omezuji tu tranzistorovou regulaci a kdyz to zacne "regulovat moc" tak nechaji ty LEDky proudove pretizit, ale pokud je to stejne neopravovatelne, tak je to asi fuk, protoze to pri dostatecnem prepeti odejde v kazdem pripade ...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Ono mu fakt mrdlo, nebo jak?
    Jakoze v dobe, kdy v Ostrave nenosi uz ani rousku nikdo, kdy na ockovani nikdo neceka,kdy 1/3 lidi co znam, tak ma smrt v rodine,kdy 1/3 lidi co znam,tak zkrachovala, tak tohle si dovoli rict?

Jakoze nakonec je to teda chyba nas vsech, co delame co muzem na vsech frontach, a samozrejme je bezva strasit, ze to jako vylepsi jeste vic?
    Ze jako pekne prosim necemu pomuze?
    Ze ty nezaplaceny dobrovolniky nevidi?

Ja uz fakt nemam dost souvyslych vet na to, abych vyjadril jak moc toho nefunguje, a jak moc bych si (a jak uprime) pral, aby doslo k organizovanemu nasili.

Furt jsem si rikal, ze mit v ustave dodatek, ktery umoznuje obcanum se branit se zbrani v ruce proti zlovuli utlacovatele, i kdyz by to byla vlada, ze je to nelidske, nehumalni a hloupe.
    Zacina mi svitat, a VELICE se stydim, ze jsem si kdy myslel, ze nekteri z tech lidi nahore jsou inteligentni, chteji a maji na to vladnout a podobne burzoazni prezitky.

Dost vazne uvazuju, ze by to chtelo nejake soudy za vlastizradu a soudy s organizovanymi skupinami pachajicimi trestnou cinost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam