• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Ono mu fakt mrdlo, nebo jak?
    Jakoze v dobe, kdy v Ostrave nenosi uz ani rousku nikdo, kdy na ockovani nikdo neceka,kdy 1/3 lidi co znam, tak ma smrt v rodine,kdy 1/3 lidi co znam,tak zkrachovala, tak tohle si dovoli rict?

Jakoze nakonec je to teda chyba nas vsech, co delame co muzem na vsech frontach, a samozrejme je bezva strasit, ze to jako vylepsi jeste vic?
    Ze jako pekne prosim necemu pomuze?
    Ze ty nezaplaceny dobrovolniky nevidi?

Ja uz fakt nemam dost souvyslych vet na to, abych vyjadril jak moc toho nefunguje, a jak moc bych si (a jak uprime) pral, aby doslo k organizovanemu nasili.

Furt jsem si rikal, ze mit v ustave dodatek, ktery umoznuje obcanum se branit se zbrani v ruce proti zlovuli utlacovatele, i kdyz by to byla vlada, ze je to nelidske, nehumalni a hloupe.
    Zacina mi svitat, a VELICE se stydim, ze jsem si kdy myslel, ze nekteri z tech lidi nahore jsou inteligentni, chteji a maji na to vladnout a podobne burzoazni prezitky.

Dost vazne uvazuju, ze by to chtelo nejake soudy za vlastizradu a soudy s organizovanymi skupinami pachajicimi trestnou cinost.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Moment moment!!!! Jak jako? Coze?
    Jako ze mi fakt doma vypnou proud, elektrinu, vodu a plyn?
    Mozna spis ale vypnou Internet, pac pomoci toho se da zorganizovat (ozbrojeny) odpor

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Stejne, predstava, ze by se mi dnes vecer stal ten letosni Texas, jakoze treba -25*C, netece voda, nejde proud ani plyn.

No, ustal bych to, ale bylo by to hodne na tesno. V panelaku si to VUBEC neumim predstavit.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Aha, uz rozumim.

Mmchodem jednou jsem tu delal anketu (v textove forme), co za veci temer denne/denne pouzivate a mate je fakt dlouho.
    Nepamatuju si uz skoro nic, co jsem vymyslel, ale napadlo mne to tehda proto, ze jsem si jeste v Praze, cca 2012 u vietnamce koupil Philips setrivou zarovku. Musim se podivat, co je vlastne zac. Nicmene asi 30x se semnou stehovala,procez u jednoho stehovani jsem rozbil lampu, ale ne zarovku. Dodnes si u ni kazdy vecer ctu.

Ale jinak on ten Tesla vlastne na urovni domacnosti fakt vyhral. Kdyz nepocitam pracku, remosku a lednici, klidne bych moh mit doma stejnosmerny nizkonapetovy okruhy a uzivilo by to vetsinu mojich potreb. Stejne nakonec vsechno ma trafo, aby se to konvertovalo.

Sak jsem tu nedavno meditoval, ze vlastne elektrickeho doma nic moc nepotrebuju, jen rizeni plynoveho kotle, a nekde mimo, aby vodarny mely proud. Lednicka, jasny, ale to uz je luxus, to same pracka.

Samo bych se toho zrikat nechtel, ale vetsinou treba ani moc nesvitim... net, cteni, lednice, kotel, 1 lampa, pracka, remoska, obcas rychlovarka...
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Aa, tohle.
    Popisuje jak odpor v obvodu stridaveho proudu nahradit kapacitni reaktanci. To ma vyhodu ze narozdil od rezistoru na tom nevznika teplo, cili na tom nejsou temer zadny ztraty a svitis efektivneji, proto k tomu ten vtipek s temi elektrickymi podniky - jako ze odebiras malo.
    Nevyhodou toho reseni je ze za urcitych okolnosti pri zapnuti vznika dost osklivy kraticky proudovy impuls, ktery postupne degraduje ledky.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Je tam takova cast: diky finte se stridavym proudem... za tohle vas elektricke podniky nebudou mit radi. Snazim se pochopit, co tim Zelenohlav chtel rict? Jakoze kdyz udelam neco ???? (Nejakej downconvert???) tak muzu odebirat proud na cerno? Proste jsem nepochopil celiu tu myslenku.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Upresni otazku.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tyvole!!!! Ale ze jim to trvalo!!!!

Hura!

Kromě anestezie pomáhá i při léčbě depresí. Terapie psychedelickou látkou ketamin se nabízí také v Česku | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/...ychadelicka-klinika-lecba-deprese-antidepresiva-asistovana_2102212105_ban
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Nekdo vizualizoval aktualni pocet mrtvych: odpovida to vyprodanemu stadionu pri Sparta-Slavia.

Hezky metafor. Uzitecna infografika

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: zelenohlav je vtipna prezdivka.

Jak je to s tim down convertem bez odberu proudu, to jsem nepochopil, vysvetlis?
    Proc mit svetla na male stejnosmerne napeti? – Punktopia
    http://punktopia.cz/proc-mit-svetla-na-male-stejnosmerne-napeti/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Vec kterou se mi nedari promyslet, tak rad uslysim komentare pro a proti.

Kdyz by tedka proslo pres hlasovani to, ze by politikum neprislusela imunita (poslanecka).

Byl by to spise destrukticni krok, nebo by to mohlo pomoct, aby se misto lyncovani nakonci spis soudilo?

Ja jako chapu, ze ta imunita ma smysl, za ruzne vyroky a tak, proste nemuzes trestat. Proto ja treba odmitam da at bany a nemam to rad, zvlast pokud rozhoduje jedinec.
    Zas jako kdyz uz se fakt uplne bezostysne krade, a to tak, ze se tim jeste pochlubis na soc.sutich a prijdou ti na to za 30 minut, nemelo by se od imunity upustit?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Stejne bu me zajimalo, jak maj v Izra na tech plagatech napsano, ze pri ockovani nebudou kontrolovat imigracni/jakekoliv papiry, zda tim vlastne chteji rict “ockujem i Palestince”.
    SPECZ
    SPECZ --- ---

Co treba usporadat koncert? – Punktopia
    http://punktopia.cz/co-treba-usporadat-koncert/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Teda ne, ze bych si nedokazal predstavit, ze nekdo by si zaslouzil i oranzove teplaky.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Lol! Ten je hodne bilej. Ale jinak do techle veci se odmitam poustet, pac curaci jsou vsichni ti meta-chytraci.

Radej reaguju na prispevky, ktere maji sanci zvyraznit muj nazor, ktery je i prakticky. Treba ponozky. Pro kazdeho.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Dnes mi internety udelaly radost: nechtene (nahodou, ale pak chtene) jsem dokazal oslovit 6tisic lidi, ze nejvic chybejicim materialem na charitach jsou ponozky, proto lide i v -20*C chodi na boso. Nekdy je socialni prace zabava. I kdyz to clovek dela uplne jinak.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Be me zajimalo, zda se s nama Izraelci jeste nekdy budou chtit kamaradit. Nebo treba Nemci.

Nebo jestli uz budem na furt za naprosty kokoty.

Vybudovat si dobrou povest, to se holt nedela reklamnima spotama, jak mame krasnej Karlstejn a levny pivo.

(V Izraeli ockuje primo firma IKEA)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Tyjo, ale skoro 13 milionu lidi bez pitne vody, to musel byt mazets. To je cela CR i se vsema domacima mazlickama.
    To tech 60 mrtvych zas neni az tolik, kdyz se to tak veme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam