• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“

Kurvu a intelektualku uz jsem nasel: ja jsem kurva a ona je intelektualka. Ja mam rad takovy, ona zas makovy. Oba mame radi lidi, kytky a zvirata. Ovsem v ruznych pomerech. Ja se jmenuju Tomas ona Adela. A k tomu nam dobomahej -uh.Arrakis učí filozofii nože - uřízneš to, co není dokončené, a řekneš: "A teď už je to dokončené, protože to konči zde." ~ Princezna Irulán : Sebraná rčení Muad´Diba Neávist k duševnímu sebepozorování. Dušespytné analýzy, jako: Včera jsem byl takový, a proto jsem dnes takový, a to proto. Není to pravda, vůbec ne proto, anebo proto, a nebo takový ani makový. Klidně snášet sám sebe a neukvapovat se, žít tak jak je třeba, neobýhat se jako pes. ~ Franz Kafka : Aforismy
    "Není škoda ničeho, co už je pryč. Škoda je nynějška a dneška, všech těch nesčíslných hodin a dní, které jsem ztratil, které jsem jen strpěl, které mi nic nedarovaly, ani mnou neotřásly."
    ~ Hesse: Stepni Vlk
    Proste blazen co si zo sveta aj sam seba robi legraci, zabava ostatnych a neriesi problemy. a par krat to uz bol taky hundrajuci zobrak, mumlajuci si svoje pravdy, sediaci s flaskou jabcaku
    ~ Hiena
    [[CyberPunk]] -- [[ Overdrive’s HomePage ]]

[[Book Depository Bookstore]] -- [[I-Ting]]

[[ TagZ: ToDo, GoTo, HowTo, Linux, Comix, sex, punk, cyberpunk, politics, human rights, woman rights [specific], violence against woman, rape, doxx dox, haxx, musick, tech, text, blog, book, ostrava, urbex, IRL, IRC, hackerspace, POMOC, BTC suxx, propaganda war, dezinformation, alternative facts, guns, knives, survival, [everithing is] INTERESTING ]]

Internetová jazyková příručka

http://prirucka.ujc.cas.cz/ - 62 tisic slov!!
    rozbalit záhlaví
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    OVERDRIVE: 451, Nemci uz blokuju aj ulozto...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LIBRIUM: Je z Nemecka videt Uloz.to?

Svina 2020.avi | Ulož.to
    https://uloz.to/file/iYZfQFbt6VpX/svina-2020-avi

Pokud ne, nekam Ti to re-uploadnu; v pravde vpn, kteriu bych Ti moh dat do cz ted taky moc nemam, ale muzu nejak zbastlit
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    OVERDRIVE: nie je to niekde vidiet volne? z Nemecka sa to pozerat neda, VPN nepouzivam (ja viem, som z roku 1994).
    EVELINA
    EVELINA --- ---
    OVERDRIVE: nestihla jsem, když dávali v bedně, tak dík, chci se podívat, snad je to dobře natočené, téma rozhodně silné
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ten pocit, kdyz vase tweety retweetuje Arpad Soltez, Jaroslav Kmenta a Zdenek Hel.

Ten moment, kdyz napises, ze to, co se tady deje neni kapitalismus, ani demokracie, ale jednani spadajici pod paragrafy trestniho zakonniku pojednavajici o “trestne cinnosti pachane organizovanou skupinou” a ono to zazni.

Prosim, vnimejme to tak. A ticho je zvire v nas. Fica a jeho garnituru sesadil jeho vlastni narod, doted tam bezi soudy, taky ocista systemu. A NE! nezmeni se to za hodiny, ani dny a asi ani mesice a roky. Ale je asi treba mluvit, podporovat, pomahat a dobre vybirat. Jo, je to facha. Wo tom zadna! 23,93!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    EVELINA: gibsona nejen, ze muzu, ale jeho kniha Neuromncer (byt v dost nedokonalem prekladu Ondreje Neffa) ze me udelala to, cim jsem a byt chci, a formovala me videni sveta. V Anglictine je Neuromancer navic poezie v proze (ale jazyk neni uplne pro zacatecniky).
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jeste do uterka je na iVysilani k dostani Svina. Uz vim, co dame dnes... slovenska politika jako hrany “dokument”, pry je to silne

Sviňa — iVysílání — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/13905834380-svina/
    EVELINA
    EVELINA --- ---
    Gibsona tuším můžeš...povídka na Vltavě do 9.3.
    Zimní tržiště. O umění budoucnosti v kyberpankové povídce Williama Gibsona | Vltava
    https://vltava.rozhlas.cz/...ste-o-umeni-budoucnosti-v-kyberpankove-povidce-williama-gibsona-8418299
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Realita 20-40vekova skupina (mozna i 50 az 60, tam si nejsem tolik jisty, min vidim na ulicich, pac se vlastne ulicim viceme vyhybam)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    WOODMAKER: Ja v podstate souhlasim, jenze ja dodrzuju vsechno porad, minimalizoval jsem se, neohrozuju, neomezuju. A vetsina lidi, co znam osobne, dela to same. A pak je realita 20-40 lidi, kteri maji stejna data jako ja, maji internet, musi mit mozek, pac ten je potreba i na hrani tetrisu a dychani, a stejne vidis ty plne parky.

Nicmene dnes jsem zaznamenal zvlastni jev: projeli jsme si autem 3/4 ostravy, castecne jen tak, castecne kvuli uteku do lesa, pac v okoli domu se psi vencit nedaji. Fakt MOC lidi.

A zjistili jsme, ze jsou ruzne ctvrti, pravidlo neznam, ale nekde ma respirator kazdy, v jine ctvrti treba 1 z 50, nebo tak. Nevim proc.
    Ocividne ziju v te “bez-respiratorove”.

Taky jsem si vsimnul, ze respiratory se asi blbe nosi “na curaka”, pac kdo uz ho ma, ma ho nasazeny poradne. Mozna pomohlo to, ze je to novinka, mozna tvar masky, taky nevim. Kazdopadne jsem docasne potesen, castecne.

Jinak aby bylo jasno, nejsem pro zadne tvrde zasahy typu nasili, ale treba 3 dny hlidky kontrolujici na ulicich a pokuta na ferovku, nebo treba zavrit na 2 dny supermarket, kde se nedodrzuji pravidla... nic likvidacniho, ale auvajs.

Jinak nepochopil jsem: sklenice a hrnce ano, boty ne, papuce ano, mobily a knihy ne, casti domacich potreb ano, jine ne, nabijeci baterky ano, nabijecka na ne ne. Wtf?

Trochu skoda, kdyz uz supermarket ma 1/5 regalu zavrenych, ze vic nerozprostreli zbozi. Treba u zeleniny jsou vsichni, pac jsou to 2 regaly a konec, tak udelam tech regalu 5 misto hracek, treba, ne?
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    OVERDRIVE: obecny nazor je, ze strilet se do toho nema. Lidi jsou i proti sledovani a perzekuci dle cinskeho modelu.

Imo to ze dne na den nepujde. A ani cesta vynucovani bez vysvetlovani mi neprijde ok.
    Furt si myslim, ze lidi jsou ochotni chapat a treba i verit opatrenim, ktera jsou zalozena na dobre spravovanych datech.

Ale tohle cucani z prstu, kdyz nam zakazuji chodit v noci venku, pestovat travu a podobne a vedle toho si jako predsedu vlady nechavaji gaunera, co ty stejny zakony dlouhodobe ojebava a dela to jenom pro pocit moci? To se ani mne nechce podrizovat.

V dobe, kdy budou zakony a narizeni podlozeny duvodama a datama, prestane to velka cast zpochybnovat a mnozstvi lidi, co to ojebavaji, se zmensi. A dav bude nasledovat jinym smerem.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    WOODMAKER: v pohode, to jsou formalni drobnosti, jakoze Linux neni operacni system ale jadro, nebo me tvrde a mekke y/i.
    Jde spis o debatu, co by se teda stalo.

Dobre: rekneme ze se NEJAK zmeni vlada, nebo aktualni vlada prozre, nebo nevim. A ted jako udelaji fakt vsechna potrebna opatreni: pcr testy fakt plosne, tvrde karanteny, dodrzovani zakona o vychazeni a sdruzovani se (proste lockdown).

A do toho se to nebude nijak vynucovat. Nebo naopak se to vynucovat bude.

Otazka jak, otazka je, co s lidma, co zaslouzi “flakanec”, atd.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    OVERDRIVE: pardon, pouzil jsem to slovo trochu nedobre.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Jeste je tu navrh: fotit vsechny ty hloucky a davy, co kali v parcich, jenze nevim co s tim. Tohle nejsou jen fabriky, to je proste “rizeni v opilosti” resp jeho obdoba. Imho to ma spolecensky vyhodnotitelny dopad trestneho cinu.

Jak psal znamy: za ukradene rohliky v nouzovem stavu dostanes rok a pul. Tady se bavime o zabiti z nedbalosti a nic.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    WOODMAKER: no an-arche znamena : bez-vladi.

Kdyz to rozeberes, mluvime tady spis o pocatku obcanske valky, ci revoluce. Proto jsem tu otazku polozil. Mam trochu dojem, ze by mohla oklikou vest i k uvedomeni si, co a jak.
    Faktem je, ze ja sam nevim. Coz je dalsi duvod, proc jsem otazku polozil.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    OVERDRIVE: Kdyz to takhle rozeberes, ta anarchie uz nezni tak dobre.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    WOODMAKER: ano, zas musis pocitat s tim, ze to bude definitivni rozklad moralky lidi. Tedy i ti, co ted ziji spokojene, i kdyz nic neresi, tak se najednou budou muset postavit na nejakou stranu. Utocnik, obrance, mozna obet. To je silne.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    OVERDRIVE: ano, kvuli tomu povstani
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LINKOS: ma zena treba rika : 1000,- za rousku pod nosem, 5000,- za rousku/respirator vubec. Srovnava to s rizenim na cervenou ci v opilosti.

Ja si myslim, ze by se to velmi rychle eskalovalo k povstani.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    OVERDRIVE: tak pažba útočné pušky k tomu není určena, na to jsou obušky a maximálně tajzry...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mozna znova dostanu ban, ale kdyztak anketa tady:

[ OVERDRIVE @ viry | epidemie | pandemie (SARS-CoV-2/COVID-19) ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam