Lol, posledni dobou je zatroleno: dnes jsem neco psal n twitteru a koho nevidim! No nebyl to burkhar? Jasne, ze to byl burkhar. A pod prispevky se mi zacalo objevovat “uz jsi dostal trestni oznameni?” potazmo “vzpamatuj se, ty curaku”.
Proste stara dobra vecna debata ;)
Me by furt zajimalo, co ho to popadlo, treba s Minerwou se aspon clovek hezky pohada, predpokladam, ze se za 3 dny uklidnime a dobry, ale tohle je nejakej mechanismus, kteremu nerozumim. Respektive asi verim lidem, kteri mi do posty pisi, zda jsem jej treba neodmitnul po nejake sexualni strance, ze to vypada, jak zhrzena milenka. Tomu asi rozumet umim.
Je to zvlastni, vic jak 10 mozna i 15 let jsem ho nevidel, nevyvolal s nim zadnou diskuzi, dokud se sam neozval... to musi bejt dost hrozny, treba 10-15 let trpet vztekem/ublizenosti.
Fakt jsem to zkousel nejak resit, dokonce se mu to snazili vysvetlit i nasi spolecni znami a kamaradi, ze co jako blazni. A ono ne.
Vedlo to k tomu, ze si vyslouzil nekolik real life banu (typu: sorry byl jsi zvany, ale vis co, radej nejezdi) + se mu lide smeji. A to zas povede k tomu, ze nekde vznika Glum.
Proto nemam ostrakizaci rad, a proto me zvzdy zajimal problem svobody, a momentu, kdy je lepsi psa utratit, nez jej nechat na zivu...
Furt je tu ten Mattuv problem: jak poznat, ze tohle uz je spatny?
Da se to resit triggerem: pokud nastane podminka, bude nasledovat reakce. Takhle to mam treba s nasilim: ty do me? Ok ja prvni ranu.
Holt timto nastavuji trigger na: neustale obtezovani, pres 3 vyzvy. Ban.
Nikdy jsem si nemyslel, ze to bude treba a nepouzil jsem to ani na kamarady, co dik psychoze, mi psali totalni nesmysly nekam. Na takove lidi totiz ma smysl mluvit, mozna jim i muzes pomoct. Nicmene ukecavat utocnika rozhodnutehou pouze utocnit, je asi stejne prospesne, jako si hrat se psem, co ma vzteklinu.