• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    GILHAD: abych si nemazal neprectenou postu, tak myslim, ze Ozzy uz to ma dole, pokud se nic nedeje, takze klidne down. DEKOVALA!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    svata Celestina ;] neni nad to, kdyz se to rekne uprime : chcete rovnost, tak se tim prostrilejte ;]

dobry je, ze ten Warhammer 40k se s necim jako korektnost fakt nesere, jakoze ve svete, kde za 7 minut vyhubis z humalnich duvodu 7 miliard civilistu, tak fakt nikoho nezajima, ze svata stoji na hromade lebek a ukazuje pri tom kozy... konecne tak uz to s tema svatejma je vzdycky.

je treba hezke, kdyz uz tady resim ten lore ujetosti, ze Bozsky Imperator je svetlo na konci tunelu, skoro bych cekal, ze si nekdo vsimne, ze je to biblicky odkaz, protoze jedina mista, kde je tam zminen Lucifer, tak je zminen jako Hvezda Jitrni... no nic.

GILHAD
    GILHAD --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: to je Celestyne, tedy bozska... a k tomu furt dokola poskoucham tuhle pisnicku

Svět má ohavnější tvář, než jak ho zná Celestýna, duše čistá,
    ona vidí svatozář nad každým z nás, tím si byla vždy jistá,
    Jenže osud má ve zvyku přivést ti do cesty lidi, co ti snadno změní charakter,
    proto za poslední peníze si Celestýna pořídila otlučenej bubínkovej revolver.
    Za poslední peníze si Celestýna pořídila otlučenej bubínkovej revolver,
    ten chlap se na nic neptal a za trochu rychlýho tepla jí k němu přidal tucet ostrých střel.
    Osud má ve zvyku přivést ti do cesty lidi, co ti snadno změní charakter,
    proto za poslední peníze si Celestýna pořídila otlučenej bubínkovej revolver.

Je toho víc, co se nám nemělo stát, Celestýno, duše věrná,
    vítr vane příznivý, ale ne pro nás, naše hvězda zčerná.
    Osud má ve zvyku uhasit milión hvězd, než ti ostrými nabije,
    země se chvěla, a když jsi skončila, tak jsi mi vložila do úst hlaveň místo hostie.

Celestýna si pořídila otlučenej revolver
    https://youtu.be/HFJZlFqLXpA
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    RAV
    RAV --- ---
    SH_PANDA: tak na kapustnicu mam tiez svoj recept - modifikovany po babicke z Gemera...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Inkvizice
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A jeste jedna frakce, kterou fakt muzu... vojaci, hmyzaci, demoni a orkove dobry, ale nabozensti fanatici, at uz veri v cokoliv jsou proste uzasna predzvest zla. Teda ne, ze by bylo nekdy nejake dobro (napad, ze ve Warhammeru 40k neni zadny dobry buh, jen aspekt “dobra” v chaosu + imperator, ktery je tak nejbliz biblickemu Bohu, takze je to masove vrazdici silenec s omezenou, ale nelidsky rozsahlou moci, jehoz plany a jejich vysledky jsou opet nelidske a ktery nevaha obetovat 140 milionu obyvatel planety za 7 minut, to je jina).. kazdopadne dobri bohove jsou natolik slabi, ze je ostatni proste pozrali, pac lidstvo nikdy v historii neprojevilo tolik usili v dobru, jako v niceni, vrazdeni, znasilnovani a podvadeni...

40K - THE INQUISITION OF MANKIND [1] Part One | Warhammer 40,000 Lore/History
    https://youtu.be/-W2VGNAIs3A
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Vsimnul jsem si vcera v tramvaji (mmchodem za vcerejsi cca 5h vylet po ostrave, tak mi zezloutly uplne nove 3M filtry na gasmasce)... no proste jsem si vsimnul, ze decka pod 25 let maji bezdratova sluchatka, spunty.

Musim rict, ze me draty desne serou, kdyz treba makas na zahrade, furt se to mota do nastroju, az na level nebezpecnosti zdravi.

Tak jsem chvili hledal, a za cca 1200,- jsem objevil Philipsy, ktere mi na predcitani knizek automatem, mluvene slovo a radio staci. Vzhledem k tomu, ze mam poctive patchovany iPhone SE z 2016, a baterka, hlavne v chladu stoji uz vcelku za pitchu, libi se mi funkce nabijecka na sluchatka ale i powerbanka.

Pry to ma z tech bluetooth sluchatek fak slusny zvuk, i kdyz v tichu je slyset obcas sum, coz mi teda nevadi, jsem jeste z generace LP a MC, plus fakt mizernych mp3, takze ...

Bezdrátová sluchátka Philips SHB2515 mají pouzdro, které poslouží i jako powerbanka – MobilMania.cz
    https://m.mobilmania.zive.cz/bezdratova-sluchatka-philips-shb2515-maji-pouzdro-ktere-poslouzi-i-jako-powerbanka/a-1347282
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Davam jen frakce, co mne zajimaji, ale jde z toho poskladat lore a kde se co prekryva a doplnuje

THE RISE & FALL OF THE MECHANICUM OF MARS | WARHAMMER 40,000 Lore [Mechanicus History]
    https://youtu.be/F0GObe51--c
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SH_PANDA: prave koukam na video sve afiliace, za me samozrejme chaos a Slaanesh

THE DOMINION OF CHAOS | WARHAMMER 40,000 Lore / History
    https://youtu.be/IfiJCya9iSc

toho lore jsou FAKT TUNY
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jako vtipne momenty typu: Primarcha Corvus Corax vstoupi do Eye of Terror a jeho posledni slova jsou: “Nevermore” ;))
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SH_PANDA: hele nevim, prave, ze ja jsem to pojal tak, ze mi dosel brak, nejsem modelar, takze jsem si rek, ze sjedu lore, a jak jsem vcera psal na twitter: je to nasili, fetishe, kundy a curaky, velikansky mece a ZLO!
    To ZLO je na tom velmi pritazlive, pac v podstate zadna frakce neni normalni, pudto jsi fanatik, ktery veri ze cisar, ktery sto stoleti sedi na trunu a z toho poslednich 10 stoleti je defacto rokladajici se mrtvola, ktere denne musi byt objetovan zivot alespon 1000 psyonicky nadanych jedincu, aby vubec moh fungovat, tak proste veris, ze je buh, bez ktereho to nejde.
    Do toho mas naprosto masakrozni setting v tom, ze Chaos v podstate neni mozne porazit, pac je to jak zombie, cim vic tlacis, tim vic si vyrabis nepratel, a i z pratel se muze stat zruda.
    zas jsem psal jinde, ze svate zeny, v podstate nejbliz imperatorovym jeptisam, tak kdyz propadnou chaosu, uzivaji si natolik to, ze jim zacnou hnit vnitrnosti, ze to rady zpusobi komukoliv dalsimu.
    valka je vecna a vsudypritomna.
    co se lore tyce, tak jsem timeline vzdal nekde u 33Milenia po Cisari [rok nula, pricemz se pocita rok 40 000]. Spory jednotlivych frakci jsou sice relativne velke valky, ale krom nejakych vetsich udalosti, jako vznik novych bohu chaosu a oka zla, potazmo kompletniho vyhlazeni nekterych svetu, tak ani neni moc potreba to sledovat. neco jak francouzska revoluce: hrozne moc dat, mrdy castnicich se frakci, ale nakonec staci udelat rez a rict, tady a ted me zajima, kdo je nahore a koho jebou do huby. zrovna imperialni vojaci, kolem kterych se toci 30-40 000 po imperatorovi, tak jsou vcelku nuda, zajimave jsou xeno-rasy, ktere jsou hodne nelidske a maji zajimave rozpeti. dej si minimalne popis vsech frakci na youtube od stejneho cloveka, co delal to prvni video, co jsem linkoval. nejak ti t asi castecne odpovi.

me se ten svet libi, pac je to programove fakt NEJVIC. jakoze zlejsi, uchylnejsi a kycovitejsi uz peklo byt nemuze.
    EVELINA
    EVELINA --- ---
    OVERDRIVE: mám z toho husí kůži....četla jsem Vyhnání Gerty Schnirch od K. Tučkové, ale tohle bude silnější kafe, rozhodně dobré připomínat tyhle události
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    SH_PANDA: tak mozna dostanu odpoved od tebe
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    OVERDRIVE: na tema warhammer 40k jsem pokladal v mistnim scifi auditku dotaz, jestli ma te, po x desitkach let rozvoje warhammer sveta investovat do toho, abych se do toho dostal. cetl jsem neco na wiki a libilo se mi to, ale jako stihnu to do konce zivota, kdyz jsem to poslednich 20 let nesledoval?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Masakr na Švédských šancích: „Horší než Lidice. Při psaní jsem zhubl 15 kilo,“ vzpomíná historik — HlídacíPes.org
    https://hlidacipes.org/masakr-na-svedskych-sancich-horsi-nez-lidice-pri-psani-jsem-zhubl-15-kilo-vzpomina-historik/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tohle uz je slozitejsi i kdyz je to zaklad lore, clovek proste uz musi mit uznanou estetiku a principy, jinak to nema smysl.

40K Lore For Newcomers - The Warhammer 40,000 Timeline: Prehistory - M41 - 40K Theories
    https://youtu.be/UszZz_XC1YE
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam