• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGAncient Astronaut Society - neobvyklé památky a nálezy v naší historii, důkazy, teorie. Pouze seriózně!
    Seriózní diskuse nad památkami, nálezy a fakty z naší historie, které se nehodí do obvyklých schémat a teorií, nebo jsou očividně přizpůsobené tak, aby do nich zapadaly. Ideálně materiály ve formě fotografií, článků atd. Žádné senzacechtivé nebo přehnané spekulace, žádné paranormální nebo duchařské jevy, žádné očividné nesmysly. Cílem je mapování zajímavých objektů a nálezů na naší planetě, i informací, které o nich v současnosti máme.
    rozbalit záhlaví
    JOSE_MAT
    JOSE_MAT --- ---
    Archeologové vykopali „starověký iPhone“, jeho stáří odhadli na 2137 let | REFRESHER.cz
    https://refresher.cz/...ri-odhadli-na-2137-let?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
    cestování v čase in 3...2...1...
    LUKK
    LUKK --- ---
    Robots Guarded Buddha's Tomb According to Ancient Hindu Legends — Curiosmos
    https://curiosmos.com/robots-guarded-buddhas-tomb-according-to-ancient-hindu-legends/
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Dobrý blábol... něco jako že glyfy na Nazce sloužily jako kalendář.

    Tajmeství velikonočních soch: ukazují na zdroje vody - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...ochy-moai-vyzkum-teroie-lipo-zdroj-pitna-voda.A190121_131053_kolem-sveta_taj
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Ou jeee...devátá série vetřelců včera spatřena v bedýnce s trubadůry. Asi zajdu do garáže pro pytlíček srandy a s radostí si poslechnu další odvar již několikanásobného recyklátu :-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    This is what happens when you put a compass inside one of the H Blocks at Puma Punku.


    Anomalía magnética en bloques H de Puma Punku
    https://www.youtube.com/watch?v=x6J6wcWOFq8
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    JOSE_MAT: Když už jsi nakousnul ty přímky, tak kdysi hodně pobavila konstrukce jejich "přímky" ze Stonehange v UK přes vikingské pevnosti v Dánsku a pak k pyramidám v Gíze...tak jsem si to doma raději nakreslili a ejhle, ono to protíná Prahu....to nemůže být náhoda...

    JOSE_MAT
    JOSE_MAT --- ---
    KORKMAZ: tenhle seriál člověk musí milovat, kde jinde vidíš, že na mapě označej dva body, udělaj mezi nima přímku a vážně prohlásej, že to nemůže být náhoda :D
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    DRAGON: Hele je to v HD kvalitě, takže všichni hrozně sešli. Usnul jsem u toho do pár minut, ale hlavní otázkou pro mě zůstává, jestli Erich bude mít pořád to samý bledě modrý sako :-)

    Včera běžel už druhý díl a pro pořádek, je to 8. série.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KORKMAZ: uz sem nvidel novej dil tak 3 sezony, porad vypada Tsoukalos jak po vybuchu atomovy bomby? :-)
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Na Zoomu začali dávat další sérii Vetřelců dávnověku aneb osmé vydání věčného recyklátu :-)
    LUKK
    LUKK --- ---
    Sofistikovanost počítacího strojku nalezeného u ostrova Antikytherha při vrakovém potápění mne nepřestává fascinovat:
    Eternal Gadgetry
    http://www.eternalgadgetry.com/working_principles_1.html
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Převratný objev 3000 let staré sochy Ramesse II. nejspíš přepíše dějiny Egypta! | g.cz
    http://g.cz/prevratny-objev-3000-let-stare-sochy-ramesse-ii-nejspis-prepise-dejiny-egypta
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Resonance in the Baltic Sea Monument
    http://www.human-resonance.org/baltic_sea_monument.html
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    To by v tom byl čert, kdyby se ta loď neztratila v bermudskym trojuhelníku :-D

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Mexican pyramid has two more inside, scientists discover | World news | The Guardian
    https://www.theguardian.com/...d/2016/nov/17/mexican-pyramid-has-two-more-inside-scientists-discover

    A 10-metre-tall pyramid was found within another 20metre structure, which itself is enveloped by the 30-metre exterior visible at the Maya archeological complex known as Chichen Itza in Yucatán state.

    tri layery pyramid, jsem rad, ze sem mel pravdu, kdyz sem vzdycky tvrdil, ze pyramida je jenom obal pro nejaky vnitrni prostor a nebo, ehm, lod :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    A pár dalších připomínek toho, jak se dá s primitivními nástroji dělat vyspělá kamenická práce... jasně, pánové archeologové si představují, že pilou se dá kámen řezat jen s lidskou silou. Ono to jde, ale většinou jen v případě pískovce nebo mramoru... ale granit nebo diorit takhle zcela jistě tehdy neporcovali...:







    Přesnost ve zlomcích milimetru. Tohle se mělo dít pomocí kamenů a písku, nekonečným leštěním, kterým se ta otesaná plocha vyrovnala. Jeden můj kamarád, totální ignorant všech těchto faktů, mi je schopen neustálě přednášet tuhle školní teorii jako pravdu: Stačilo hodně lidí a hodně času a mohli to udělat. Když pominu zcela pomýlenou představu o starověku, kde by nikdo nedělal nic jiného, než neustále něco vrtal a leštil po deseti a staletí, kolik toho tam je, tak hlavní věcí je naprostá nemožnost takto docílit hladkého povrchu. A proš mu to nedochází? Protože ten člověk nikdy nevzal do ruky brusný papír a nezkusil si obrousit ani špalek dřeva - měkkého materiálu, neporovnatelného s granitem. Při ručním broušení není možné dodržet stejnou intenzitu brusu v tak velké ploše, dřív nebo později vzniknou probroušené oblasti, které už nikdy nevyrováte a povrch nikdy nebude rovný...


    Krásně viditelná stopa řezu, každá jedna drážka znamená jeden tah cyklus řezu. To muselo projet kamenem jako nůž máslem.


    Pilové řezy do kamene z Peru:


    Pár klasických kamenických uchyláren z Puma Punku... dnes by se to nejspíš dělalo litím do formy, protože dělat to z kamene je extrémně obtížné díky vnitřním úhlům... Naši předkové se patrně místo zemědelství, náboženství a válek strašně nudili, když mohli desítky let pracovat na jednom takovém kamenu... a těch tam jsou tisíce...








    A tohle nemá smysl snad ani komentovat - čímpak dělali takhle přesné, dokonalé vývrty? Když neměli ani vrták, ani elektřinu? Rybí kostičkou?


    A tohle jako naprostý vrchol jemnosti a přesnosti. Dokonale frézovaná (ano, frézovaná, jinak to nejde) dřážka s vývrty...


    Začínáms i říkat, že největším neštěstím humanitních studií, jako je archeologie a podobné obory je to, že lidi tam nikdy neměli nic společného s technikou a patrně doma fakt nikdy ani nezkoušeli vyvrtat díru do zdi. Jsou tak zcela odcizení od toho, jak se skutečně kámen opracovává a jak se podobné věci dělají, takže místo, aby použili jasné vysvětlení, tak zkoušejí všechno zplácat jen z toho, co mají k dispozici na místě. Jenže, to místo je staré tisíce, spíš desetitisíce let! Jestli tam někdy nějaké nástroje a stroje byly, tak už je nikdo dnes nenajde. Když by někdo dneska našel náš dělostřelecký bunkr a vedle něj mušličku, to si opravdu bude myslet, že jsme postavili něco takového pomocí mušličky? Exkurze ve světě techniky by těmhle chytrákům víc než prospěla. Ukazuje, jak může být izolace nějakého vědního oboru zhoubná.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Pro nás nic nového, ale i tak je dobré si to připomínat, navíc stále víc "amatérských" archeologů a techniků jezdí zkoumat tyhle monumenty a stopy v nich (což je jedině dobře) a dokumentují je. Zajímavé, jak tradiční archeologie velmi pečlivě ignorovala všechny tyhle znepokojivé stopy... i když jsou doslova u nosu třeba v Gíze, tak na ně v žádné knize nenarazíte... a další věcí je, jak skvěle ty věci zapadají k současným technologiím, např. vrtání se zachováním jádra vrtu (což by nikdy nebylo možné tou směšnou a neustále omílanou teorií vrtu kusem klacku, kamenem a pískem jako abrazivem). Fakt ještě někdo té historce věří? Civilizace, která stavěla tak sofistikované stavby s takovou přesností, měla evidentně k dispozici elektřinu, vyspělou technologii, která v řadě ohledů překonává naši současnou najednou konvertovala ke klacku s kusem kamene?

    Současné vrtací hlavice:


    A tady je skvěle vidět výsledek na tisíce let starém bloku granitu. Stopa po kruhovém řezu na konci vývrtu přesně odpovídá technologii na předchozím obrázku. Kdo tohle nevidí, tak je buď idiot, nebo ignorant.




    Parádní detail vrtu - tohle NIKDY, ani kdybyste se rozkrájeli, kusem klacku, kamenem a abrazivem neuděláte...


    Tisíce let starý vývrt s jádrem, které zůstalo na svém místě...

    Jak může někdo lidem tvrdit, že se to dělalo takhle?


    Vyvrtané jádro, kterých jsou v Egyptském muzeu spousty, a ne, nejde o nějaký artefakt.
    ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    Stopy civilizace starověkých bohů (ruský dokument)
    https://www.youtube.com/watch?v=RSMHFan43aM
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SUN_VU_KUNG: na Sondoon je obrovskej zajem, clovece, kdes hledal? Dyt tam chce kazdej, kdo o tom vi :) zrovna skupina mejch znamejch zarizuje expedici, muzu ti na ni dat cislo
    SUN_VU_KUNG: jo, do Patagonie to beru cestou, pac se tam leti ze Santiago a na jih je letecky spoj. Spoj to s Ohnivou zemi, pry je to masakr!
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Ale hrozně rád bych se podíval sem: http://www.sondoongcave.org/ jen nemůžu sehnat další nadšence, lidi moc nebere sedmidenní průchod největší jeskyní na světě, plus Vietnam :) Ale ta jeskyně je prostě neuvěřitelná. Hlavně pro fotografa.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam