• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGAncient Astronaut Society - neobvyklé památky a nálezy v naší historii, důkazy, teorie. Pouze seriózně!
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Resonance in the Baltic Sea Monument
    http://www.human-resonance.org/baltic_sea_monument.html
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    To by v tom byl čert, kdyby se ta loď neztratila v bermudskym trojuhelníku :-D

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Mexican pyramid has two more inside, scientists discover | World news | The Guardian
    https://www.theguardian.com/...d/2016/nov/17/mexican-pyramid-has-two-more-inside-scientists-discover

    A 10-metre-tall pyramid was found within another 20metre structure, which itself is enveloped by the 30-metre exterior visible at the Maya archeological complex known as Chichen Itza in Yucatán state.

    tri layery pyramid, jsem rad, ze sem mel pravdu, kdyz sem vzdycky tvrdil, ze pyramida je jenom obal pro nejaky vnitrni prostor a nebo, ehm, lod :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    A pár dalších připomínek toho, jak se dá s primitivními nástroji dělat vyspělá kamenická práce... jasně, pánové archeologové si představují, že pilou se dá kámen řezat jen s lidskou silou. Ono to jde, ale většinou jen v případě pískovce nebo mramoru... ale granit nebo diorit takhle zcela jistě tehdy neporcovali...:







    Přesnost ve zlomcích milimetru. Tohle se mělo dít pomocí kamenů a písku, nekonečným leštěním, kterým se ta otesaná plocha vyrovnala. Jeden můj kamarád, totální ignorant všech těchto faktů, mi je schopen neustálě přednášet tuhle školní teorii jako pravdu: Stačilo hodně lidí a hodně času a mohli to udělat. Když pominu zcela pomýlenou představu o starověku, kde by nikdo nedělal nic jiného, než neustále něco vrtal a leštil po deseti a staletí, kolik toho tam je, tak hlavní věcí je naprostá nemožnost takto docílit hladkého povrchu. A proš mu to nedochází? Protože ten člověk nikdy nevzal do ruky brusný papír a nezkusil si obrousit ani špalek dřeva - měkkého materiálu, neporovnatelného s granitem. Při ručním broušení není možné dodržet stejnou intenzitu brusu v tak velké ploše, dřív nebo později vzniknou probroušené oblasti, které už nikdy nevyrováte a povrch nikdy nebude rovný...


    Krásně viditelná stopa řezu, každá jedna drážka znamená jeden tah cyklus řezu. To muselo projet kamenem jako nůž máslem.


    Pilové řezy do kamene z Peru:


    Pár klasických kamenických uchyláren z Puma Punku... dnes by se to nejspíš dělalo litím do formy, protože dělat to z kamene je extrémně obtížné díky vnitřním úhlům... Naši předkové se patrně místo zemědelství, náboženství a válek strašně nudili, když mohli desítky let pracovat na jednom takovém kamenu... a těch tam jsou tisíce...








    A tohle nemá smysl snad ani komentovat - čímpak dělali takhle přesné, dokonalé vývrty? Když neměli ani vrták, ani elektřinu? Rybí kostičkou?


    A tohle jako naprostý vrchol jemnosti a přesnosti. Dokonale frézovaná (ano, frézovaná, jinak to nejde) dřážka s vývrty...


    Začínáms i říkat, že největším neštěstím humanitních studií, jako je archeologie a podobné obory je to, že lidi tam nikdy neměli nic společného s technikou a patrně doma fakt nikdy ani nezkoušeli vyvrtat díru do zdi. Jsou tak zcela odcizení od toho, jak se skutečně kámen opracovává a jak se podobné věci dělají, takže místo, aby použili jasné vysvětlení, tak zkoušejí všechno zplácat jen z toho, co mají k dispozici na místě. Jenže, to místo je staré tisíce, spíš desetitisíce let! Jestli tam někdy nějaké nástroje a stroje byly, tak už je nikdo dnes nenajde. Když by někdo dneska našel náš dělostřelecký bunkr a vedle něj mušličku, to si opravdu bude myslet, že jsme postavili něco takového pomocí mušličky? Exkurze ve světě techniky by těmhle chytrákům víc než prospěla. Ukazuje, jak může být izolace nějakého vědního oboru zhoubná.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Pro nás nic nového, ale i tak je dobré si to připomínat, navíc stále víc "amatérských" archeologů a techniků jezdí zkoumat tyhle monumenty a stopy v nich (což je jedině dobře) a dokumentují je. Zajímavé, jak tradiční archeologie velmi pečlivě ignorovala všechny tyhle znepokojivé stopy... i když jsou doslova u nosu třeba v Gíze, tak na ně v žádné knize nenarazíte... a další věcí je, jak skvěle ty věci zapadají k současným technologiím, např. vrtání se zachováním jádra vrtu (což by nikdy nebylo možné tou směšnou a neustále omílanou teorií vrtu kusem klacku, kamenem a pískem jako abrazivem). Fakt ještě někdo té historce věří? Civilizace, která stavěla tak sofistikované stavby s takovou přesností, měla evidentně k dispozici elektřinu, vyspělou technologii, která v řadě ohledů překonává naši současnou najednou konvertovala ke klacku s kusem kamene?

    Současné vrtací hlavice:


    A tady je skvěle vidět výsledek na tisíce let starém bloku granitu. Stopa po kruhovém řezu na konci vývrtu přesně odpovídá technologii na předchozím obrázku. Kdo tohle nevidí, tak je buď idiot, nebo ignorant.




    Parádní detail vrtu - tohle NIKDY, ani kdybyste se rozkrájeli, kusem klacku, kamenem a abrazivem neuděláte...


    Tisíce let starý vývrt s jádrem, které zůstalo na svém místě...

    Jak může někdo lidem tvrdit, že se to dělalo takhle?


    Vyvrtané jádro, kterých jsou v Egyptském muzeu spousty, a ne, nejde o nějaký artefakt.
    ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    Stopy civilizace starověkých bohů (ruský dokument)
    https://www.youtube.com/watch?v=RSMHFan43aM
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SUN_VU_KUNG: na Sondoon je obrovskej zajem, clovece, kdes hledal? Dyt tam chce kazdej, kdo o tom vi :) zrovna skupina mejch znamejch zarizuje expedici, muzu ti na ni dat cislo
    SUN_VU_KUNG: jo, do Patagonie to beru cestou, pac se tam leti ze Santiago a na jih je letecky spoj. Spoj to s Ohnivou zemi, pry je to masakr!
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Ale hrozně rád bych se podíval sem: http://www.sondoongcave.org/ jen nemůžu sehnat další nadšence, lidi moc nebere sedmidenní průchod největší jeskyní na světě, plus Vietnam :) Ale ta jeskyně je prostě neuvěřitelná. Hlavně pro fotografa.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    DRAGON: Torres del Paine, ale bude toho víc, prostě pracovně zatím Patagonie, detaily se teprve ladí :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SUN_VU_KUNG: Tierra del Fuego, right?
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    DRAGON: Jako jo, jasně, není to nemožný, ale přeci jen, je to dost speciální místo, nejde to moc spojit s ničím jiným, tisíce kilometrů ještě od kontinentu a jen prťavých pár ostrovů :) Každopádně na výpravě držím palce a fandím, hodně foť! :) Mě jestli to klapne, tak budu tak leda koukat ze břehu:
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SUN_VU_KUNG: je to na Zemi, nic neni daleko .) já tam letím příští rok, btw
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    DRAGON: Škoda, že je to tak daleko.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    "In the middle of the Great Ocean, in a region where no one ever passes, there is a mysterious and isolated island; there is no land in the vicinity and, for more than eight hundred leagues in all directions, empty and moving vastness surrounds it. It is planted with tall, monstrous statues, the work of some now vanished race, and its past remains an enigma."
    - Pierre Loti
    Credit photo -
    Pic 1 National Geographic
    Pic 2 © Hugues Duclos
    Pic 3 Geo.fr
    Pic 4 travelblog.org
    Publication E.Kerwiccat /Megaliths around the world contributor.



    ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    You searched for Puma Punku · Hidden Human History with Brien Foerster
    http://hiddenhumanhistory.com/?s=Puma+Punku
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Jo, je to tak, souhlasím - věci se zjednodušují na skoro ikonografické zkratky:
    První atomovka - Hirošima
    Pyramidy postavili egypťané a byly to hrobky
    Ameriku objevil Kolumbus, předtím žádné mezikontinentální styky nebyly
    a tak je to s bezpočtem historických věcí.

    To, že to nikoho nezajímá a nepátrá po tom, vcelku chápu, civilizace je buď na pokraji existenčního problému, nebo se naopak obluzuje nehodnotným kýčem, který vyplňuje čas, tak nutný k přemýšlení. Ani jednu stranu to nezajímá. Jenže v těch věcech tady leží minulost, která mluví nejen o naší současnosti, ale i budoucnosti. Fakt, že tu před naší cviliziací mohla být jiná, nebo hned několik, to je něco, co naše paradigma světa dokonale rozbije. Jenže třeba mě tohle vůbec nevadí a naopak mě to zajímá - každou věc, která vybočuje, pokud mám čas, podrobuju zkoumání, jak to vlastně je. V kontrastu s tím jsou obranné reakce na hranici hysterie (zažil jsem), kdy se z oponenta začne stávat agresivní jedinec, který není schopen argumentovat, protože vidí, že mu chybí tak 85% informací o té záležitosti a propadá se... Když jsem na několika známých faktech demonstroval, že Pearl Harbor byla operace, o které se nejen vědělo předem, ale hlavně přinesla tak důležité důvody pro vstup USA do války, tak mi oponent řekl: "Nevěřím, že by nějaká vláda obětovala svoje lidi. A i kdyby to tak bylo, tak v takovém světě nechci žít." Přitom nedávno se psalo o faktu, že Churchill a jeho lidé obětovali město v Anglii, aby neprozradili, že umí číst depeše z Enigmy - a to je prostě fakt. I velmi inteligentní a racionální lidé, se při setkání s věcmi, před kterými se neumí otevřít a vykročit z mantinelů vnuceného myšlení, prostě rozklepou a nedají to. Někdy jsem skoro s otevřenou pusou koukal, kolik agresivity se najednou vyplaví, když se konfrontují s něčím, co jim jejich nalinkovaný svět boří...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    btw jestli se chcete podilet na dezinformaci, nechte se pohrbit napr. s harddiskem
    ten imho vydrzi pri spravny konzervaci stovky let (kus pevnyho hliniku v tvrde igelitove vzduchotesne folii) a az vas jednou vykopou archeologove, tak z toho bude "neznamy nabozensky predmet" :D
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SUN_VU_KUNG: cela nase realita je zalozena na vire v "neco" - penize, boha, zarucenou pravdu
    ja bych to definoval jako castecny autismus - dokud veci zapadaji do obecneho konceptu, je to ok, ale ve chvili kdy se ho snazite narusit, tak to vyvolava odmitavou/panickou reakci
    ono by to pak mohlo implikovat, ze by vam nekdo mohl cely zivot lhat a vy s tim nemuzete vubec nic delat

    vyuka dejepisu na skolach je pripad sam pro sebe
    kdyz vezmu i nedavnou historii (20st.), tak se uci "prvni atomovka vybouchla v hirosime"
    dejepisarka se se mnou vydrzela hadat 15 minut, nez musela uznat, ze to bylo ve skutecnosti v Novym Mexiku
    jenze to spada do konceptu skol - naucit se z hlavy udalosti a data, ale hlavne nepremyslet nad tim co a proc se kde stalo

    dalsi moje oblibena vec na dejepisu - obecne znama pravda, u ktery se ale malokdo pozastavi
    "dejiny pisi vitezove" .... tzn. "historickou pravdu" o udalostech ma ten, kdo dokaze potlacit/vyhladit svyho nepritele, protoze pak nezustane nikdo, kdo by byl schopny predat jiny popis udalosti
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ESY: a ja se nedivim, problem je totiz v CR v tom, ze tech magoru tipu Benda je opravdu hodne. Hledej mezi nima pak lidi, ktery resej vedecky poznatky a ne konspirace a bachorky..
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    QWWERTY: tohle je ale spis chyba projektovyho manazera, protoze za nim pak ty cisla a prusery pujdou, to bych uplne neschovaval, pac v korporatu to vetsinou vyjde na povrch, ale u AA teorii se to zamaze pod povrch, protoze pokud nemas dostatek informaci, tak to vlastne logicky dava smysl, nesrovnalosti vzniknou az prave zbrousenim hran a penetraci do hloubky..

    jako neni vubec potreba si delat nejaky nadeje, ze lidska spolecnost je neco vic nez bejkajici ovce, co zopakujou vsechno, co jim nekdo podsune. 70% lidi se ani nezamysli nad vecma, s kterejma prichazi denne do styku, uvaha nad stavbama postavenejma ve staroveku je potom uplne na konci tuhle fronty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam