• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGAncient Astronaut Society - neobvyklé památky a nálezy v naší historii, důkazy, teorie. Pouze seriózně!
    ESY
    ESY --- ---
    SUN_VU_KUNG: Jeste ad prednasky, napad je to uzasny, ale obavam se unas by to nedopadlo dobre, jedini kdo by na tyhle prednasky chodili by byli podivini co by se te snazili urazet, ne argumentovat ci poslouchat. Pokud bys tohle myslel vazne a chtel se do toho trosku oprit tak je mnohem lepsi natocit serii videii. Kazdopadne az se priste uvidime mame co probrat.
    ESY
    ESY --- ---
    SUN_VU_KUNG: Ono je to takhle s hodne vecma, prosty lid ( ted to nemyslim neak urazlive ) neche o vecech pochybovat, vetisnou mu staci nejake ne uplne ulitle vysvetleni a tim jeho reseni konci. Pro nej jako jednotlivce je aboslutne zbytecne hledat realny reseni problematiky. A Jak to jiz v spolecnosti funguje, vetsina beznych jedincu nema potrebu se konforntovat proti zbytku tim ze se bude snazit tvrdit "jinou pravdu" nez ostatni.

    Tohle neni otazka jen temata probiraneho zde, kdyz to vemu do extremu. Tak podobna situace se dnes vyskytuje co se jidla tyce, kdyz zacnu nekomu rikat ze se da jist i "zdrave" a z kvalitnich surovin, lidi me ukamenuji "argumenty" typu to nejede, je to drahy, nemam na to cas atp. A od tematu se snazi utect co nejrychleji, misto toho aby dokazali vest diskusi kde se bude argumentovat..


    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    QWWERTY: To já chápu, ale stejně mě nepřestane fascinovat fakt, že aniž by někdo ty věci opravdu viděl, nebo zkoumal, tak má naprosto jasno, jak to vzniklo, a je ochoten dál šířit oficiální bludy, které jsou prostě neudržitelné. Až když začneš ukazovat fotky těch věcí a mluvit o detailech, tak se to trochu změní, ale už se mi několikrát stalo, že jakmile nepříjemná pravda "že nevíme jak" přeroste určitou hranici, následuje argument: Tehdy měli hodně lidí a času a tak to mohli udělat". V tónu takového sdělení slyšíš - "víc se už o tom nechci bavit, takhle to bylo, ber nebo nech být". Ještě dál za tímhle tónem je cítit strach - že můj růžový a přesně nalajnovaný svět má trhliny, se kterými si nevím rady. A přesně tohle je systém víry... když dojdou argumenty, spustí se Deus Ex Machina. Tak to chtěl bůh a hotovo. A úplně stejně je to s přemýšlením nad těmihle věcmi z historie.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    EXCITE: To je jen kousek od PP, ale myslím, že by netušili taky :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    A když se vrátím trochu zpět, k těm debatám na starými civilizacemi, tak se s pravidelnou frekvencí opakuje argument, že: S množstvím lidí a časem se dá postavit cokoliv. Tenhle argument ale stojí právě na tom, že ty úžasné věci tu už jsou, postavené, případně rozvalené ve formách ruin. A my se na ně dívám naprosto zkreslenou optikou člověka z 21. století, a projektujeme do toho sami sebe. Jenže i když přijmeme historické pravdy a mainstreamovou archeologii, tak náš pohled nemůže být tehdejší realitě vzdálenější. Tehdejší život nebyla selanka se spoustou času na vymýšlení komplikovaných technických řešení, která budou luštit ještě generace po nich... je potřeba si uvědomit, že tehdejší život byl velmi těžký a krátký. Průměrný věk dožití byl poloviční než dnes a efektivní věk pro práci trval krátce. Další věcí je, že to "obrovské množsví lidí" zase nebylo tak obrovské - populace byla zlomková a při tak náročných stavbách, jako byly pyramidy, by ani stovky tisíc lidí jako řád, nemusely hrát takovou roli. A to nemluvím o stavbách v Bolivii, které jsou přisuzované kmenům, které neměly žádnou technologii, písmo a v podstatě neměly ani rozvinuté zemědělství. A k tomu patří další věc - tehdejší člověk měl na prvním místě starost o jídlo - s úrodou a různými cykly pracuje bezpočet náboženství a kultů. Zajistit potravu bylo nejdůležitější. Nepočetné kmeny měly úplně jiné starosti, než do dioritu dělat laserově přesné zářezy s čtvercovým profilem a do nich vrtat milimetrové díry s přesnosí na setiny milimetru. Jednoduše řečeno - skoro nikdo si v takové době nemohl dovolit nenechat dřít lidi na polích a zajišťovat obživu, bez strojů a dnešní mechanizace... jeden den v tehdejším světě by daleko líp ilustroval fakt, že vznik takových staveb v jejich prostředí nedává smysl, i při velké síle náboženství, mocenském teroru atd. by vývoj a tvorba takhle složitých věcí danou kulturu zlikvidovala, ve vztahu k zajišťováním obživy, obrany před sousedy atd... když budou tisíce a tisíce lidí po generace brousit diorit, aby se probrousili alespoň pár milimetrů do masivu, kdo bude dělat na polích, kdo bude válčit a bránit atd...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SUN_VU_KUNG: clovek chce reseni a chce ho hned
    to stejny je zaklad psani korporatnich emailu - jednoduchy vety, strucny fakta, jasnej zaver
    hloubkova analyza az na par jedincu nikoho nezajima
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    SUN_VU_KUNG: kdybys třeba mluvil o Tiahuanacu, možná by lidi už věděli :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    A ještě pár obrázků Korálového hradu:


    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    A jen pro ilustraci jsme se dotkli tématu Korálového hradu, který postavil sám, jediný člověk, Edward Leedskalnin na Floridě z bloků korálu, které vážily tolik, že by je nemohl s tehdejší technikou přepravovat a už vůbec ne sám. Některé bloky váží i 8 tun a podle mnoha svědků Ed neměl žádné pomocníky, ani jeřáby atd. Největším kusem je pilíř který má skoro 30 tun. Naopak, sám údajně používal a zdokonaloval nějaké zařízení, které k pohybu s kvádry používal. Je to krásně fantaskní historka, o které opět většina lidí vůbec netuší a když se vytáhne na světlo, tak si myslí, že to je nějaký přibarvený blábol z Blesku... ale ono se to stalo, stejně jako třeba projekt Philadelphia. Je zajímavé, že na zbytcích technického zařízení, které zbylo po vydrancování Edovy dílny po jeho smrti, pracují seriózně dál různé teamy po světě jako na jedné cestě pro manipulaci s gravitací. Když se člověk oprostí od mysteriózní opony, která je podobná, jako v případě Tesly, tak nelze zapřít, že tam jsou fakta, která nezapadají do žádných rámců. V současnosti nikdo nevěří tomu, že může jeden muž pohybovat s blokem kamene o váze 30ti tun sám. A přesto se to v minulém století dělo.




    teorií o tom, jak mohlo tohle zařízení s magnety fungovat najdete spoustu, včetně vědeckých projektů, které se snaží jej vskřísit (podle mě to už dávno mají).
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Včera jsme v Tlusté koale trochu naťukli téma starých vicilizací a jejich schopností pracovat s technologiemi. Byla to klasická debata, kde jsem za blázna :D, ale trochu jsem o tom přemýšlel. Ne o těch faktech, tisícovkách nálezů, pokusů a vysvětlení. Ale o tom, proč lidé reagují na takové informace tak, jak reagují. A tak si říkám, jestli to není prostě kvůli množství dat. Nikdo nemá čas a prostor se tím zabývat nějak hlouběji a proto si vystačí s obecně uznávanými "pravdami", které jsou z učebnic, školy nebo dokumentů. Ono to do sebe více méně tak pěkně zapadá a podobně, jako je to u víry, pak nedochází k zbytečným otázkám a člověk může takovou věc v klidu uklidit do poličky ve svém mozku a přilepit nálepku Vyřešeno. Je pohodlné důvěřovat "vědcům" když tvrdí, že bronzové nástroje sloužily k opracování asuánského granitu. Ale zkoušeli jste to někdy doopravdy? Nebo jen jako u víry věříte, že to prostě funguje? :) Všechno tohle stojí na pečlivě vybraných a setříděných informacích, na jejichž řetězcích má spousta lidí postavené kariéry, publikace atd. Jak si dobře všimnete, nikdo nezohledňuje sporné důkazy a ukáže je jen tehdy, když už nemůže jinak (pyramidy v Gíze prostě neschováte). Většina sporných důkazů je ale pečlivě ignorována a přitom leží všude kolem. A informace o nich jsou právě to, co lidem chybí k tomu, aby nad tím začali přemýšlet víc. Obvykle když mluvím třeba o Puma Punku a podobných dalších stavbách, tak nikdo moc netuší, o co jde. To je pak těžké vysvětlovat jedinečné technické zpracování těch staveb, když lidem chybí informace. Jasně, že je to všechno na netu a lze to dohledad včetně mraku technických dat... ale stejně, dělá to někdo jen tak sám od sebe, nebo se spokojí s obecnou pravdou, která vysvětli +/- vše (i včetně stavby něčeho, jako je pyramida). Tak jsem si říkal, jestli by třeba nebyla zajímavé udělat nějakou přednášku, nebo přednášky na tohle téma - samozřejmě s maximálně racionálním a seriózním přístupem...
    ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    Pěkný

    The geoglyphs of Nazca. Some observations
    http://www.arcanafactor.org/our-projects/nazca/81-nazca-geoglyphs
    ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    O tom už je x dokumentů i někde rozvíjej proč to postavili :D
    - spíš mi vadí že je to už zastřešené, takže nějakou pěknou fotku celku už člověk nepořídí.


    Short breaks to G ö b e k l i T e p e in 2015
    http://www.andrewcollins.com/page/events/Gobekli_break_0515.htm
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    No aspoň že se o to někdo zajímá - ale z té jejich kamery mě trefí 8-/ to si nemůžou koupit nějaké držátko s gyroskopem? :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    https://www.facebook.com/video.php?v=10152809561242726

    For those of you who are unaware of a place in Turkey called Gobekli Tepe, this is a short video with Andrew Collins and Graham Hancock that explains the importance of this place. The place is the oldest organized civic center current discovered at 14,000 years old.
    ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    Paleocontact.com - Ancient austronauts. About what happened 5000 years ago.
    http://paleocontact.com/paleocontact/America/
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ALIENJEDNA: Tuhle "vyfrézovanou" "misku" v náhledu právě uvádí i Dunn jako příklad obrábění, který je srovnatelný s dnešními technologiemi a který by s tehdejšími nástroji nebyl možný. Hlavně podobně jako v dalších případech, tuhle podivnost nikde neuvidíš - myšleno v knihách o archeologii... máš zdokumentované hromady artefaktů, u kterých si jsou archeologové jistí, k čemu sloužily, nebo na to alespoň naroubovali dostatečně obecnou teorii, ale ty věci, u kterých netuší a které nezapadají do teoretických rámců, ty smlčí a nenápadně zasunou jako by neexistovaly. Vzniká tak nebezpečná cenzura skutečného dědictví po předchozích civilizacích a přizpůsobování jejich obrazu do nějakých rámců, které nejsou skutečné. Vytvářejí tak vlastně nové mýty, přepisují fakta. Stačí si udělat průzkum u běžných lidí, většinou papouškují zcela nekriticky to, co se naučili ve škole, plus četli někde na novinkách...
    ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    Lost Ancient High Technology Of Egypt Before The Pharaohs Part 1
    https://www.youtube.com/watch?v=SmWum2RKwW0&list=TLXCx48vWimRY
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    web trochu pofidérní, ale co ...člověk si sám musí odfiltrovat ten pop-bullshit, aby mu zůstala jenom podstata informace

    http://extrastory.cz/...albeku-objevili-dal%C5%A1i-je%C5%A1t%C4%9B-v%C4%9Bt%C5%A1%C3%AD-megalit.html


    a trochu netradičně ke všem těm blízkým východům a jižním amerikám i Rusko
    ... někdo v diskuzi tvrdil "granitic stones break in cubic shapes by himself." (nejsem geolog) a chybí mi tam info, jestli materiál kamenů odpovídá materiálu podloží - tzn. jestli to mohlo předtím součástí přírodního útvaru nebo pochází z jiné lokace
    http://englishrussia.com/2014/03/06/huge-mysterious-megaliths/

    + tradiční kruhový stopy



    ___
    + jeden se známým původem pro představu náročnosti opracování granitu techologiemi 19 st.
    "A huge tub of 6 m in diameter and 48 tons of weight was made of a single piece of granite.
    It took 10 years to transform a 160 tons block of granite into an imperial tub.
    "
    ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    Sice staršího data, ale pár zajímavostí tam je
    1 PLANETA ZÁHAD - POD MASKOU BOHŮ cz
    https://www.youtube.com/watch?v=ivC41zH4lbQ


    17 minuta - zdivo
    2 PLANETA ZÁHAD - NEVYSVĚTLITELNÉ OBJEVY cz
    https://www.youtube.com/watch?v=v1nMABwqEdU
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ALIENJEDNA: Tak vycházím z těch mechanických stop, které se dají na některých kusech najít - tj. spirálové rýhy ve vývrtech nebo dlouhé rýhy po pilách... někde jsou i cirkulární stopy po kotoučích. Většina těhle věcí vypadá na mechanické obrobení a k tomu je potřeba nástroj s tvrdostí a pevností větší, než materiál, jeho pohyb a energie - takže vlastně dost podobný koncept tomu, co máme dnes, jen oni jsou v tom poněkud efektivnější - ale hlavně, disponují tím v dobách, kdy je jim oficiální archeologie ochotná přisoudit maximálně sekáček z měkkého bronzu a kamennou paličku. Christopher Dunn předpokládá např. u vydlabání egyptských sarkofágů (jsou z jednoho kusu granitu) použití vrtání s ultrazvukem atd. Samozřejmě že mohlo jít ještě o vyspělejší metody, kdo ví. Každopádně se o tomhle nedochovalo vlastně vůbec nic... všude jsou tu monolity a stavby, které by neměli být tehdejší lidé vůbec schopni postavit, jedna z největších záhad lidstva a stejně se na to donekonečna používá mantra a o tisících otrocích, sekáčcích, neuvěřitelné dřině a mnohaleté práci... to ale nijak nevysvětluje strojové stopy, přesnost, s jakou je to všechno vyrobené a to množství...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam