CMLKA: ono je toho víc, s vesnicí nebo městem to nemá zas až tolik společného, na jednu stranu je teď "trendy" /nesnáším to slovo/ zdravý životní styl, na druhou stranu doba je nějaká zrychlená, a lidi to řeší odbýváním jídla, párek v rohlíku, nebo bageta někde u pumpy, vím jak to řeší naši cesťáci, a zdaleka to nejsou lidi nad čtyřicet:)
KUBAN88: tak to se člověk nemusí zajímat zrovna o gastronomii, na výběr má každý, a upřímně řečeno, třeba příprava těstovin s nějakou zeleninovou oblohou mi přijde daleko jednodušší než vepřo knedlo, a s těmi tradicemi opatrně, nikdy se lidi nepřežírali tak jako dnes, trochu mi to připadá jak v tom filmu obecná škola, jak se ptá šafránková sousedky jestli jí chutná ten chleba namazaný centimetrovou vrstvou másla, a ona jí na to odpovídá, to víte, za války jsme nemohli, teď můžeme