• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COPPYFarmářské trhy
    Chystáte se? Byli jste? Doporučite? Co si o nich myslíte? Cokoliv pro příznivce (možná i odpůrce?) farmářských trhů!





    FARMÁŘSKÉ TRHY NA WEBU

    Nakoupené zboží na FT nejraději ukládám do:

    191 hlasy od 161 respondentů

      rozbalit záhlaví
      GIO
      GIO --- ---
      PIZI: tak mne treba docela prekvapilo, ze zrovna "nezdrave" uzeniny se tam sezenou. to bych necekala. ja netrpelive cekam, az vypuknou trhy i v beroune, po praze to nemam cas o vikendech objizdet, trosu z ruky..
      BARA_ONLY_ONE
      BARA_ONLY_ONE --- ---
      PIZI: Těší mě pouhý pohled na dobře vypadající potraviny - ať už je to zelenina, mléčné výrobky, uzeniny nebo třeba obyčejný chléb. O to víc mě to těší v případě, že je přidán popisek, kde to bylo zakoupeno - mohu se tím nechat inspirovat.
      PIZI
      PIZI --- ---
      BARA_ONLY_ONE: Cim ma potesit fotka neciho nakupu? Radosti z toho ze stale uspesne nakupujeme a konzumujeme? Fakt me to zajima. Zkus se zamyslet a zapatrat v sobe proc te tesi fotka neciho nakupu.
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      BARA_ONLY_ONE: sorry...

      tak to nekdo smazte
      BARA_ONLY_ONE
      BARA_ONLY_ONE --- ---
      Omg, kdybych věděla, že fotka nákupu (o které jsem si původně myslela, že potěší) vyvolá takové pozdvižení, nikdy bych jí sem nedávala..
      PIZI
      PIZI --- ---
      GIO: jit si koupit uzeninu na farmarsky trh je snad dobre ne? lepsi nez do lidla!

      Ne, nutne. Zalezi pripad od pripadu.
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      GIO: nemeli, to nikdo nerika a necpat se od rana do vecera uzeninama nerovna se jist naklicenou pohanku, to zase zjednodusujes. Jen me zarazil ten objem uzenin v nakupu a ty fronty zrovna u tehle stanku, that´s all. A ze Cesi ji vesmes bohuzel dost nezdrave, je si myslim vseobecne znama vec...nic sorry za OT, ale nejste tak trosku vztahovacni? ;))
      GIO
      GIO --- ---
      CMLKA: to je myslim kazdeho vec, co ji a co mu chutna. nevim, rpoc by vsichni meli jist zrni a zeleninu, a jit si koupit uzeninu na farmarsky trh je snad dobre ne? lepsi nez do lidla!
      vyjadrit svuj nazor je jedna vec, ale druha je, ze se lidem keca do toho co maji delat. ve vecech ktere jsou opravdu ciste jejich zalezitosti.)
      PINK_CICINKA
      PINK_CICINKA --- ---
      CMLKA: Jak s tím prosímtě souvisí vesnice? Já pocházím z vesnice, máme tu bio zeleninu, bio ovoce, bio maso a bio vejce, neprosto bez chemie a ani na žádný farmářský trhy mít nemusíme. A mým rodičům je přes 40 a necpou se jen knedlíkama a párkama. Tohle srovnání vesnice x město je už v dnešní době trochu scestný.
      PIZI
      PIZI --- ---
      SAMOUT: Ze to mnohdy plati o tom neni sporu. Ale slovo mnohdy v puvodnim prispevku nebylo. Tam bylo slovo urcite.
      SAMOUT
      SAMOUT --- ---
      PIZI: Nicméně speciálně u těch uzenin to mnohdy platí, např. takovou paprikovou slaninu, jakou kupuju na náplavce, v žádným supermarketu nekoupim. Nebo kuřata, ty tam jsou taky nepoměrně lepší, už jenom z toho důvodu, že jim nepřelomím kosti v noze jen tak mezi prstama, protože to nejsou rychlorostlí požírači antibiotik. A tak by se dalo pokračovat, nádherná mladá mrkev (v sezoně v supamarketech nevidno), čerstvé živé ryby...
      MARTA_KLOFACOVA
      MARTA_KLOFACOVA --- ---
      PIZI: to ze je neco mistni znamena, ze to sem nejelo ze spanelska ... nikdo netvrdi ze vsechno v supermarketu stoji za prd ...

      ale pride mi ujety v auditku farmařské trhy resit ze nezijeme zdrave ... ted sme probrali uzeniny tak rozjedeme flejm ze mliko je alergen jako prase? Nebo ze zereme jen psenici a temer zadny jiny obiloviny? Jako proc ne ... ale nemyslim ze tady je to na miste ... si na to udelejte spesl klub ...temat je fakt dost ...

      necekam ze se tady pochlubim se svym nakupem a nekdo me zacne soudit ;)
      PIZI
      PIZI --- ---
      QUAACA: Ne, nemusí to být určitě lepší než z běžných řetězců. To, že je něco místní, nebo české neznamená nutně, že je to lepší než to v supermarketu.
      QUAACA
      QUAACA --- ---
      já moc nechápu, co tady řešíte. farmářské trhy nejsou trhy zdravé výživy, ale trhy s produkty od českých farmářů. od zeleniny, sýrů, vajec, po uzeniny. každý ať si koupí, co mu chutná, určitě to bude lepší než z běžných řetězců.
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      BARA_ONLY_ONE: treba u syru a jogurtu?
      BARA_ONLY_ONE
      BARA_ONLY_ONE --- ---
      CMLKA: A kde bys chtěla, aby byla fronta, když na trzích teď žádnou zeleninu nemají? :)
      KAREN
      KAREN --- ---
      KUBAN88: btw. co je pro nas za problem s rasou nori? resp. kolik by toho Cech musel denne snist, aby s tim mel nejakej problem?)
      YFF
      YFF --- ---
      CMLKA: ono je toho víc, s vesnicí nebo městem to nemá zas až tolik společného, na jednu stranu je teď "trendy" /nesnáším to slovo/ zdravý životní styl, na druhou stranu doba je nějaká zrychlená, a lidi to řeší odbýváním jídla, párek v rohlíku, nebo bageta někde u pumpy, vím jak to řeší naši cesťáci, a zdaleka to nejsou lidi nad čtyřicet:)

      KUBAN88: tak to se člověk nemusí zajímat zrovna o gastronomii, na výběr má každý, a upřímně řečeno, třeba příprava těstovin s nějakou zeleninovou oblohou mi přijde daleko jednodušší než vepřo knedlo, a s těmi tradicemi opatrně, nikdy se lidi nepřežírali tak jako dnes, trochu mi to připadá jak v tom filmu obecná škola, jak se ptá šafránková sousedky jestli jí chutná ten chleba namazaný centimetrovou vrstvou másla, a ona jí na to odpovídá, to víte, za války jsme nemohli, teď můžeme
      MARTA_KLOFACOVA
      MARTA_KLOFACOVA --- ---
      CMLKA: ja to tak driv mela ... fakt me zajimalo jen maso, ted ne ... zajimam se o jidlo ze vsech moznych uhlu ... ale prisla jsem si na to sama... nejak me podobne povzdechy nikdy nedonutili se nad tim ani zamyslet ...
      CULI
      CULI --- ---
      KUBAN88: 1 nakup- pul v mrazaku pokud to jde ;) a pokud se to stiha schovavat pred mlsnymi jazycky :)
      PIZI
      PIZI --- ---
      KUBAN88: Cili vysvetlujes duvody, ktere vedou lidi k tomu ze ji tohle nezdrave jidlo. Nevysvetlujes proc je to spravne. Vysvetlujes jake sily (tradice, zvyk) vedou k takovemu chovani.
      KUBAN88
      KUBAN88 --- ---
      CMLKA: no tak ja zrovna uzeninam moc nelhoduju a knedliky nejim skoro vubec, ale snazim se vysvetlit ze je to tradicni jidlo, ktere patri do ceskeho jidelnicku... a lidi mladsi 40 let jsou na tom stejne jako lidi starsi 40 let...ten kdo se zajima o gastronomii tak bude jist siroke spektrum jidel, ale 90% lidi ji to na co jsou zvykle od maminky nebo babicky...
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam