• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGSvatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HAWLIS: Díky, skvostné - to je na mě moc superlativ, nic není bez chyb :)
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    smekám! skvostné práce!
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Pandemonium od Daryla Gregoryho... tuhle obálku považuji za jednu z nejpovedenějších, ani ne tak kresebně, jako tím, jak působí samotná kniha, i když je to malý paperback, tak je v regálu dobře vidět a barevné podání je prostě příjemné... nicméně zahraničním fanouškům Gregoryho se moc nelíbila, kvůli odklonu spíš k hororu...



    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    V podobné době vznikla i obálka pro knihu Špinavá práce, také od P. Schinka. Postupem času se stala asi mojí nejznámější ilustrací. Dnes bych ji také udělal jinak, a tak jen čekám, až Petr vydá pokračování :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Trojice obálek k sérii knih Erica Browna, i když vycházely s určitým odstupem, podařilo se udržet vizuální návaznost... Prakticky po čtyřech letech se na ně už dívám jinak a dnes bych je dělal odlišně, ale byly to jedny z mých prvních obálek.

    NEWYORSKÉ NOCI


    NEWYORSKÉ BLUES (postava v ilustraci dělá takovou malou poctu jedné klasice žánru:)


    NEWYORSKÉ SNY
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Před časem vyšla u nakladatelství Triton v knižné edici Trifid kniha mého kamaráda Petra Schinka s názvem Století páry. Ke knize jsem dělal obálku i vnitřní ilustrace...




    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: jj, ten je s tou svou sochařskou anatomií nezaměnitelný... ale teď jedu podle jiných knih a vůbec nejsou špatné... stejně je nejlepší mechanická, konstrukční anatomie, z té se člověk naučí úplně nejvíc.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Hogarth?:)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    A pak takové "sklici" co vznikají když třeba s někým telefonuju, občas když se pak na ně koukám zpětně, tak mě některé pobaví :)

    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Pár kompilací skic, některé jsou staré, když to tak vidím, vzniká toho málo :) A to si vždycky beru s sebou skicák, ale obvykle pak stejně všechno raději vyfotím - to je ten moderní věk a slabá vůle :( Tak aspoň skicuju sem tam třeba podle knížek kvůli anatomii a podobně.







    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    LEON_CHAMEAU: je, ale je nejpravdivější :)
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    SUN_VU_KUNG: To je ta najstarsia vyhovorka na svete!
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MEJLA77: Díky, ale s tím dotahováním je to právě dost problém, kolik rozdělaných věcí nebo nápadů mám a není vůbec prostor to dokončit...
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    Může se tu plácat po zádech? ;) Děláš pěkné věci, líbí se mi i to jak je umíš dotáhnout.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Ještě sem dám plastiku Mastermind - ta vznikla ještě před Maurem a měla být původně součástí výzdoby pardubického klubu Žlutý pes, naštěstí jsem už tenkrát dostal rozum a nedal jsem ji tam, protože věci, které tam zůstaly buď lidi ukradli, nebo zničili... všechno završil požár klubu letos na jaře, který zničil dva velké obrazy co visely na sále. Nicméně Mastermind byla spíš taková legrace, opět (jako tradičně :)) jsem začal naprosto bez jakýchkoliv skic nebo předchozích vizí, což není dobrá cesta. Prostě jen takové experimentování - tehdy ještě se sádrou a disperzní modelovací hmotou, která je sice levná, ale nepracuje se s ní kdo ví jak skvěle. Plastika tedy není z pryskyřice a není na ni ani forma, proto je to jen jeden originál. Je poměrně velká a těžká, o vyztužení se stará armatura z hliníkových prutů a hexagonální pletivo, které je skvělé pro podobné účely. Samozřejmě jsem tenkrát neodolal použít "husí krky" z elektroinstalace, prostě proto, že vypadají dobře a gigerovsky :) Doteď mi lidi toho Gigera pořád předhazují, ale Mastermind vzniknul opravdu bez jakékoliv snahy udělat něco gigerovského, byla to jen zábava a učení se... Hans by se dal vykrást podstatně přesvědčivěji. Mastermind má ještě jednu věc - a tou je použití skleněných očních protéz do očních důlků. Ty protézy jsou velmi podařené a díky sklu získává oko skutečný lesk, takže pohled plastiky je živý, nikdy bych tomu nevěřil, co oči udělají. Pamatuji si, jak jsem dlouho ladil zaměření pohledu do určité vzdálenosti, protože oči vždy mírně "šilhají" do středu, aby se překrývalo centrální vidění. Protože jsem počítal, že se na plastiku bude dívat tak z dvou metrů, musel jsem vyladit pohled tak, aby se nedíval blíž, nebo naopak dál, protože pak by pozorovateli přišlo, že šilhá. Docela legrace :) Dneska bych už úpravu obličeje udělal asi jinak, zrovna tak i povrch s nějakou patinou a tak... ale přeci jen, Mastermind je někdy z listopadu 2004 a za tu dobu se leccos změnilo :)



    a ještě fotka z výroby, skleněné oči už tam jsou, jen jsem z nich pak musel odstranit barvu ředidlem.

    JOSLIACKY
    JOSLIACKY --- ---
    SUN_VU_KUNG: ...no jasne, Tvoj vyzera lepsie, nemylil som sa :-)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    JOSLIACKY: Díky, originál vypadá takhle:

    A ta černá prostě pohlcuje veškeré odrazy světla a tím se to celé utápí, nejsou vidět žádné stíny a reflexe, což ta stříbrná verze má... když se povrch ještě vyleští, tak mnohem víc vynikne.
    JOSLIACKY
    JOSLIACKY --- ---
    SUN_VU_KUNG: ...toho aliena si fajn vylepsil, v ciernej to musi byt nudne, parada veci
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ANCHATON
    ANCHATON --- ---
    jsi machr...ta maska je uzasna.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam