• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGSvatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work

    Tvorba ID SUN VU KUNG. Digitální práce, kresby, malby, plastika...

    KNIHY (přehled nejdůležitějších knih z mé knihovny, kdyby někoho zajímaly jakékoliv informace ke konkrétní knize, stačí napsat)
    www.jdolezalek.com - portfolio
    rozbalit záhlaví
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    BASIK: nejsem si zcela jist, ale mam za to, ze autorstvi jako takove vznika zverejnenim
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    BASIK: Přesně tak! Jsi právník? :)
    BASIK
    BASIK --- ---
    No hlavne ona si plete zakonnou domnenku autorstvi s autorstvim samotnym ... vzdyt si staci uvedomit, ze autorstvi vznika vytvorenim dila, ne jeho podepsanim zejo :) pak je dobry pochopit, ze se sklada ze dvou ruznejch typu prav. Osobnostnich a majetkovejch, pricemz prvni trvaj po dobu autorova zivota (+ nektery specificky i po) a majetkovy jsou na dobu zivota + sedmdesat let po smrti ... a o majetkovy tady ted jde
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    LEON_KOWALSKI: u těhle věcí nevím, jak je to s právy, ale někdo jimi disponovat musí, tak předpokládám, že to bude Louvre... jako zkoumání autorství a práva v nejrůznějších ohledech, to je na samotný obor, ale mezi sporné případy nebo různě vyložitelné rozhodně nepatří způsob, jakým to užila ona. My tu nemáme Orphan Works jako v USA (a ani nevím, jestli to nakonec platí v celé federaci nebo jen v některých státech), u nás se automaticky předpokládá, že i neoznačené dílo, u kterého není uveden autor je chráněno autorským zákonem, takže pokud nemohu najít autora, tak to znamená, že to použít nemohu, ne jak si ta pipina myslí, že když není autor velkým písmem na obraze křížem, tak to je free for use... Co takové zmenšeniny, kde třeba signatura je, ale zmenšením zanikne, nebo věci, kde někdo záměrně vyretušoval podpis nebo kredit a dál se šíří internetem takhle vykastrované... nic z toho neopravňuje kohokoliv takovou věc užít pro vlastní výdělečné účely, nic z toho té věci neubírá status autorského díla.

    Myslím, že by prostě potřebovala spíš pár facek.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    SUN_VU_KUNG: jak říkám tohle je z flikru, taky to nemá autora, tak to použijem :o)



    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    SUN_VU_KUNG: třeba to vytušila intuitivně :oD
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    jo a ještě jedna věc, je hrozně zajímavé, že sice nezná autora a neví, kdo to vytvořil a kdo teda na to má práva, ale ví, jak se ten motiv jmenuje, má to normálně pojmenované jako Maur :))) Zvláštní :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    nejlepší je to, jak je úplně mimo :)))))

    kolik najdete na netu, v časopisech atd. fotek, které nenesou žádné označení autora a myslíte si, že je můžete jen tak použít pro výdělečné účely? :)

    http://www.tomandjerryonline.com/images/Tom_blue.jpg - vidíte někde označení autora? :) A myslíte si, že WB by vás nechal v klidu, kdybyste vytiskli tisíc triček s tímhle a prodávali je za 555 korun? :) Ta paní je vážně srandovní :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    hohoho, nekonečný příběh pokračuje :D

    Autorský zákon znám.
    § 6
    Zákonná domněnka autorství
    Autorem díla je fyzická osoba, jejíž pravé jméno je obvyklým způsobem uvedeno na díle nebo je u díla uvedeno v rejstříku předmětů ochrany vedeném příslušným kolektivním správcem, není-li prokázán opak; to neplatí v případech, kdy je údaj v rozporu s jiným údajem takto uvedeným. Toto ustanovení se použije i tehdy, je-li toto jméno pseudonymem, pokud autorem přijatý pseudonym nevzbuzuje pochybnosti o autorově totožnosti.

    O původu a autorovi obrázku nevím nic, jelikož o něm nebylo nic uvedeno. Přijde mi absurdní, pokud si nalistuji v časopise obrázek, který pak nakreslím, abych pátrala po autorovi - což je v mnoha případech nemožné a žádala ho o souhlas, že si obrázek mohu nakreslit.
    Pokud jste vy sám autor, jako že zřejmě asi ano a utrpělo tím vaše ego, tak vás chci upozornit, že pokud k obrázku dokreslím třeba slona, tak se klidně budu považovat za jeho autora a budu považovat ho za své autorské dílo a budu si hájit zase já svá autorská práva. To je zřejmě zase vaše neznalost autorského zákona. Ale tyto dohady jsou pod mojí morální úroveň a nehodlám se tím dále zabývat. Tričko jsem z prodeje odstranila, určitě k vaší velké spokojenosti.
    Hystericky řvete jako malé dítě, kterému někdo sebral hračku. Že si hájíte své díla autorským zákonem je samozřejmě v pořádku, ale pak byste si tyto díla měl jako " své " označit .
    Tímto bych debatu uzavřela.

    To, že tu věc odstranila z prodeje bych považoval za důkaz toho, že si je moc dobře vědomá toho, že o porušení AZ opravdu jde :) Tak teď ještě donutit fler, aby celou tu záležitost smazal úplně...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    LEON_KOWALSKI: doufám, že tohle si najde sama a pak tu patlanici smaže :-/ myslím, že dozrál čas zpracovat na DA nějaký článek popularizovanou formou o tom, jak se chovat k autorskému obsahu internetu...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    SUN_VU_KUNG: pošlí jí tenhle odkaz třeba porozumí psanému textu :o)

    Autorský zákon - Zákon o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů 121/2000 Sb.
    http://www.nkp.cz/o_knihovnach/AutZak/Index.htm
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SUN_VU_KUNG: Uvidíme třeba mi dá zakázku na všechny postavy :)))

    (to sem ale blááhovej hlupák)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HE11_KNIGHT: 5kusů je originál, v prodeji s 10%DPH... nad to už série... hm, tak snad odpoví, abys věděl, na čem jsi... Čínani by se s tímhle vůbec nemazali, už by byla forma a jelo by se :)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SUN_VU_KUNG: Zatím žádná.. ale taky jsem mu psal nedávno, když už se to přehouplo lehce nad ten autorský originál, jak se tu nedávno někde řešilo :) hlavně jsem mu psal už ohledně toho nového HB, kterého dělám teď protože toho už bych chtěl mít odsohlaseného přímo od něj .. a pokud ne tak prostě zůstane doma. +
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HE11_KNIGHT: no fajn, a jaká byla reakce? :)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SUN_VU_KUNG: jo jo jestli by mu vadilo kdybych cca 20 lidem prodal odlitek, s tím že to nechci dělat za jeho zády.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    btw: tys psal Mikoi kvůli té figurce Hellboye co jsi modeloval?
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HE11_KNIGHT: to bys dostal po hlavě prací tyčí :))
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SUN_VU_KUNG: Koupil jsem ti to k svátku :))
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    přiznejte se, kdo to koupil? :) zboží je už nedostupné :)

    Jinak jsem jí odepsal, ale to je jak odepisovat dítěti.. pořád nechápe, jak je možné, že když z autorské stránky, kde je jméno autora a jeho porfolio, stáhne obrázek, ten bez jakékoli invenční úpravy okopíruje na triko a to triko prodává, že porušila autorská práva.
    MERLKIR
    MERLKIR --- ---
    :)) "Dobrý den, můžete mi prosím sdělit, jakým způsobem jsem autorská práva porušila a hlavně komu ? To mi opravdu není jasné. Děkuji."

    odpověděl jsem, že má napsat Sunovi.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    A to už i já jsem psal Mikovi Mignolovi :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam