• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAR_TINAMarmelády, džemy a jiné zavařování
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    No podle mne co mi udělaly jablkový povidla :) víčko nechytlo a obsah se skazil-skvasil, to je můj názor, možná poradí líp :)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Prvně v životě jsem dělala švestkový kompot (tchýně mi darovala bednu švestek). Jeden... pěnil, syčel, prorazil ven... a byl cítit po alkoholu. Proč, co jsem udělala špatně?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SVETLUSKA222: brusinky závidím.
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    VERONIKA22: Chtělo by to osvědčenej babičkovskej receptík :)
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    MAR_TINA: Brusinky ouplně snadno :) nakvétají dvakrát :) Včera jsem jich natrhala 2ltr, u plzně 10km na sever. Máme jich tu letos opravdu hodně. Některé už se kazí a uhnívají. Jsou luxusní. Já je jen pár minut povařím a nalejvám do umytých menších skleniček
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: nevím, jak v kterém Lidlu, ale v tom, co nakupuju já, je ovozel hezký. A popravdě, když nakupuješ v sezóně, tak skoro není co zkazit, a zvlášť na věcech, jako je lečo...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SVETLUSKA222: jedla jsem francouzskoua je to vynikající. ale kde sháníš brusinky v srpnu? dozrávají po prvním mraze - říjen i déle.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    zeptám se blbě, vám vyhovuje kvalita zelenny z Lidlu?
    já právě zavařuju proto, že si tam dám ovoce/ zeleninu nejlepší kvality a ohlídám si, že to není nijak pokažený.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak dnes v Lidlu v Horoměřicích uloveny rajčata za 9,90 a papriky za 11,90, asi mě nemine další dávka leča :-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SVETLUSKA222: a mohla bych poprosit o recept jak se nakládají brusinky? do svíčkové ty sladké strašně miluju a chtěla bych to někdy zkusit sama.
    předem díky jeslti má někdo recept :o)
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Ahoj, zkoušeli jste někdy společně udělat marmeládu z brusinek a ostružin? Nebo je lepší každé zvlášt?
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    zdravím, mám takový problém. zavařujeme všechno možné ovoce, ale vždycky jen u broskví se tak půlka várky nepovede ( víčko se vypoukne) nevíte čím by to mohlo být? diky
    SCRASTY
    SCRASTY --- ---
    VERONIKA22: díky ti :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TRISSIE: nebo brzo taky budeš moct :oD
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VERONIKA22: no jo no, kdo může nakupovat ve všední den dopoledne, ten má vždycky nejlepší výběr :-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SCRASTY: Bílé zelí s řepou
    1,5kg bílého zelí, 0,80dkg řepy nastrouhat na hrubém struhadle, 0,30dkg cibule nastrouhat na jemném struhadle.
    Nálev: 3/4l vody, 20dkg cukru, 1,5 sklenice octa, 2 polévkové lžíce soli, vše svařit a vlažné nalít na zelí. Sterilovat při 80°C 20min

Křen s červenou řepou
    200g oloupaného křenu nastrouhat jemně, 1kg řepy nastrouhat hrubě.
    Nálev jako u předešlého receptu.
    SCRASTY
    SCRASTY --- ---
    SANTAL: paráda,díky za upřesnění, až nastane čas vrhnu se do toho :)

SANTAL
    SANTAL --- ---
    SCRASTY: Zelí ne, jen vrstvu řepy (vařené) přeložíš trochou strouhaného křenu a to celé opakuješ... a pak doliješ nálev... sterilizuju v myčce.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TRISSIE: ale bylo to jen z důvodu vyprodávání zásob ( se vsadim ). během odpoledne jsem sdělala všechny rajčata a ještě mi doma zůstalo víc jak 1kg paprik. tak jsem tam na večer běžela ještě pro rajčata a už měli jen síťkované po 18,90Kč.

já bych řekla, že v tom lídlovi to chce hledat namátkou a vždy jen dopoledne.
    já takhle asi před 1,5měs narazila na výprodej rajčat za 9,90 ( nádherná keříková ), jen jsem je nepobrala a tak jsem tam jela autem ten samý den až kolem oběda a už jich měli mnohem méně a za 8,90 :o)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    WERKA: asi 13 nebo 14 korun za kilo, což je fakt docela rozumné... samo na trhu by to šlo asi sehnat levněji, ale to bych musela někam jezdit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam