• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAR_TINAMarmelády, džemy a jiné zavařování
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ZEMINO: zeptej se spíš v diskuzi vaření ale třeba by se ti líbily tyto odkazy
    Vídeňské knedlíky s uzenou vepřovou pečení a švestkovou omáčkou — Recepty — Kuchařská pohotovost — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/95-videnske-knedliky-s-uzenou-veprovou-peceni-a-svestkovou-omackou/
    Recepty — Toulavá kamera ochutnává Česko — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10290271690-toulava-kamera-ochutnava-cesko/4180-recepty/?recept=509
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    nějaký osvědčený recept na švestkovou omáčku,co se dává ke steakům?
    XAJA
    XAJA --- ---
    CHRISTYNS: tak, tak. každý deň spod skorých jabloní (2 stromy) 2 fúriky odpadu:)

    a ako padlo. ošúpať, odstrániť jadrince, s trochou vody rozdusiť, tyčovým mixérom rozmixovať, naplniť, zasterilizovať. tieto poloskoré máme tento rok tak sladké, že vôbec nedochucujeme, sú dobré samé o sebe. ale pár dáviek sme ochutili iným ovocím - takže okrem čiste jablkovej máme jablkovo-broskyňovú, jablkovo-malinovú a jablkovo-černicovú.
    CHRISTYNS
    CHRISTYNS --- ---
    VERONIKA22: Já v Ústí n/L to by byla dlouhá cesta :-D
    LILY: Dík. To zvládnu :-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    CHRISTYNS: no téda kolečkem. já bych se když tak přihlásila, ale bydlím za zličínem
    LILY
    LILY --- ---
    CHRISTYNS: oloupat, uvařit, rozmixovat, zavařit. :)) Případně dochutit trochou cukru, skořice apod. :)
    CHRISTYNS
    CHRISTYNS --- ---
    Všude samá jablka..každý den odvážím kolečkem...někdo nějaký recept na přesnídávku? Dík
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TRISSIE: aha, tak omluva :o)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VERONIKA22: určitě TYET, já jostu nemám vůbec.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ANNNA: teď tu někdo psal, že toho má hodně ale vůbec nevím jestli TRISSIE nebo TYET
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    VERONIKA22: Ještě víc prý želíruje josta (kříženec černého rybízu a angreštu). Zatím jsem jedla jen na syrovo a dokonce ani není tak kyselá... Ale shání se asi ještě hůř :/
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TABBY: černý rybíz má strááášně moc pektinů. psala jsem jinde, že mi zhoust i sirup/šťáva a to jsem k němu nalila 3L vody.
    já vím těžko sehnatelný :o/
    TABBY
    TABBY --- ---
    VERONIKA22: Co s rybizem? Jakoze pridat ho do marmelady? (Rybiz nejak zazracne zeliruje?) Bohuzel cernym rybizem nedisponuju...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    VERONIKA22: ale teď mě napadá, že vzhůru nohama mi drží i jahodová, meruňková či jablečné želé
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TABBY: a co ten černý rybíz? drží to i vzhůru nohama :o)
    WERKA
    WERKA --- ---
    TABBY: Nedalas tam moc vody? Jablka myslím mají pektinu poměrně dost, takže by to želírovat mohlo
    TABBY
    TABBY --- ---
    Lze udelat marmeladu tuzsi konzistence bez chemie a bez toho, aby se z ni vyvarovala tekutina pul dne?
    Zkousela jsem ted ostruzinovou marmeladu (recept), ktera je chutove vyborna, ale ta konzistence... snidane s detmi vidim v barvach (temne fialovych a uplne vsude ;)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    myslíte,že když mám v dávce na asi 5sklenic 0,5litru octu a přes půl kila cukru,že to bude ke sterilizaci stačit nebo musim ještě pak zavařit?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZEMINO:
    ANYSA: já je asi strčím do myčky na 75st
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    ZEMINO: když mám míň skleniček tak nesteriluju a uchovávám v ledničce (vydrží několik měsíců), když mám hodně tak radši steriluju. Ale chci zkusit pokusnou skleničku nesterilovat a uchovat jen ve spíži.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam