MAR_TINA: my jsme loni zavařovali spoustu dýně - bylo to určeno pro kojence, takže jsme to ničím nekonzervovali. Chytila se všechna víčka pečlivě sterilizovaných sklenic a stejně do týdne všechny - bez výjimky (a dokonce i ty, co jsme rozdávali darem k Vánocům) - zkvasily. Zkoušeli jsme dva pokusy, první s vařenou, druhej s pečenou dýní... Takže bych rozhodně konzervovala.
TRISSIE: tuším, že v mateřském klubu někdo před časem tvrdil, že během skladování v bedýnce v garáži se v mrkvích nepříznivě mění obsah látek a že by to pro mimina nemuselo bejt úplně ideální, takže asi spíš mrazit. Já jsem třeba vařené maso uchovávala v mrazáku tak, že jsem si z pytlíků udělala takový jakoby korále - vždy jsem si nasypala trochu mixovaného vařeného krůtího masa do pytlíku, zatočila a dala další... pak jsem jenom odstřihovala podle potřeby. Asi by to tak šlo i s mrkvovým pyré.