Jasné :) Je to 99 receptů a za každým receptem je i nějaký cvik s kuchyňským náčiním, aby člověk ty kalorie ze sebe taky trochu dostal.
A recepty tu jsou, dokonce na jahodové, višňové, malinové, meruňkové, melounové, hruškové, pomerančové a citronové.
Zrovna višňový recept je ale poněkud odbytý:
1 kg višní, 1,5 kg cukru, 150 ml vody
Višně přebereme, omyjeme ve studené vodě a odpeckujeme. Do hrnce vsypeme cukr, přidáme vodu, zamícháme a přivedeme do varu. Do vařícího sirupu dáme višně a vaříme, až je "vareňje" hotovo.
Podle jahodového receptu: Že je vareňje hotové poznáme, jestliže kápneme sirup na misku a kapka se nerozteče, nýbrž si uchová tvar. Kromě toho ovoce nevystupuje na povrch, ale je rovnoměrně rozloženo v sirupu a je průzračné (to bude asi platit jen pro ty jahody, pro višně ne). U jahod se píše i o tom odstání. Jsou-li zahradní jahody velmi šťavnaté, dáme je před zavařováním na mísu, zasypeme polovinou cukru připraveného k zavařování a necháme 5-6 hodin stát na chladném místě. Potom vyluhovanou šťávu slejeme, přidáme do ní zbylý cukr a uvaříme sirup, aniž přidáme vodu.