• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAR_TINAMarmelády, džemy a jiné zavařování
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Udělala jsem stejný postup jako při pampeliškovém sirupu. Jinak se teď chystám na: Do 3ltr sklenice dáme 5cm výhonků,přidáme 2kolečka bio citronu, posypeme 5cm vrstvou cukru a to vše několikrát opakujeme. Poté necháme 3-4týdny odležet při pokojové teplotě. ,,Zavíčkované,, potr. folii a stáhnuté gumičkou.
    Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu) - Top Recepty.cz
    http://www.toprecepty.cz/recept/4736-sirup-ze-smrkovych-vyhonku-pro-janinu/
    Známá to dělá přesně dle tohoto receptu již několik let
    JESTERENKA
    JESTERENKA --- ---
    SVETLUSKA222: prosim recept, siprum ze smrkovych vetvicek jsem jeste nidky nezkousela
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    PETRUSKA: kamarad delaval rebarborovo-zazvorovou marmeladu a byla vynikajici
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    PETRUSKA: štrůdl. já ho radši než jablečnej
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Jak jinak zuzitkovat rebarboru? Kolac uz mame za sebou, nasla jsem jeste sirup, ale toho mame taky kopec - tak co s ni?
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    SHADOWALKER: ...i když si teď vzpomínám, že to nebyl sirup , ale likér.
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    SVETLUSKA222: Z modřínových výhonků je to skvělé!
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Chystám se ještě o víkendu na sirup ze smrkových větviček, myslíte že by to z modřínu také šlo? :)
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    LEISHA: Děkuji
    LEISHA
    LEISHA --- ---
    SVETLUSKA222: Kopřivovej jsem dělala. Mladý vršky kopřiv se vyluhujou přes noc a den ve studený převařený vodě, pak se to sleje a vymačká a svaří s cukrem. S citrónem je to fajn. Pokusů proběhlo víc, a tak už vím, že použít starší kusy kopřiv je blbost, z těch už to chutná nedobře. Fakt to chce jen ty mladinký.
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Nebo udělat šťávu z hluchavky nachové? prostě už mám roupy :)
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    To není špatný nápad.....docela je už veliká...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SVETLUSKA222: rebarbora?
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Právě že bych ráda už něco zkusila vytvořit, šťáva se mi nechce kupovat.... :) Ale děkuju
    AIJA
    AIJA --- ---
    SVETLUSKA222:
    Dá se udělat, ale bude ti i chutnat?
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    SVETLUSKA222: Z meduňky není špatný sirup a z máty je výborný. Pampeliškový "med" je vlastně taky sirup, ale mě nechutná, tak nedovedu říct jaká by ta šťáva z toho byla.
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Dá se udělat šťáva do vody z pampelišek/kopřiv? netušíte ?? :) Z něčeho co teď roste(meduňky je ještě malinko).
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    PETRUSKA: domácí recept na tohle je s přidáním pudingového prášku (což alternuje ten rýžový škrob) - obvykle se užívá vanilkový.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    TRISSIE: jj ja vim, ze bude jina... ale zkusim to, uvidim. Zatim se necha presvedcit, ze jeden den koupenou, jeden den delanou. Tak alespon tak :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PETRUSKA: do týdne asi sterilizovat není nutné (já zavařovala z podzimních jablek na zimu), ale v tom případě bych ten banán varem nechala projít.

    Ale ta chuť těch BL přesnídávek jablko-banán je prostě jiná, než když namixuješ jablko a banán a zavaříš. I chuťově, i konzistencí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam