SNELA: Zavařuju na přesnídávky každým rokem hromady jablek.
Oloupaná jablka rozvařím v malém množství vody, projedu tyčákem, do čistých skleniček, zavařit a je to. Pokud je pak výsledek moc kyselý, "sladila" jsem to před podáváním rozmačkaným banánem, odměrkou mlíka nebo později rozpuštěným piškotem. Ale z většiny jablek v pohodě i samotné.
Švagrová vyrábí přesnídávky tak, že krátce povařená jablka i se slupkou projede pasírovacím strojem a teprve pak zavaří. Krásně to lehce želíruje a má to parádní barvu, možná letos taky zkusím.
Když je jiné ovoce, dávám do kombinace, případně jsem před podáváním v malém množství vody rozvařila třeba pár borůvek.
K zelenině jsem se nikdy neodhodlala - riziko zkažení je na můj vkus vzhledem k vložené práci příliš velký...