• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAR_TINAMarmelády, džemy a jiné zavařování
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AIJA: tohle je víceúčelový, loupač i kráječ můžeš používat nezávisle na sobě, takže buď loupaný vcelku, nebo loupaný na plátky s vykrájenejma středama, nebo neloupaný na plátky s vykrájenejma středama.

jediný, co mi chybí, by bylo loupání + ty středy, že by se na kompot už jen pokrájely.
    AIJA
    AIJA --- ---
    TRISSIE:
    Nene, u nás se jede i se šlupkama:-) Kdysi jsem se o tom doma zmínila, ale manžel je profikráječ sám o sobě, takže různými udělátory pohrdá:-) Jen na kompot používá škrabku.
    Jo, ale potřebovala bych typ na nějaký kráječstrouhačneboco na zeleninu. Než nakrájím zeleninu třeba na pho, tak mi to trvá....a otravuje:-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    AIJA: :D
    AIJA
    AIJA --- ---
    JAJITA:
    Umíš si představit to poštovné?:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    Šťáva zbyla po vaření kompotu, takže to bych měla. Navnadila jsem chlapa na hruškové křížaly, protože jablečných máme už plný povlak na polštář:-) Tak krájí...:-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    AIJA: Adresu do pošty? :P
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    HANELA: da se redit misto sirupu:)
    HANELA
    HANELA --- ---
    GIRAFFKA: mošt je moc sladký, tedy hruškový.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AIJA: křížaly!!! :-)
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    GIRAFFKA: No jasně, z toho by jí je mohla dávat rovnou do tlamy.
    Pardon, už jsem pryč.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    AIJA: ...venovat zirafe:) co most?
    AIJA
    AIJA --- ---
    Urodilo se kvantum hrušek, co s nimi? Po kompotech, povidlech a pyré...ochucené pro děti a dospělé s chilli...už nějak došly nápady. Mám ještě dvě přepravky...
    AIJA
    AIJA --- ---
    GIRAFFKA:
    Obvykle to odfláknu obyčejným dekem...nechce se mi crcat se složitějším lákem :-)
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    A presnidavky!
    WERKA
    WERKA --- ---
    TRISSIE: Já jsem předloni, kdy jsme taky měli mraky švestek, dělala mj. i švestky s ořechy. Mělo to docela úspěch. Recept tady https://veverkoviny.blogspot.com/2023/11/svestky-s-orechy.html
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TRISSIE: Marmeládu/dzem, s trochou rumu ;-)
    LEISHA
    LEISHA --- ---
    TRISSIE: Zavareny svestky bez niceho. Rozpulit, peclive pulky naskladat do sklenic rezem dolu aby vubec nebyly mezery, navrch dat spetku soli, zavickovat, zavarit 20 min na 80°C. Vejde se jich prekvapive hodne do nemnoha sklenic a jdou pak pouzit vsude jako cerstvy (do knedliku, kolacu, kdeceho...)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    TRISSIE: Pardon, já si spletla diskusi 😅
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    TRISSIE: Jednou zkusit dobre chutney s dobrym syrem (normalne si do toho namocit kosticku tvrdeho syra na jehle) a budes mit malo chutney:)
    Naucil me na to jeden Brit, co to mel jako pohosteni pro navstevu. I kdyz to zni divne a "britsky", funguje to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam