• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOCOURRHawajská růže/ Argyreia nervosa
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    EKIM: No neblazni, fakt u nas kvete? velka gratulace!
    (a sladky kapky si taky pamatuju :p jak prvni co te napadne je ji ochutnat, hehehe)
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    EKIM: super, tesime se na fotku kvetu :-)
    EKIM
    EKIM --- ---
    Ještě někoho zaujala sladká kapka z každé strany na úpatí listu. Povětšinou úkaz při dobré kondici rostliny. Máme i první květy, pokračování příště :)

    EKIM
    EKIM --- ---
    ...třeba to nemá valnou hodnotu, ale dá se množit řízkováním... :))
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    Minulou sobotu jsem se rozhodl vyzkoušet semínka hawajské růže, která jsem měl ve skříni od roku 2010, snědl jsem jich celkem 5 i se slupkou (zajedl hořkou čokoládou) a fungovaly teda docela dobře ;), takže pokud někdo máte doma takhle letitý semínka, tak je určitě nevyhazujte, dá se s nima určitě zažít spousta zajímavých věcí ;)
    JEDI
    JEDI --- ---
    tak už vím co to bylo, s tím hovnem jsem nebyl daleko od pravdy

    "No, ono to totiž nebylo hulení, ale vykuřovadlo :D
    neboli tradiční kadidlo z přepuštěnýho másla a různých rostlinek a hovězího trusu :D"

    Ale dojem opiovýho ráje to v místnosti dělalo skvělej! :-)
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    JEDI: Řekl bych že ať to bylo co bylo s touhle růží asi nic společnýho.LSA se teplem ničí.
    JEDI
    JEDI --- ---
    Mám otázku?

    Před lety, když ještě existovalo Óm centrum na Koněvově v Praze, psal se rok 1999 nebo 2000.
    Tak jsem tam od inda dostal kuřivo... Bylo to ve válečku, tmavé, trochu slizké, v množství balené jako hodně velké tmavé hovno.
    Na balení bylo napsáno havajská růže a bylo to jinak originál indický.
    Todlecto se zapalovalo a hodně moc to čoudilo. Stavy žádné speciální, jen se člověk cítil příjemně.

    Tušíte, co to tak mohlo být?
    MIRIS
    MIRIS --- ---
    já měl včera po asi ročním půstu cca půlku semínka , a docela překvapilo : ) růži mám hodně rád :D
    EKIM
    EKIM --- ---
    CRUSHEER: dej fotku, jsem vedle jak ta jedle, já sice tuším, že potřebují větší prostor pro kořeny, ale nějak si to neumím představit.
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    EKIM: Ja mel kdysi podobnou uspesnost, 2/8. Bohuzel uz nejakou dobu mi rostlina stagnuje, na svoje koreny by potrebovala sud :)
    EKIM
    EKIM --- ---
    ... 3z10ti, z nějakého důvodu semena shnijou. Domívám se že je to nevychytanou technikou nasekávání semen. Činnost kterou jsem odkoukal na youtube. Ale i tak to považuju za úspěch hodný zahřátí kafíčka. http://ekim.rajce.net/rozla
    EKIM
    EKIM --- ---
    ....první várka jedno ze tří se chytlo, jej :)

    EKIM
    EKIM --- ---
    PSYCHOTOXIN: nějakej návod na extrakt?
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    Co vy na to?:)



    So based on certain stomach issues a friend experienced that detracted from consumption of seeds (apple of course,) I got to thinking about about elimination or destruction of cyanogenic glycosides. In the process of this research, I realized that traditional cultures have been accomplishing this fairly successfully with cassava for a long time. The basic process with cassava is to ferment the root (with wild yeasts, lactic acid bacteria, bacillus etc.) This releases enzymes and acids which cooperate to hydrolyze the cyanogenic glycosides to the respective sugars and hydrogen cyanide (or hydrocyanic acid in soln.) Then, the root is boiled or dried to allow the HCN to escape. The latter option caught my attention due to the lower temperatures involved being much less likely do degrade actives. HCN, while completely soluble in water, is very volatile. I pulled this from all over the web, but this article covers it pretty well: http://www.academicjournals.org/AJB/PDF ... t%20al.pdf. Various articles detailed the benefits of grating the cassava prior to fermentation (duh) and innoculation with prefered strains of Lactobacillus plantarum etc. for better flavor/smell profiles. What does this mean to us? Maybe just grind seeds, ferment with lacto culture produced from grain or kefir till sour, dry out material to liberate freed up HCN. Bingo, cyanide free seed powder accomplished with all natural (and low-tech/simple) processes the way traditional cultures have been doin' for a long time!
    NOTE: It's likely that this should be done in a very low light situation at moderate temps to prevent unwanted degradation of other components.
    What do you think? I'll relate this to my apple seed eating people and see if they are up for a bioassay of thus processed materials.



    several weeks later:~1 mL bottle carbonated commercial kombucha mixed with seed powder (3 seeds) to form bubbly paste. Covered. Room temp overnight. Dessicated over the next night. Capped up and consumed. Side effects associated with HCN eliminated while nutritional value preserved with negligible losses .
    notes: Kombucha was used as this product is very acidic, anaerobic, and readily available. Many cyanogenic plant materials could be made edible with this simple process. Boiling is not necessary as HCN is very volatile and dried materials will not contain it in its free state. Silica gel was used to avoid potential oxidation associated with other drying methods. In short, it works perfectly. You never know when you're gonna have to live on apples seeds alone .
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BBAN4N: do LDNky se chodi umrit, z LDNky uz neni navratu.
    jinak jen samy duvody, proc uz nikdy zazitek s ruzi neopakovat. za me velmi spatny trip. no , neni proste nad cistotu chemie.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    já měl s růží zkušenost taky náročnou, ale velmi dobrou. je fakt že dvě hodiny po požití jsem jen ležel v pozici mrtvoly a snažil se mírnit, uvolňovat a prodýchávat těla. tahle očistná (nebo toxická?) část skončila tím, že se objevila nezměrná blaženost. zažíval jsem asi 2 hodiny v kuse cosi co se nedá nazvat jinak než vesmírný orgasmus. pak jsem si všiml, že ta stejná věc..ta přepjatost všech drah a celistvé vnímání energetického systému.. se vlastně dá vnímat jako strast. když jsem se zaměřil na blokády, na místa, kde to neproudí dokonale a pod tlakem světla vědomí se to pročišťuje, začal jsme stejně jako předtím jsem slastně vzdychat, hlasitě naříkat a brečet. pak jsem zjistil, že to mohu libovolně přepínat. utrpení a blaženost..tak nějak došlo k překročení protikladů a vnímal jsem To, co prochází vším. přišel spolubydlící a zvuk mne přenesl..nikoli jako nějaký tvar..roztáhl jsem se i do přízemí. přitom jsem nebyl nikde lokalizován..nebo všude, střed byl všude.
    pak mě rušilo to, že jsem v tom spolubydlícím tak nějak moc a šel jsem ven. tam jsem vnímal jak prostupuju věci do nejmenších "zákrut" a detailů..u stromů to bylo hodně zřetelný. pak v nějaký fázi se ztratilo to sjednocující vědomí a pak i propojení 5ti smyslů v tom šestym, začlo se to zavírat. a zavřelo. takový ten pro mě smutný konec psychedelické zkušenosti, kvůli kterému jsem od nich i na dlouhý čas upustil. vlastně mě to vždycky nakonec strašně zklame ;-(
    LURAE
    LURAE --- ---
    ...no, já jsem si nějakej ten rok zpátky, na úplně první psychedelickej zážitek, kdy mě lákala vidina nových duchovních vhledů, vzala pět semínek... a bylo to hodně drsný.... vzpomínám si, že se docela dlouho nic až tak extra nedělo, brala jsem si je nějak kolem pátý hodiny (někdy v červnu)... no a až jak začalo zapadat slunce a všude se udělalo šero, to začalo bejt drsný...udělalo se mi fakt zle, několikrát jsem zvracela...no a pak, jak jsem tam tak seděla na tý trávě a bořila ruce do hlíny, tak mi začalo připadat, že se úplně rozpadnu, všechno zapomenu a zůstanu už jenom jako rostlinky nebo tak nějak rozpadlá v prostoru a nebudu už si sebe uvědomovat, prostor se natahoval a ruce jakoby se mi měnily ve větvičky (to mě teda aspoň na chvilku pobavilo)....ale fakt jsem měla hodně strach, že umřu a celý to tak nějak bylo laděný jako že jsem byla zděšená z toho, jak málo ze mě zbude až umřu a jak moc z toho, o čem jsem byla přesvědčená, že je má duše, je jenom zdejší osobnost (to teda dneska vnímám už trochu jinak, ale předtím to bylo vnímaný takhle)......no, byla to hodně drsná noc, kdy mě to asi někdy po půlnoci fakt vzalo až k něčemu, co jsem vnímala jako přechod do smrti...... a do normálu jsem se začala vracet až k ránu....
    Nicméně po tom všem jsem cítila jakousi neukončenost toho tripu a po pár dnech se rozhodla si dvě semínka vzít s tím, že jak to bude slabší, že to budu moct líp zpracovávat a nebude to tak děsivý... no... dopadlo to tak, že jak mi začlo bejt blbě, tak se nešlo vyzvracet ale na zvracení mi bylo pořád a bylo to celý tak nějak hodně nepříjemně schizofrenní...ale ke konci se pak opravdu dostavila jakási stabilita a s ní i pocit ukončenosti a taky přesvědčení, že si ty semínka už nikdy nevezmu :)
    EKIM
    EKIM --- ---
    MILOSHIT: neni chyba v ženskejch?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MILOSHIT: žejo, když psychedelika, tak hodně
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam