• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOCOURRHawajská růže/ Argyreia nervosa
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    KAMAHL: tak poprvý na kontrolu sem si zašel v 18ti snad. nic nezjistili. a od tý doby se s tim tak nějak potýkám a sužuje mne to. v brzké době hodlám vyzkoušet akupunkturu a následně hypnózu. to už jsou asi poslední věci co mi zbývají. pak už mne napadá snad jedině ayahuasca nebo možná psychedelika v nějak hodně zvolené formě.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Omlouvám se za předchozí jízlivý komentář. Nicméně by mě zajímalo proč jsi to teda nezačal řešit dříve? Přece to, že v těle registruješ nějaký problém jen v určitých stavech neznamená, že jindy tam není.
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    DARJEEL: hele já sem žil dřív docela zodpovědně, sportoval jsem a ty problémy s prostatou jsem začal mít když jsem začal v 15ti hulit. Pouze jen ale dyž sem byl zhulenej. Pak sem si dal v 16ti růži a začalo to kulminovat a najednou mi to v 17ti po poslední konzumaci růže zůstalo nafurt. Nechci to dávat za vinu jí, jenom hledám příčinu svýho problému kterej mě čim dál více sužuje.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MILOSHIT: no myslím že zrovna v Tvým případě by se našel tucet jiných důvodů čím sis mohl "zkurvit nervový systém". Nepopírám, že se Ti to mohlo rozjet po Růži, ale vzhledem k Tvým excesům a kombinacím fakt všeho možného, dále taky (dřívějšímu) dennímu režimu (spíše nočnímu), stravovacím návykům atd. to asi nebude tak jednoznačné...
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    MILOSHIT: A nekombinoval jsi jí třeba s hypnogenem? :D
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    BBAN4N: já třeba na růži nezvracel nikdy (jednou zkoušel ale nešlo), a vždycky jsem zažil perfektní výlet. ALE je tu jedno velké ale. Od jisté doby jsem začal mít silné psychosomatické problémy a v rámci bádání toho jak vznikly, jsem přišel na to, že začaly poté co jsem měl podruhé havajskou růži. Ono pročpak se jí asi říká "nervosa" ? Co když ty semínka nějak závažněji narušují některé chemické procesy v mozku? Bojím se, jestli jsem si právě růží nadosmrti nezkurvil nervový systém, protože to co se mi děje (a že se to děje už fakt dlouho) je opravdu podivné.
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Tak po téměř pěti letech jsem se odhodlal si dát Havajskou růži. Tenkrát poprvé to byl pro mě do té doby nejintenzivnější psychedelický zážitek a neměl jsem doteď potřebu to opakovat, protože to bylo hodně tělesný a přísný – fyzicky i psychicky pekelnej očistec, ale bez zvracení. Tenkrát jsem aboslutně nevěděl do čeho jdu a nebyl jsem připraven – taková prudká iniciace zčistajasna, ze který se dá hodně čerpat.
    Tentokrát jsem si před sezením dal dietu a den předtím Tabák. Dávku jsem z původních 8 semen z Madagaskaru snížil na 5. Hlavní účel sezení byla očista kvůli nemoci ve který se plácám (borelióza atd.) a poradit se kvůli dědovi, který je v nemocnici na LDN v kritickým stavu po srdečním selhání (+ těžká demence atd.) a rodina chce, abych se o něj staral jako fyzioterapeut více intenzivně denně a já na to kývnul.
    Příprava Růže:
    Takže jsem semena oloupal, opiloval pilníkem, hodil do horký vody s citronem, nechal pár hodin odstát, důkladně rozžvýkal a vypil. Do pokoje jsem si připravil kýbl na zvracení, doufal jsem, že se pročistím.
    Prožitek:
    Já věděl proč jsem 5 let neměl potřebu to jíst!
    Zkrátka jsem se na cca 6-7 hodin napojil na dědu, který podle mě umírá a je to jen otázka času.
    Takže peklo, se vším všudy. Bylo mi fyzicky hodně špatně, vize jsem měl třeba tak jako na 1,5 sušicích, žádnej extrém, ale tělesně je to velkej hardcore i s dietou. Ty semena jsou prostě do určitý míry toxický, obsahují kyanid atd. Celkově jsem byl hodně slabej, pohnout rukou bylo těžký, oči jsem měl přivřený a panenky protočený dozadu a cítil jsem se jako děda. Už za ním chodím 2,5 měsíce a jak se ho dotýkám a dělám s ním různý věci, tak jsem na něj očividně dost napojenej. Plus hodně dělá podvědomej záměr ho „vyléčit“ – určitá forma léčitelství, kterou nechci vědomě dělat. Hlavní čočku jsem dostával za to, jak k celý tý situaci přistupuju. Myslel jsem si, že jsem vyrovnanej s tim, že děda může umřít, ale viděl jsem různý cituace z dědovo perspektivy, to že ho třeba nutím do cvičení a sezení i když nechce (to v podstatě člověk dělá v tom zaměstnání fyzioterapeuta, lékaře atd. povinně stále a podle mě to hodně škodí, že musí „léčit“ lidi kteří nechtějí, protože je za to přeci placen), nebo jak ho rodina chce pořád krmit, ale ten žaludek to prostě nezvládá pobrat, to jak mu říkám „dědo, musíš cvičit, abys mohl jít domu“. Ale děda nechce, děda chce -možná- umřít (nechci to posuzovat, jen můj názor), bohužel někteří rodinní příslušníci nejsou schopní ho nechat odejít. Takže jsem byl rozporuplný z toho, v jaké jsem situaci, něco se ode mě trochu očekává, ale nadruhou stranu vím, že ho nemůžu nutit, protože tím škodím jemu a hodně i sobě. Nadruhou stranu, někdo musí nemocné motivovat a kdyby se bral ohled na pacienty, tak by se moc necvičilo, protože oni často nechcou, ale někteří to pak díky té dřině rozchodí. Tento paradox mého povolání řeším už od začátku co to dělám. Dřív jsem se snažil každému pomoct, ale z toho jsem dávno vyléčen, přesto jak vidíte není jednoduchý si vždy udržet jasný stanovisko, hlavně jedná-li se o blízké. Kdo chce pomoci, tomu pomůžu je-li to v mých silách, ale chce to bejt na lidi trochu přísnej, aby dodržovali určitý pravidla.
    No zpátky k tripu, modlil jsem se ať už to skončí. Nejvíc mi vadilo to, že jsem se nemohl vyzvracet, stejně jako když jsem jí bral poprvé, vím že by se mi ulevilo, ale prostě to nejde. Se zvracením při očistách jinak nemám problém. Přemýšlel jsem o tom, přidat k Růži nějaké purgativum vyvolávající zvracení, jako je třeba Tabák, v tom stavu mi to přišlo jako dobrej nápad, foukal jsem si Tabák pod nos, pil jsem hodně vody, strkal si prsty do krku, ale nic. Měl jsem ještě Tabákovej vývar na stole. Když jsem si představil, že si dam pár loků, tak jsem si říkal že by to asi šlo se vyzvracet, ale nějak jsem na to neměl. Budu to muset zkonzultovat s nějakým šamanem (wspirite?).
    Havajskou růži řadím jako učitele hodně vysoko, pro tu reálnost a tělesnost toho prožitku a to jak to napojuje na smrt. Stačí to párkrát za život, opravdu očistec. Houby můžou být peklo, ale za pár hodin je člověk doma, aya může být peklo, ale člověk se vyzvrací a je dobrej, ale tohle je na mě osobně fakt hardcore, zamává to s celým člověkem, nejen duší, ale i tělem ale ulevit si zvracením mi na ní nejde.. Někomu Růže nedělá skoro nic, účinky jsou hrozně variabliní, bacha na to. Já snesu docela dost, ale dokážu si představit někoho, kdo to zbaští a bude mít problém, protože bude zaskočen (asi jako já před pěti lety :-)).
    Byly to velice zajímavé vhledy do situace v rodině, jelikož to co se děje dědovi, hýbe úplně celou rodinou a vztahy v ní. Postupně se ukazují různé charaktery a vyplouvají různé věci na povrch. Dědovi budu nadále pomáhat, ale opatrně, spíše formou zmírnění utrpení.
    Cenný prožitek, ale nemám potřebu to opakovat, možná třeba jen dvě semena někdy, anebo zkombinovat s něčím, co opravdu vyvolá zvracení. Ocením jakékoliv postřehy a vhledy od lidí, kteří mají s touto rostlinou zkušenosti, jak jí správně používat, tipy, atd.
    ROZTE
    ROZTE --- ---
    ROZTE:ještě bych dodala, že jsme to neloupali, po chvíli žužlání se to dá v pohodě rozžvýkat..

    Myslím že kdybych před tím neměla to pivko, že by mi ani nebylo šoufl.. Ale napříště i tak budu počítat s uzeměním..

    Za mě to byl takový mix mezi houbama a papírem a možná něco trochu z žáby kambo a šalvěje.. Pro mě to má rozhodně obrovský léčivý potenciál a těším se na příště:-)
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    ROZTE: dobrej report. havajská růže má svý specifický kouzlo a vlastně neznám kromě hub podobný psychedelikum. Ty začáteční sedativní stavy jsou ale příšerně otravný, a když je člověk zažije víckrát, už se mu do nich nechce moc vracet. Nejspíš se ale nechám zlákat znovu, inspirován tvým popisem .)
    ROZTE
    ROZTE --- ---
    Dala jsem si 4 semínka - pocucala, rozžvýkala, pocucala, spolkla... Najelo to hodně rychle (tak do čtvrt hodiny) a zhruba na 2 hodiny mě to férově uzemnilo... Chvilku jsem se koulela po zemi, pak jsem se zanořila do innerwordu, kde jsem měla hodně ostrý a konzistentní vize - potkala jsem průvodce/tu rostlinu, který mi ukázal jak zpracovat můj záměr - vytáhl mi stvúru z jedný nosní dírky. Po otevření očí jsem měla tu půlku těla v pohodě a v druhý jsem se cítila dost nepohodlně.. Začalo mi být špatně od žaludku / asi hlavně z pivka co jsem měla předtím / a hrozitánsky mě pálilo v krku, plíce a průdušky / ze všech těch cigaret za předchozí večer /. Moc jsem nevěděla co a docela ráda bych se byla pozvracela... Barvy byly sytejší a prostor prostorovejší, pohyb jakoby zpomalený (taková ta klasika:-), bavili jsme se o obloze a mouchách... Dala jsem si mrkev, že to třeba pomůže na ten žaludek, ale nic moc. Pak jsem se zase zanořila do innerwordu, cítila jsem jakoby pálení postupně v žaludku, močáku, ledvinách, vaječníkách a mozku- jakoby to pálení mapovalo jejich pozici a celý objem. Otevřela jsem oči a bylo mi asi ještě víc na poblití, další voda, pořád to nešlo ven (mezitím plivání, kašlání, zívání, toxická zima). Už to začínalo být tak trochu otravné tak sem si řekla, že když se dokážu zvednout a doběhnout ke smrčkúm že to přejde...pak jsem se konečně vyzvracela a vyklepala ze sebe všechny ty nepříjemný pocity. A bylo mi fajn:-)
    Náramnej západ slunka pak trocha zmateného popocházení z nejasného dalšího plánu... Krystalicky čisté vědomí a uvědomění věcí o síle/energiích v krajině / hrozně mě zaráželo, že je možné si to neuvědomovat a pošetile plýtvat silami... Společenská nálada. Hodně energie.. klidně bych byla šla a šla a šla.
    Jídlo, hledání místa na spani, nejostřejší vize boha za tu dobu co ho znám a okamžitá pomoc po požádání.
    Zalehnutí, ještě jeden oříšek, za chvilku to začalo najíždět, únava, podivný stavy hlubokýho zanoření do nevím kam, do tmy a hluboko..zvláštní, jakoby mimotělní.. Příjemný, ale hodně mimo:-) Žádný vize, jakoby tam nic nebylo jen tma, ale přitom tam jakoby něco bylo- nevím..
    Další den jsem byla hafo unavená - kdykoli to šlo tak jsem usla, ale cítila jsem se skvěle. Dokonale uzdraveně a lehce.
    Skvělej zážitek, naplněnej záměr... Netvor má tři hlavy. Příště si dám víc, najím se předem, žádný pivka a cigára a hurá na prúzkum innerwordu:-),
    Enjoy:-)
    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    Já to měla tak půl na půl..Vyrazili sme si s kámošem do přírody, pohodička..
    Kombinovali jsme jí teda akorát s jointem a pivkem no :D..Sežrala jsem asi 4 semínka mám pocit.
    Nájezd tak hodina a pak cca 3 hodiny fakt super...Jakože se už setmělo, sedli jsme si v prokopáku na skálu a čuměli na světla..Kámoš měl teda kecavou, ale já jsem seděla, usmívala se a čuměla na Prahu a furt říkala jen "to je hustý" :D..nevím, asi se v tom dost odráží povaha, ale já to měla jakože mega melancholický, prostě jen čumět na světla a mít se fajn.. tak nějak jen pozorovat svět kolem sebe a sebe do něj zas tolik nezapočítávat, jen vnímat.. (Kámoš pak asi za hodinu co mlel "Ty si asi nechceš povídat co":D:D)..
    No ale druhá půlka celkem slušnej bad trip..ale řekla bych, že to bylo tím, že v tý době bylo všechno pěkně na hovno...Jsem si pak lehla, asi po třech hodinách a prostě furt jsem měla pocit, že mě lezou červy do uší, očí, ve vlasech.. a tak..furt jsem se klepala...no nic moc pak ;)...Ale fakt bych házela vinu na to, že jsem byla v debilním rozpoložení ;)
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Čau, měl jsem jeden gram, tj. 8 semen přes dva roky nazpět a jednalo se o jeden z nejsilnějších prožitků co jsem na psychedelikách zažil, pro mě to byla v podstatě pravá iniciace a to už jsem v tý době měl za sebou vyšší dávky elka atd.. Ale Růže mě zašlapala do země :-) Doporučuju maximální respekt a přípravu + informovanost o přípravě semen a dietě. V poště máš report..
    _SKRITEK
    _SKRITEK --- ---
    Zdravim. Nema tady nekdo zkusenosti s touhle obdobou? http://botanic.cz/smartshop/cs/semena-seminka/havajska-ruze-argyrea-nervosa-madagaskar Podle vseho vypada identicky jen s mensim obsahem LSA.

    Jeji havajska sestra u me teda nic nekatalyzovala, coz vsak spise pripisuju spatnemu settings ( hospoda, hluk, kopa kamosu, nervozita).
    EKIM
    EKIM --- ---
    najednou se zjevila ruka s tuctem seminek ,presne 1,15g a na oplatku jsem venoval rizek salveje. A tak ten den maly zazrak, skoncil v supliku. 14.00
    Pozdeji tehoz dne 21.00 jsem pozrel 2 brambory s kecupem a jelikoz jsem se prave probral s kocoviny a z4hodinoveho spanku, prislo mi vhod nahodit trochu pohody, dle informaci na internetu. Seminka jsem rozvejkal a zapil mlikem, a sup zpatky do pelechu na pryma pohodu. Nejak si uz nepamatuju jak dlouha doba ubehla nez se mi zacalo chtit zvracet coz o pohode zrovna nebylo, jako by z tela chtel vodejit vsechen ten bordel co jsem kdy vykouril,sezral, vypil, nafetoval, nasledoval podobny vyplach i na emocni urovni, chvili jsem brecel pak smal, nebo zuril, umiral a znovuzrozoval, myslenky se propojovaly. Asi nejhusci mistnost se stal hajzlik :-) a vana. Vyzualne potesil obal casopisu medunka 1/2007, ale i obicejny zatezovy koberec se stal drahocenym predmetem. Ovsem brutus byl kdyz jsem nasel zrcadlo, to uz jsem byl jak me pambu stvoril a v radiu se linuly tusim 100zvirat, zrovna zpivaly pasaz o kocourovi, a ja se podival na sebe a pripadal jsem si jak nejhusci kocour na svete, s tema nejvetsima vocima, a hned na to me napadlo ze takhle do prace jit asi nemuzu, kdyz se rozednelo vsude byl bordel a ja byl stastnej jako nikdy, oci se zuzily a ja vyrazil makat. Kdybych to mel prirovnat k necemu co jsem kdy mel tak klasickej trip by byl nejbliz, ovsem kdyz jsem se podival na to co dela yahuaska tak ucinek by byl bliz k ni zez k houbam, ci lsd...
    TUTU
    TUTU --- ---
    jsme se takhle jednou sešli s kámošem ve městě, snědli ňáký ty semínka a šli do lesa, na takovej vysokej hooodně strmej kopec. Ale asi jsme to měli udělat obráceně (nejdřív tam vylízt a pak to sníst), protože v půlce toho kopce přišel nájezd a s nim totální paralýza celýo těla. Myslim, že jsme tam mohli přibitý ke kopci ležet dobrou půl hodinu. Nejdřv trochu vyděšený a pak už smířený a čekající kdy to přejde :) Přešlo a pak z toho byl moc příjemnej výlet (zvláštní věc - tenkrát mi zachutnaly cigarety zn. LD, normálně úplně šíleně hnusný :D )...A taky jsem si jednou na růži prosvištěla celej trutnovskej festival, ale jeden den jsem si jí dala moc pozdě a byla zrůžovaná ještě ráno (a vzhledem k tomu, že sem šla spát dycky někam do lesa a pak přišla do stanovýho městečka a nemohla nikoho najít, tak jsem pak chytla úplně příšernou kocovinu - ten stav si pamatuju do dneška - pocit, že jsem na tom světe úplně sama :D ) Kažopádně je růže moc zajímavá---mnoho zážitků a každej jinej...
    JARDAMALIK
    JARDAMALIK --- ---
    ja mel poprvy rovnou sest aby to za neco stalo ;)
    lsa je mnohokrat slabsi nez lsd,,tj. nejenom ze musi bejt vic mg ale i ucinek je jemnejsi,pomalejsi atd..z mych zkusenosti muzu rict ze hawaiiska ruze je best do prirody nebo na cestu nekam kde je pohoda :)
    :jednoho krasneho slunecniho dne behem prazdnin me napadlo ze bych to mohl konecne zkusit ;) acid uz jsem mel nekolikrat takze sem od hbw necekal nejakej krutoprisnej staw ale na tripa jako takovyho sem se samozrejme velice tesil :P btw spolknout 6 malejch kulicek fakt neni problem a kdyz to zapijes cocacolou tak ti ani nebude blbe - maximalne do ty miry jakou pocitujes napr. pri stresu apod. takze zadny megabliti se nekona :) jeste dodam ze oloupanim slupky prides o cast lsa plus je to kontraproduktivni narocna ztrata casu .)
    ..pote jsem chvili poslouchal music,prevazne acid a psytrance :P a cekal na najezd..ten se dostavil behem pulhodinky coz me celkem prekvapilo. Tak sem vytah fotak a vydal se na cestu za kamosem kterej mel odpoledne prijet..cestou sem zasel jeste koupit ciga a prave v krame mi to docela slusne najelo :D ale v klidu ;) jenom sem mel tkovej typickej usmev a radost ze vseho..potom sem se odebral na oldskool secret smokin place a dal cigo..nemel sem ani velky vizualni haluzze i kdyz obraz a vubec realita byla proste 'jina' citil sem naprostou pohodu a souzneni s prirodou okolo, nakonec sem jeste neco nafotil a sel za kamosem kterej mezitim dorazil a to stawek uz pomalu mizel jen semtam drobny vlneni v prostoru a lehka unava. takze pokud se toho nekdo bojite, nemusite ;) a pro ty co maj zkusenosti s acidem tak stav po hbw je stejnyho charakteru jen pomalejsi, lehci proste na pohodu coz je nejlepsi vystizeni :)
    AEXANDER
    AEXANDER --- ---
    report: letni odpoledne zalite sluncem, prijemne lina konverzace s kamarady na nasi oblibene lavicce.. po par jointech se pred nami materializoval experimentator (jednoduse jeden kamos, vyletnik do vyssich sfer) s pytlem seminek hawaiskyho uletu. Sedli jsme do auta, 5 lidi, 2 z toho uplni novacci v tomhle smeru. Oloupali jsme ten shit, slo to celkem jednoduse prstama, pro kazdyho 2-3 seminka. Najezd byl dokonale synchronizovany, porad sme sedeli v tom aute a cim dal vic sme si pripadali jako seminka (rikali jsme pecky), podobnej jev jsem pozoroval na houbach, kdy po poziti se clovek zacina citit spis jako houba, urcite znate ;) ...inu, uplynulo asi 2 hodiny, pet pecek v aute poslouchaji Michaela Jacksona, mirna nevolnost, zato vyborna nalada. Zajimave bylo pozorovat ty dva, co nikdy nemeli zadnej halucinogen... Pozdeji sme se vydali do hospody na kafe, ubalili brcko a kolem 8 vecer sli domu. A to zacalo byt teprv zajimave. Skvele jsem pokecal s rodicema a sedl sem si k pocitaci, z nejakeho duvodu jsem otevrel web, ktery jsem navstevoval, kdyz mi bylo 15 ( neco jako forum, sdileni zazitku atp..) nasel jsem svoje 6 let stary prispevky a s hruzou jsem je prochazel, neveril jsem tomu, ze jsem ty sracky psal skutecne ja, pocit vlastniho debilismu byl velmi intenzivni, pripadalo mi, ze neco tak trapnyho jeste nikdo nikdy nezplodil. Zavrel jsem ten web, otevrel si facebug a doufal, ze tam najdu dukaz toho, ze jsem se od puberty prece jen zmenil, ale ne.. Kazdej muj prispevek byl akorat dalsim dukazem toho, ze jsem naprostej idiot. Tak jsem sedel, premejslel o sve minulosti (uplne jinak, nez kdy predtim). Tezko se to popisuje, nelitoval jsem toho, co jsem driv udelal/neudelal - prudce sebekriticke myslenky se tykaly vyhradne me osobnosti, charakteru, chcete-li.. Kazdopadne jeste ten den jsme se sesli kolem pulnoci s ucastniky nedavneho hawaiskeho tripu a vsichni popisovali dost podobnej dojezd provazeny znechucenim ze vzpominek na vyvoj sveho JA.
    Zaverem reknu, ze i pres dojezd to stalo za to, Argyreia nervosa ma velky potencial, chce to zrejme pozit neco kolem 6 seminek pro hlubsi ponor ;)
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    ADAMVYBORNY: neboj, určitě napíšu ;)
    ADAMVYBORNY
    ADAMVYBORNY --- ---
    KOCOURR: Napiš pak TripReport, díky :)
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    Co se týče hloubky psychedelického zážitku - myslím že růže je velice mocná rostlina a hlubšího stavu by se určitě při požití většího množství semínek dosáhlo, už jen fakt, že růže dokonale umrtví tělo a tím nechává volný prostor pro mysl, která zůstává nadále čilá, tvoří dle mého názoru ideální podhoubý pro fajnový psychedelický zážitek. Jak už jsem se tu zmínil - zbylo mi 5 semínek, dám si je pěkně doma, lehnu si v pokoji do postele, vodu pěkně po ruce ( i kbelík na zvracení kdyby náhodou), zhasnu, možná pustím meditativní hudbu a pustím mysl na výlet a budu se jen dívat, kam až ji růže zavede :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam